GeriSeyahat Konya'da Deniz Ve Göl Var Mı? Konya Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Konya'da Deniz Ve Göl Var Mı? Konya Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Konya'da Deniz Ve Göl Var Mı? Konya Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük şehri olarak Konya öne çıkmaktadır. Aynı zamanda hem ticari hem de turistik açıdan önemli bir yer olduğunu söylemek gerekir. Peki, Konya'da deniz ve göl var mı? Konya yakınındaki denizler ve göller nelerdir detayları ile derledik.

Mevlana şehri olarak da bilinen Konya Türkiye'nin en önemli illeri içerisinde gelir. Özellikle birçok açıdan her sene farklı turist çeken önemli ziyaret alanları arasında gelmektedir. Bununla beraber şehrin içinde ya da yakınlarında deniz ve göl olup olmadığı merak edilen konular içerisinde bulunuyor. 

 Konya'da Deniz ve Göl Var mı? 

 İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması ile beraber Konya'da Deniz bulunmamaktadır. Ancak Göl açısından önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Yani bu doğrultuda Konya ve çevresinde göller olduğu söylenebilir. Bu sebepten dolayı değişik amaçlar altında Konya çevresindeki göller çok fazla ziyaretçi alır. 

 Konya Yakınındaki Denizler ve Göller Neler? 

 Yukarıda dendiği gibi Konya’da deniz bulunmamaktadır. Fakat İç Anadolu'da olmasına rağmen ak denize yakınlığı ile beraber Konya yakınlarında Akdeniz olduğunu söylemek gerekir. Diğer yandan Meke gölü Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı önemli Göller arasında gelmektedir. Bir krater gölü olması ile beraber Ayrıca Türkiye'nin 3. büyük gölleri içerisinde olduğunu söylemek gerekmektedir. Kamp Alanı olması ile birlikte farklı amaçlar altında kullanılır. Tabii yakın bir mesafe üzerinden Akdeniz'e geçerek yaz tatili yapmak da mümkündür.

 

False