GeriSeyahat Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Gemiyle seyahat etmek başlı başına keyifli bir deneyim. Uğranan limanların güzelliği ise bu keyfi ikiye katlıyor. Kruvaziyer gemisiyle misafirlerine unutulmayacak tatil fırsatları sunan, en popüler 10 seyahat rotasını gemi seyahati yapmak isteyenlerin beğenisi için derledik.

1 ) Yunan Adaları 

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Yunan Adaları, Akdeniz ülkeleri içinde kültürü bize en yakın ülkelerden biri olması, yeme içme alışkanlıkları, sıcakkanlı insanları ile ilgi çekiyor. Kruvaziyer tur paketleri içinde en uygun fiyatlısı Yunan Adaları olduğundan, genellikle gemi seyahatine ilk defa gidecek olanların gözdesi ve seyahat severlerin şüphesiz en çok tercih ettikleri bölge durumunda. Mykonos, Santorini, Rodos, Girit, Samos, Patmos, Midilli ve bunlara ilaveten Atina, Yunan Adaları gemi seyahatinde görebileceğiniz birbirinden güzel adalardır.

2 ) Akdeniz

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

İspanya’nın en güzel şehirleri Barselona, Valensiya’dan, Balear Adaları Palma de Mallorca, İbiza, Kanarya Adalarından Tenerife ve Endülüs’e uzanan bir gezi.. Ayrıca İtalya’da Sicilya Adası, Roma, Napoli, Cenova gibi yerleri keşfederken; Fransa’da Marsilya, Portekiz’de Lizbon, Madeira, Kuzey Afrika’da Fas gibi değişik kültürleri gözlemleyebileceğiniz bir deniz turu seçeneği. Genellikle gemi seyahatlerine yeni başlayanlar, daha önceden Yunan Adaları gemi seyahati deneyimi olan veya 1 haftada 4-5 ülke gezebilmeyi isteyen seyahat severler tarafından tercih ediliyor.

3 ) Ege - Adriyatik

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Genellikle Yunan Adaları gemi seyahatine katılmış seyahat severlerin, bir sonraki kruvaziyer deneyimi Ege - Adriyatik turu olmaktadır. Ege - Adriyatik gemi seyahati, Venedik’ten, Dalmaçya sahillerinin gözdesi Dubrovnik’e, İtalya’da Bari’den, Yunanistan’ın romantik adası Mykonos’a kadar pek çok artısı olan bir seyahat. Yunanistan’ın başkenti Atina ve dünyada olimpiyatların ilk defa yapıldığı Olympia antik kentinin kasabası olan Katakolon da, seyahatin diğer artıları. Ege’nin içinizi kıpır kıpır oynatan ritmi, Akdeniz’in sıcakkanlı insanları, deniz, güneş, tarih, alışveriş, eğlence ve Ege - Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bu seyahatte yaşayabilirsiniz. Birbirinden güzel şehirlerde ve güzel sahillerde dolaşarak, adeta hayata yeniden başlamış gibi hissedeceksiniz.

4 ) Kanarya Adaları - Akdeniz

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Herkes kış soğuğundan şikayet ederken, Akdeniz’in en sıcak coğrafyasına keyifli bir yolculuk yapmak ister misiniz? Hem soğuklardan kaçıp, hem de 1 hafta boyunca birbirinden güzel şehirleri gezip, 4 ülke ve 2 kıta keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Barselona, Fas’ın Casablanca şehri, Portekiz’in Madeira adası, Endülüs’te Malaga ve Kanarya Adaları’nın başkenti konumundaki Tenerife sizi bekliyor. Tur, İtalya Cenova başlangıç ve bitişli. Size bu seyahatte, hem birbirinden güzel Akdeniz adalarında denize girme, ada kültürünü yaşama, hem de içinizi ısıtacak bir havada seyahat imkanı sunuluyor.

5 ) İzlanda

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Avrupa’da son yıllarda zor beğenen seyahat severlerin, yeni yerler keşfetmek için gözde ülkelerinden birisi de İzlanda.. İzlanda’da yemyeşil bir doğa, dağlık alanlarda kar tutmuş yükseltiler, şelaleler, bugüne kadar rastladığınız en temiz hava sizleri karşılayacak. Kuzey Avrupa’da keşfedilebilen Fiyort oluşumlarının yanı sıra, İzlanda’da gezeceğiniz Isafjordur sizleri adeta büyüleyecek. Minimalist evleri ve düzenli yaşamı ile Akureyri ve Reykjavik’in keyifli sokaklarına bayılacaksınız. Invergordon ve Kirkwall’da da tarih ve kültüre hayran olacaksınız. Seyahatiniz başladığı gibi Almanya’nın Hamburg şehrinde sona erecek. Sıra dışı bir rota arıyorsanız ideal bir seçenek.

