GeriSeyahat Karadağ Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karadağ Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Karadağ Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Karadağ aile birleşimi vizesi Karadağ vatandaşı ya da Karadağ oturma izni olan biri ile evlenilmesi halinde eşlere verilen vize türüdür. Eğer bu şartlardan birini taşıyorsanız ve Karadağ'da yaşamak istiyorsanız aile birleşimi vizesi almanız gereklidir. Bu vize ilk aşamada 1 yıl olarak verilir ve sonrasında uzatılması mümkündür. Karadağ aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

 Karadağ ülkesinden aile birleşimi vize almak ortama 25 gün sürebilir. Bu süre daha kısa olabildiği gibi 1 ayı aşması da mümkün olur.

  Karadağ Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Eğer bir Karadağ vatandaşı ile evliyseniz ya da Karadağ oturma iznine sahip bir eşiniz varsa ülkeye gitmek için aile birleşimi vizesi almanız gerekir. Şartları taşıyan eşlere sahip kişilerin Karadağ'a gitmeleri ve oturum izni alarak orada yaşamaları mümkündür. Bunun için aile birleşimi vizesine evraklarınız ile beraber başvuru gerçekleştirmeniz gerekir. 

 Gerekli evraklar aile birleşimi vize başvuru formu, pasaport, evlilik cüzdanı, biyometrik fotoğraftır. Hazırlanan evraklar ile randevu saatinde Karadağ konsolosluğuna gitmeniz ve belgeleri teslim etmeniz gerekir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Karadağ aile birleşimi süresinin başvuru tarihinden itibaren ortalama 20-25 gün sürmesi mümkündür. Aile birleşimi vizesi ile beraber ülkede yalnızca 1 sene yaşayabilirsiniz. Bu sürenin sonunda aile birleşimi yeniden değerlendirmeye alınır ve süre uzatılır. Eğer çok eşli bir evlilik varsa Karadağ aile birleşimi vizesi yalnızca eşlerden birine verilir. Alınan aile birleşimi vizesi ile beraber farklı ülkelere giriş yapmak mümkün değildir.

  Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Karadağ ülkesinden aile birleşimi vizesi almanız için vize başvuru formu, pasaport, biyometrik fotoğraf ve evlilik cüzdanı gerekir. Eğer Karadağ vatandaşı ya da Karadağ oturma izni olan biriyle evlenirseniz bu vizeye başvurabilir ve ülkede yaşama hakkına sahip olabilirsiniz. Aile birleşimi vizesi ilk olarak 1 senelik verilir. 1 sene sonunda tekrar değerlendirme gerçekleştirilir ve bir sorun bulunmaması halinde süre uzatılır.

  Karadağ Aile Birleşimi Vizesinde Hangi Sorular Sorulur? 

 Aile birleşimi vizesi için başvuru için evraklarınızı verdiğinize tarafınıza mülakat gerçekleştirilmesi mümkündür. Bu genelde ülkeye ilk kez giriş yapacak kişilere yapılmaktadır. Yetkililer tarafından mülakat yapılmasının nedeni ülkede yaşanacak süreyle ilgili bir fikir sahibi olmaktır. Mülakat esnasında ne zaman evlendiğiniz, Karadağ'da nerede yaşayacağınız, eşinizin ne kadar geliri olduğu ve eşinizin doğum tarihi sorulabilir. Ayrıca eşiniz ile nerede ve nasıl tanıştığınız, ne zaman evlendiğiniz de sorulabilir. 

 Eşiniz ile ilgili bazı ailevi özel soruların da sorulması mümkündür. Bu genelde eşlerin sevgilerini ya da tanışıklarını ölçmek için yapılır. Eğer mülakat olumlu geçerse vize başvuru merkezinden ortalama 20 iş gününde vizenizi almanız mümkündür. Bu süre mülakatı olumsuz geçen ve ekstra evrak istenen işlemler için geçerli değildir. Ortalama 20-25 gün içinde vize sonuçlansa da bazı durumlarda 30 günü aşması da mümkündür.

 

False