GeriSeyahat Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival

Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival

Kokusunda davet olan kahve bu yıl üçüncüsü Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek olan İstanbul Coffee Festival ile tutkunlarını bekliyor.

Kahve tutkunlarının uzun zamandır beklediği İstanbul Coffee Festival bu sene 6-9 Ekim tarihinde Küçükçiftlik Park'ta başlıyor. Bu yıl üçüncü kez kahveseverleri ve artisan kahve üreticilerini bir araya getiren festivalde yine kahve ve eğlence başrolde olacak. Birbirinden lezzetli kahvelerin denenebileceği bu festivalde yerli ziyaretçilerin yanında yurtdışından birçok kahve gurmesinin de gelmesi bekleniyor.

Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival

Dünyanın dört bir yanında özel olarak üretilen ve kavrulan kahveler lezzetleriyle adeta birbirileriyle yarışıyor olacak. Oldukça farklı ve orijinal birçok tadı deneme şansı bulacağınız bu festival dört gün sürüyor. Festivale giriş için önceden bilet almanız gerekiyor. Haftasonu yoğunluğu da düşünülürse festivale erken gitmekte fayda var.

Geçtiğimiz sene tarihi Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen bu festival çok sayıda yerli ve yabancı baristanın özel showlarına ev sahipliği yaptı. Butik kahve dükkanları ve üçüncü dalga kahvecilerin en nadide lezzetlerini tatmanın yanında beğendiğiniz kahve ve çekirdekleri satın alabileceğiniz bu festivalde ayrıca bazı standlarda tasting ve kavurma gibi atölye çalışmalarına da katılabilirsiniz.

Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival

Sektörün duayen isimlerinin yer alacağı İstanbul Coffee Festival, aynı zamanda bu işin profesyonelleriyle tanışma ve fikir alma açısından da oldukça hoş bir ortama zemin hazırlıyor. Kahve markalarının imza kahveleri ve yiyeceklerini yerinde deneme şansı bulabilir, evde kahve yapımına dair tüyoları dinleyebilirsiniz.

Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival

Bu sene şehrin tam kalbinde bir lokasyon seçen İstanbul Coffee Festival organizatörleri kahve tutkunlarının festivale yoğun ilgi göstereceğine inanıyor. Festivalde ayrıca çeşitli dallarda Türkiye Kahve Şampiyonası yarışmaları da düzenleniyor olacak. Sektörün en iyi isimlerini izleme şansı bulabileceğiniz festivalde kahvelerinizi yudumlarken festival alanındaki sergileri de gezebilirsiniz. Çağdaş sanatın öncü isimlerinin eserlerini bulabileceğiniz tablolar da kahveler kadar ilginizi çekebilir.

Kahveye yolculuk var: İstanbul Coffee Festival

Kahve keyfini müzikle harmanlamayı amaçlayan festivalde çeşitli konser ve performans gösterileri de yer alacak. Eğlenceli ve interaktif bir festival deneyimi yaşamak isteyenler dört gün boyunca iki seans şeklinde İstanbul Coffee Festival'e uğrayabilirler. İlk seanslar 10:00 - 14:00 arasında ikinci seanslar ise 15:00 - 19:00 saatleri arasında düzenleniyor. Eğer siz de kahvesiz yapamayanlardansanız bu festivali ajandanıza not edin.

False