GeriSeyahat Kentin ritmini Karaköy'de yakalayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kentin ritmini Karaköy'de yakalayın

Kentin ritmini Karaköy'de yakalayın

Son zamanlarda dar sokaklarında tarihi evlerin altına açılan konsept ve özgün içerikli kafe ve restoranlar sayesinde Karaköy şehrin keşfedilesi yeni buluşma üssü...

Son birkaç yıldır İstanbul'un en havalı lokasyonlarından biri haline gelen Karaköy'de ardı ardına açılan mekanlar, semtin müdavimlerini giderek artırıyor. Eski ve tarihi banka binaları, iş hanları ile ünlü olan bu Beyoğlu semti, şehrin en eski yerleşim yerlerinden birini oluşturuyor. Son zamanlarda dar sokaklarında tarihi evlerin altına açılan konsept ve özgün içerikli kafe ve restoranlar sayesinde semt, şehrin keşfedilesi yeni buluşma üssüne dönüşmüş durumda.

Kentin ritmini Karaköyde yakalayın

Bu tarihi lokasyonda sabah kahvaltısı yapmak için en ideal mekanlardan biri çayları ile ünlü Dem Cafe. Yaklaşık 60 çeşit çay bulabileceğiniz menüsünde, ayrıca peynir tabağı ve kahvaltı menüsü kesinlikle denemeye değer tatlar barındırıyor. Fransız Geçidi'nin karşısında bulunan Kara Tavuk Sokak'tan döndüğünüzde Dem Karaköy'ü görebilirsiniz.

Lezzetli tatlılar ve hamur işlerini sevenlerdenseniz Dandin Bakery, tam size göre bir mekan. Enfes tart çeşitlerinin yanında sağlıklı atıştırmalık tabakları ve doyurucu sandviçleri ile öğlen açlığınızı bastırmak için muhitteki en ideal mekanlardan biri. Mekan, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak'ta.

Kentin ritmini Karaköyde yakalayın

Canınız kahve çektiyse Alles Coffee & Shop'a uğrayabilir ve nefis kahvelerini yudumlayabilirsiniz. Kahvelerin yanında deneyebileceğiniz havuçlu kek, kruvasan ve tostlar da oldukça iddialı. Şirin dekorasyonu ile adeta Paris kafelerini andıran mekanda ayrıca ilginç tasarım objeleri de satın alabilirsiniz. Serçe Çıkmazı Sokak'taki bu mekanı es geçmeyin.

SANAT VE ALIŞVERİŞ DURAKLARI

Semtteki ünlü Fransız Geçidi havalı moda mağazaları ile semti arşınlayan kalabalıklarla dolup taşıyor. Bunun yanında İnebolu Sokak'ta semtin dokusuna uyumlu bir vintage store göze çarpıyor. Karaköy Junk, kendinizi adeta eski film mekanlarında hissedeceğiniz bir dekorasyona sahip. Pek çok antika ve dönem eşyası bulabileceğiniz bu mağazada hiçbir şey satın almasanız bile sırf o nostaljik ruhu tatmak için uğramalısınız.

Semtin popüler alışveriş mağazalarından biri de Mumhane Caddesi'nde bulunan Bey Karaköy. Stil sahibi erkekler minimal Kuzey Avrupa detayları barındıran bu mağazadaki ürünleri görmeden semtten ayrılmamalı. Denimden ayakkabıya, aksesuarlardan defter ve çantalara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip mağaza, erkek giyiminde önemli bir açığı dolduruyor.

Ali Paşa Değirmeni Sokak'ta yer alan ve minimal dekorasyonu ile dikkat çeken Galeri Mana, semtin adeta sanat üssü. Düzenlediği kavramsal sergiler ile çağdaş sanat tutkunlarının buluşma noktası olan galeri, sürekli güncellenen sergi takvimiyle semti sanatla beslemeye devam ediyor.

 

False