GeriSeyahat Kolkata’nın ‘çiçek adamları’
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

Fotoğrafçı Ken Hermann, Hindistan’ın doğusunda yer alan Kolkata şehrinde, her gün yaklaşık 2 bin çiçekçinin geçtiği bölge olan nehir kenarındaki çiçekçileri fotoğraflamış. Hermann, çektiği fotoğraflarla, sırtlarındaki birbirinden renkli çiçekler ile etrafta dolaşan satıcıların yarattığı bu görüntüleri bizlerin de görmesini sağlıyor. İşte birbirinden güzel çiçeklerle etrafta dolaşan Kolkata’nın ‘çiçek adamları’…

Hindistan'ın doğusunda yer alan Kolkata şehrinde, nehir kıyısı her gün binlerce çiçek satıcısının renkli görüntüsüne ev sahipliği yapıyor.

Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

Hint kültüründe çiçekler oldukça önemli bir yere sahip. Tapınak ritüllerinden festivallere, partilerden market süslemelerine kadar her yerde çiçekler mutlaka kullanılıyor.

Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

Kolkata şehrindeki Hooghly nehrinin kıyısı, her gün yaklaşık 2 bin çiçekçinin geçtiği bir bölge. Fotoğrafçı Ken Hermann, bu bölgede bulunan ve Asya’nın en büyük çiçek pazarı olan yerde çiçekçilerin fotoğraflarından oluşan bir projeye imza atmış.

Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

Nehir kıyısının doğal güzelliğinin yanı sıra, birbirinden renkli çiçeklerle etrafta dolaşan satıcıların oluşturduğu büyüleyici görüntüden çok etkilenmiş fotoğrafçı. Hermann, genellikle erkeklerden oluşan bu çiçek satıcılarının, üstlerine çiçeklerden yapılmış birer elbise giymiş gibi etrafta dolaşmasının ayrı bir güzelliği olduğunu belirtiyor.

Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

Çiçekçileri sade bir arka planın önünde fotoğraflayan Hermann, portresini çektiği her çiçekçinin değerli çiçekleriyle bambaşka pozlar verdiğini görmüş. Fotoğrafçı ayrıca, bu satıcıların hepsinin sattıkları çiçekleri kutsal bir değer gibi taşıdıklarını ve bu kültürde çiçeklerin şaşırtıcı derecede önemli bir yeri olduğunu da vurguluyor.

Kolkata’nın ‘çiçek adamları’

 


 Vizesiz seyahat edilebilen 10 ülke

Skyscanner’ın aşağıdaki arama motorunu kullanarak istediğiniz yere en ucuz uçak biletini bulabilirsiniz. Hemen uçak bileti arayın! 

 

False