GeriSeyahat Karnaval için geri sayım başladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karnaval için geri sayım başladı

Karnaval için geri sayım başladı

Adana’nın en güzel zamanı nisan... Sarı sıcak bastırmadan, portakal çiçeklerinin kokusu tüm şehri sarmışken... Üstelik bu bereketli kenti insanıyla, yemeğiyle, tarihiyle ve doğasıyla tanımak için bir de güzel bahanemiz var: Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı... Geçen yıl gibi bu yıl da 1 milyondan fazla insanın katılması beklenen karnaval için yerinizi erkenden ayırtın.

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak dünyanın sayılı etkinlikleri arasına girme yolunda önemli mesafe kat eden ‘Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na az zaman kaldı. Binlerce kişinin katılacağı eğlencelerin yanında bu yıl çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de organize edilecek. 3-7 Nisan tarihlerinde 7’ncisi düzenlenecek olan karnavalın simgesi durumundaki kostümlü kortej geçişi ise 6 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Geçen yıl 100 bini Adana dışından olmak üzere bir milyondan fazla kişinin Adana sokaklarında buluştuğu karnavala, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin yoğun olması bekleniyor.

Karnaval için geri sayım başladı



Etkinliğin fikir önderi, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bambaşka deneyimler yaşamak isteyenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da beklediklerini söylüyor. Bozkurt “Biz birlikte eğlenmeyi başarabildiğimiz ölçüde medeni olabiliyoruz. Her defasında karnavala gelin, pişman olmayacaksınız diyoruz. Ve gelenler asla pişman olmuyor. Portakal çiçeklerinin kokusu eşliğinde baharı karşılarken, kendinizi zinde ve yaşama sevinci ile dolu hissedeceksiniz. Doğanın mucizesine birlikte tanıklık etmek ve harika bir zaman geçirmek için bu yıl da nisanda Adana’da buluşalım” diyor.

Eğlenceden eğlence, neşeden neşe beğen

Ünlü sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri, kostümlü gösteri grupları korteji, motorize ekipler ve bandolardan oluşan karnaval programında, sanat sergileri, açık hava dans ve spor gösterileri, söyleşiler ile tiyatro oyunları da yer alacak. Programda bu yıl yarışmalar da önemli bir yer tutuyor. Kostüm tasarımı, portakallı lezzetler, en iyi karnaval fotoğrafı, kortej takımları kostüm tasarımı ve kebabın ustaları yarışmaları bunlardan sadece birkaçı. Adana kültürünü anlatan performanslar ve sanat gösterilerinin bu yıl bolca yer alacağı karnavalda çocuklara yönelik de birçok etkinlik bulunuyor. Bu etkinliklerin bazıları şunlar: Anne-baba-çocuk koşusu, satranç turnuvası, çocuk tiyatrosu ve çocuk sanat aktiviteleri, 0-5 yaş çocuklar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, ve TJK pony club...

Karnaval için geri sayım başladı



Kendisi kadar çevresi de güzel

Adana’dan günübirlik ulaşım mesafesinde birçok önemli yeri görme şansı da bulunuyor. Kapadokya bölgesine arabayla 2.5 saat gibi bir sürede gidilip, akşam Adana’ya geri dönülebiliyor. Yine Adana’ya çok yakın olan Tarsus (20 dakika), Mersin (45 dk), İskenderun (1 saat), Antakya (1.5 saat) ve Gaziantep (2.5 saat) gibi birçok bölgeye de günlük geziler kolaylıkla planlanabiliyor. Ayrıca karnaval ile ilgili güncel duyurular www.nisandaadanada.com web-sitesinden, Facebook, Twitter ve Instagram’daki “Nisan’da Adana’da” isimli hesaplardan takip edilebiliyor.

Olmazsa olmazı dans ve çiçekten taç

Portakal Çiçeği Karnavalı’nda yemeğe olduğu kadar müziğe de doyabilirsiniz. Adana’nın neredeyse tüm sokaklarında sokak sanatçıları karnaval boyunca şarkılara eşlik etmenizi bekleyecek. Davullar, zurnalar derken bitmek bilmeyen bir müzik şöleni yaşayacaksınız. Bazen sokaklarda dans eden insanlar görebilirsiniz. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Davul ve zurna seslerini duyunca yerinizde durmanız güçleşecek. Bu festivalin olmazsa olmazlarından biri de portakal çiçeklerinden yapılan çiçek taçları. Her yaştan kadının festival boyunca tek aksesuarı portakal çiçeklerinden taktığı kolye ve taçlar.

Karnaval için geri sayım başladı



Size karnaval, mideye bayram

Her ne kadar Adana deyince akla kebap gelse de kentin çok zengin bir mutfağı var. Mantı çorbası olarak da bilinen ‘yüksük çorbası’, şerbet, nişasta ve pudraşekeri ile rendelenmiş buz karışımından oluşan ‘bici bici’, kuzunun mide kısmından hazırlanan ve içine pirinç doldurularak yapılan ‘şırdan’, kuzunun bağırsakları doldurularak yapılan mumbar, bir nevi lohusa şerbeti olan ‘kaynar’, mısır unu, süt kaymağı, ceviz ve kaz ciğeri ile yapılan ‘kedi batmaz’, ‘fellah köftesi’ ve ‘kamhi çorbası’ da mutlaka tadılması gereken kent lezzetlerinden.

False