GeriSeyahat Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Kanada'da öğrenci vizesi almak için eğitim izni başvurusunda bulunmak gerekir. Kanada vatandaşı olmayan kişiler de gerekli evrakları hazırladıktan sonra Kanada öğrenci vizesi için başvuru yapılır. Öğrenci izni için başvuru adımları doğru izlenmelidir. Kanada öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Kanada öğrenci vizesi almak için eğitim izni başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Aile bilgilendirme formu ve temsilci kullanımı formu tüm detayları ile doldurulmalıdır. Ortak hukuk birliğinin yasal bildirgesi de başvuru formları arasında bulundurulmalıdır.

  Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Kanada'da öğrenci vizesi alınması için eğitim izni başvurusu yapılmalıdır. Kanada'da eğitim izni alınması için belirlenen ders programında gereken eğitim kurumundan yeterli eğitim alınabilir. Kanada'da katılım sağlanan eğitim programı 6 aydan kısa olursa eğitim izni almaya gerek kalmaz. Kanada'da yaşayan yabancı bir temsilcinin aile üyelerinden birisi de eğitim izni almaya gerek duymaz. Silahlı kuvvetlere üye kişiler de Kanada'da eğitim izni almaya gerek duymazlar. Eğitim izni olmasa bile Kanada öğrenci vizesi gerekmektedir.

  Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Kanada öğrenci vizesi başvurusu yapıldıktan sonra vize başvuru sonuçları 10 ile 12 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize yetkilileri gereken evrakları eksiksiz olarak hazırlamalıdır. Evraklar eksiksiz olarak tamamlandığında vize en geç iki haftada çıkar. Evraklarda eksik olması ya da yoğunluklar yaşanması nedeniyle Kanada öğrenci vizesi sonuçlanma süresi de değişmektedir. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Kanada öğrenci vizesi için tüm evraklar hazır olmalıdır. Adayın en az 1 yıl geçerli pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Eğitim alınacak kuruluştan da kabul mektubu alınmalıdır. Kabul mektubu içerisinde okul ile konaklama ücret bilgileri, haftalık ders programı saati ve tüm bilgileri de yer almalıdır. Kanada'da yaşanılan süre içerisinde yaşamak için gereken maddi imkanları kanıtlayan belgelere de ihtiyaç duyulmaktadır. Evli adayların evlilik cüzdanı fotokopisi de başvuru belgeleri arasında yer almalıdır. Kanada'ya gitme amacı ve alınan eğitime dair tüm bilgiler de niyet mektubu arasında bulunmalıdır. 

 Kanada Öğrenci Vizesi İçin Niyet Mektubu Nasıl Yazılır? 

 Kanada öğrenci vizesi almak için Konsolosluğa hitaben İngilizce niyet mektubu yazılmalıdır. Niyet mektubunda kişisel bilgilerin yanı sıra eğitim alınacak kurumdan da bahsedilmelidir. Mesleki yaşama katkı sağlayacak bilgilerin yanı sıra Kanada'da kalınacak ev, okul ve yurt gibi yerlerin masraflarını karşılayacak maddi durum ispatlanmalıdır. Finansal durumu da gösteren belgeler konsolosluğa sunulmalıdır. Kanada öğrenci vizesi için niyet mektubu göçmenlik ofisine sunulur. Kanada'da eğitim kurumu değişecek ise bu durum mutlaka Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Ofisi'ne bildirilmelidir. İlkokul ve ortaokulda eğitim gören kişiler eğitim kurumunu değiştirirken bildirim yapmak zorunda değillerdir. Kanada öğrenci vizesi de izin süresi dolmadan en az 30 gün önce uzatılmalıdır. Süre uzatımı talebi çok önem taşımaktadır.

 

False