GeriSeyahat Kıdrak koyu nerede, nereye bağlı? Kıdrak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kıdrak koyu nerede, nereye bağlı? Kıdrak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kıdrak koyu nerede, nereye bağlı? Kıdrak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kıdrak koyu, sıklıkla araştırılan koylardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da yüksek önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Kıdrak koyunun nerede olduğunu öğrenebilir ve rahatlıkla gidebilirsiniz. Kıdrak koyu nerede? Nereye bağlı? Kıdrak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detaylarıyla derledik.

Kıdrak koyu Muğla Fethiye ilçesine bağlı bulunan bir koydur. Kıdrak Koyu Fethiye ilçesine yaklaşık 14 km uzaklıktadır.

 Kıdrak Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kıdrak Koyu Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bir koydur. Ölüdeniz ile Kelebekler Vadisi'nin ortasında kalan Kıdrak koyu Fethiye'ye 14 km bir uzaklıktadır. 2017 senesinde Kıdrak koyu Bakanlığın verdiği karar ile Tabiat Parkı özelliği kazanmıştır. Sahilin taşlık olması nedeniyle denize deniz ayakkabısı ile girilmesi önerilmektedir. Plajı da olan Kıdrak koyuna ailecek gitmek ya da giderek yalnız başına kafa dinlemek mümkündür. Mavi ve yeşilin buluştuğu Kıdrak koyunda piknik yapmak ya da doğa gezileri gerçekleştirmek de mümkündür.

 Kıdrak Koyu Nerede?

 Kıdrak Koyu Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan bir koydur.

 Kıdrak Koyu Ücretli mi?

 Kıdrak koyunun ücretli olup olmadığı birçok kişi tarafından merak edilerek sıklıkla internetten araştırılmaktadır. Kıdrak koyuna giriş araç ile olduğundan 2022 senesi itibari ile 30 TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda şezlong ya da şemsiye kiralamak isteyenlerden de adet başına 25 TL ücret alınmaktadır.

 Kıdrak Koyuna Nasıl Gidilir?

 Kıdrak koyuna özel araç ile gitmek isteyen kişilerin öncelikle Fethiye ilçesini geçerek Ölüdeniz'e gelmeleri gerekir. Buradan sonra Kelebekler Vadisi - Faralya istikametinde devam etmek ve yaklaşık 3 km ilerleyerek tabelaları takip etmek gerekir. Toplu taşıma ile Kıdrak koyuna gitmek isteyen kişilerin Fethiye'den Kelebekler Vadisi'ne giden dolmuşlara binmesi gerekir. Ölüdeniz'den de minibüslere binerek Kıdrak koyuna ulaşım sağlamak mümkündür.

 Kıdrak Koyunda Neler Yapılır?

 Kıdrak koyuna gidenlerin burada neler yapabilecekleri merak edilerek araştırılan bir konudur. Kıdrak koyunda denize girmek mümkündür. Kıdrak koyunda plaj vardır ve plaja giriş için kişi başı 30 TL alınır. Aynı zamanda burada piknik yapmak ya da kamp yapmak da mümkündür. Plajda şemsiye ya da şezlong kiralamak için de belirli bir ücret ödemek gerekir. Plajda büfe ve duş ile tuvalet alanları da mevcuttur. Ayrıca restoran da vardır. Bunun dışında Kıdrak koyunda kamp yapmak da mümkündür.

 Kıdrak Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Kıdrak koyu bir tabiat parkı olarak bilinmektedir. Burada kamp yapmak mümkündür. Birçok kişi çadırları ile Kıdrak koyuna kamp yapmaya gelmektedir. Alışveriş yapmak için market ve bakkal olduğundan buralardan gerekli alışverişi yapmak mümkündür. Kamp yapmak isteyenlerden kamp için herhangi bir ücret talep edilmez. Yalnızca plaj ücretlidir ve plaj için alınan şezlonglar ile şemsiyelerin ücretleri vardır. Plaj giriş ücreti 2022 senesi itibari ile kişi başı 30 TL olarak güncellenmiştir.

False