GeriSeyahat Kışın yüzmek için en ideal 7 yer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kışın yüzmek için en ideal 7 yer

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer

Yüzmek denince aklınıza sadece güneş, sıcak kumlar ve ılık bir deniz geliyor olabilir. Fakat en az bunun kadar popüler olan bir şey daha var ki oda açık havada suya atlamak . Son derece popüler olan bu soğuk deneyim için en uygun noktaları araştırdık. İşte popüler noktalar…

1- İngiliz Kanalı, Bournemouth / Britanya

Yaklaşık 7 kilometrelik uzun bir kumsala sahip olan Bournemouth, özellikle kışın yüzmek isteyenler için adeta bir mabet haline geldi. Bölgede birçok yerel yüzme grubu var ve bu gruplar genellikle Hengistbury ve Sandbanks arasında takılıyorlar. Kumsalın en belirgin özelliği ise açık havada yüzülebilecek bir kumsal olması.

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer


2- Reykjavik / İzlanda

İzlanda’nın bu konudaki en büyük avantajı, soğuk ikliminin yanı sıra, topraklarındaki volkanik aktiviteden dolayı çok geniş bir jeotermal kaynağa da sahip olması. Dolayısıyla hemen her yerde sıcak su havuzlarıyla karşılaşmak mümkün. Özellikle Reykjavik yakınlarındaki Nauthólsvík sahili bu iş için ideal çünkü sahil şeridinin hemen kenarında, ısısı 38 dereceyi bulan bir sıcak su havuzu bulmak oldukça kolay.

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer


3- Jinan / Çin

Jinan’daki kış yüzme festivali soğuk suyun tadına varmak için oldukça ideal bir fırsat. Altınıza serilen kırmızı halı ise size kendinizi çok önemli biri gibi hissettirmenin yanı sıra, donmuş zemine yapışmanızı da önleyecektir. Ünlü olsanız da, olmasanız da orada sizi binlerce ateşli seyircinin karşılayacağından emin olabilirsiniz.

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer


4- Tyumen / Rusya

Sibirya’nın meşhur soğuk havası katılımcılara hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca Yüzmeden önce suyun üzerindeki buz tabakası kesiliyor.

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer


5- Cape Town / Güney Afrika

Cape Town çevresindeki bütün havuzları ve sahilleri unutun. Bu işi yapabileceğiniz en iyi yer kesinlikle Camps Körfezi. Belki bir havuzun içerisinde köpekbalıklarından ve dev dalgalardan korunabilirsiniz ama buradaki denizin ve canlı hayatın tazeliğini başka hiçbir yerde bulamayacağınız da kesin. İnanılmaz bir dağ ve okyanus manzarasına karşı yaşanan bu soğuk su tecrübesinden sonra da, hemen sahilde yer alan La Belle Bistro’daki şöminenin kenarında yerinizi almayı unutmayın.

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer


6- Perito Moreno Buzulu / Arjantin

Ağustos ayı bizim buralarda en sıcak mevsim olabilir fakat Güney Yarıküre’de aynı günler kışın ortasına denk düşüyor. Burayı tanımlamak isterseniz Buzulların etrafında yüzme keyfi demeniz yeterli olacaktır.

 

7- Scheveningen / Hollanda

Hollanda’nın Kuzey Denizi’ne bakan Schevenigen sahilinde gerçekleşen etkinliğe katılmak için doğru zamanda orada olmak yeterli.
Kurallar ise gayet basit: Mayonuzu giyin ve start verildiğinde suya doğru koşmaya başlayın.

Kışın yüzmek için en ideal 7 yer

 

 

Kutuplardan sıra dışı görüntüler

False