6 ) Kuzey Avrupa Fiyortları

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Doğayla baş başa kalmaya, şelalelerin çağlayışını, gün batımının bulutlara verdiği olağanüstü kontrastı, yemyeşil doğanın yanı sıra sessiz-sakin, stresten uzak, küçük kasabaları-köyleri keşfedebileceğiniz ve tabii ki bol bol oksijen alıp, göz alıcı fotoğraflar çekebileceğiniz Norveç ülkesinin güzellikleri sizleri bekliyor. Buzulların ve nehirlerin aşındırması ile on binlerce yılda oluşmuş, zamanla suların da dolmasıyla kara parçalarının yüzlerce kilometre içerilerine girmiş doğa oluşumları Fiyortları, bu seyahatte yakından görebileceksiniz. Devasa kurvaziyer geminizin, fiyortların azameti karşısında ne denli küçük kaldığını gördüğünüzde, kendinizi farklı hissiyatlar içinde bulacaksınız. Sadece gemi seyahatleri içerisinde değil, bugüne kadar yaptığınız en güzel seyahatler içinde yer alacağından emin olabilirsiniz.

7 ) Baltık Başkentleri

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Baltık başkentleri gemi seyahatleri, özellikle Akdeniz ve Ege Adriyatik programlarına katılmış, gemi seyahatinde farklı rotalar keşfetmek hedefinde olan seyahat severlerin ilk tercihi konumundadır. Bunun en önemli sebebi, hiç şüphesiz Kuzey Avrupa coğrafyasının ve Rusya’nın en güzel şehirlerinin görülüyor olması. Avrupa ülkelerinde bunaltıcı sıcaklar yaşanırken, yaz döneminde nispeten serin seyahat yapmayı hayal eden, sıra dışı keyifli Kuzey Avrupa - Baltık şehirlerini keşfetmeyi düşleyenler bu seyahati kaçırmasınlar.

8 ) Küba - Karayipler

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Küba - Karayipler gemi turu da, son dönemin en popüler gemi destinasyonları arasında yerini aldı. Dünyanın en karakteristik ülkelerinden Küba’da 2,5 gün geçirerek, en uygun bütçelerle Küba’yı keşfetme imkanınız olur iken, Karayipler’in en güzel adaları Jamaica, Cayman Adaları, Meksika Cozumel, Belize ve Honduras gibi ülkeleri de keşfetme olanağınız bulunuyor.

9 ) Birleşik Arap Emirlikleri - Umman

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Birleşik Arap Emirlikleri, son 3 yıldır dünyanın en popüler destinasyonlarından biri haline geldi. Uluslararası turizm otoriteleri tarafından yakın bir gelecekte moda haline gelip, dünya gezginlerinin en çok ziyaret edecekleri ön görülen ülke ise Umman’dır. İşte bu gemi seyahatinde, iki ülkeyi bir haftalık zaman diliminde, doyasıya gezebiliyorsunuz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en güzel şehirlerinden Dubai, Abu Dabi ve Sir Bani Yas adasında, eğlencenin ve alışverişin tadını çıkarıp, kış aylarında içinizi ısıtacak sıcacık bir havada seyahat edebilirsiniz. Umman’ın Khasab ve Maskat şehirleri de muhteşem doğası ile sizleri büyüleyecek.

10 ) Transatlantik

Kruvaziyer turizminde en popüler seyahat rotaları

Transatlantik turu, vaktiniz ve fırsatınız varsa, ‘uzunca bir süre dinlenmeye ihtiyacım var’ diye düşünüyorsanız tam da size göre bir gemi seyahati.. Üstelik 22 gün boyunca 7 ülke ve 3 kıtayı keşfedecek, Atlantik okyanusunu gemi ile geçen gezginlerin arasına isminizi yazdıracaksınız. İtalya’dan Arjantin’e uzanan upuzun bir tatilden bahsediyoruz. Üstelik kurvaziyer gemisinde, birbirinden güzel animasyon şovları, açık büfe ve alakart restoranlarda birbirinden leziz yemekler, uygun fiyatlı ekstralar, gün boyu gemi içinde eğlenceli aktiviteler, ucuz alışveriş imkanları, göz alabildiğine muhteşem deniz manzarası, birbirinden keyifli gün doğumu ve gün batımlarını yaşayacaksınız.

yatvitrini.com Tarafından hazırlanmıştır.

False