GeriSeyahat Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını ve bu fırsatlar hakkındaki bilgileri sizin için derledik. İşte güzel vakitler geçirebileceğiniz fırsatlar...

İstanbul’da Hatay esintisi

Atlas Dergisi ve Hatay Belediyesi işbirliğinde ‘Hatay Fotoğrafları Sergisi’ 42 Maslak Türk Lezzet Müzesi’nde açıldı. Atlas fotoğrafçıları Bülent Özalp ve Hüseyin Alsancak’ın karelerinden oluşan, Hatay’ın günlük yaşamından insan portreleri ve şehrin doğal güzelliklerini yansıtan pek çok fotoğraf bulunuyor. 29 Haziran’a kadar açık olan sergi haftanın her günü 10:00-22.00 arası ziyaret edilebilir.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Kısa bir mola: İtalya

Setur, İtalya’ya bir haftalık gezi düzenliyor. Tur kapsamında, her sokağında farklı bir sanat eserinin yer aldığı Roma, Rönesans’ın başkenti Floransa, kanalların ve gondolların şehri Venedik ve bunların yanı sıra Verona, Garda, Toskana Bölgesi, Napoli ve Pompei gezilecek. 18 - 25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek turun fiyatı 4.480 TL. (setur.com.tr)

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Üç saat öncesine kadar iptal hakkı

Türkiye’nin önde gelen uçak bileti sitelerinden ‘Enuygun.com’un uygun fiyatlı promosyonlu biletlerde de geçerli olan Bilet İptal Güvenceli Seyahat Sigortası uçakla seyahat eden yolcular tarafından büyük ilgi görüyor. Bu uygulamaya göre, uçuşa üç saat kalana dek koşulsuz iptal ve iade olanağı sunuluyor. Site üzerinden güvenceli olarak satın alınan biletler iptal edildiğinde bilet tutarının yüzde 90’ı iade ediliyor. İade işlemi ise beş iş günü içinde tamamlanıyor (enuygun.com).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Kalem Adası'nın keyfini doya doya çıkarın

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Kalem Adası’nda yer alan Oliviera Resort, 10 Haziran’da kapılarını açıyor. 49 oda ve 7 suitten oluşan Oliviera Resort’un en özel mekânları ise şato suitleri. Şato bölümündeki her oda deniz manzaralı ve mimari olarak her birinde farklı. Otel, müşterilerine denize karşı masaj hizmeti ve içerisinde yer alan su sporları merkezinde deneme dalışı imkânları da sunuyor (olivieraresort.com).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Haydi fotoğraf kampına

Yaz tatilini farklı sanat dallarında çalışmalar yaparak geçirmek isteyenler için Bafa Sanat Kampı başlıyor. Katılımcılar bir hafta boyunca seçtikleri fotoğraf, gezi yazarlığı, ahşap boyama veya drone ile havadan görüntülenme gibi atölyelere katılma imkânı bulacak. 1 Temmuz’dan başlayıp 1 Eylül’e kadar devam edecek kampta antik kent gezileri, yürüyüşler ve deniz keyfi de programda yer alan etkinlikler arasında (bafasanatkampi.com).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Mano’s şimdi Datça’da

Simi Adası’nın geleneksel yunan lezzetleri, müzikleri ve tabak kırma seremonileri ile meşhur balık restoranı Mano’s, Datça’daki D Maris Bay’de açıldı. Doğuş Turizm’in Mytha Hotel Anthology çatısı altında açılan restoranda, deniz kestanesi, ızgara ahtapot, istiridye ve yunan mezelerinden oluşan mönüsüyle müşterilerini bekliyor. Ayrıca Yunan kültürünün bir parçası olan sirtaki partileriyle neşenize neşe katacak.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları



Hem koş, hem çöp topla

NG Sapanca Otel’in desteğiyle dördürcüsü gerçekleşecek Sapanca Ultra Maraton, bu yıl bir ilke imza atıyor. İsveç’te başlayan ve sosyal medya sayesinde dünyaya yayılan, bir çöp toplama akımı olan ‘Plogging’, Türkiye’de ilk defa düzenlenecek. ‘Temiz doğa için koş’ sloganıyla maratona katılan atletler hem koşacak hem de belirli noktalarda çöp toplayacak. Sapanca’nın yeşil doğasında 9K, 35K ve 55K olmak üzere üç ayrı parkurda düzenlenecek olan yarış 8-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Oman Air İstanbul’da

Umman Sultanlığı’nın ulusal havayolu Oman Air artık aramızda. İstanbul-Maskat seferleri Boeing’in en yeni uçağı 737 Max ile başlıyor. Ülkenin resmi bayrak taşıyıcısı sıfatıyla 1993’te kurulan Oman Air’in filosunda toplam 50 uçak bulunuyor. Şirket, şu anda Maskat’tan Körfez bölgesindeki ülkeler başta olmak üzere, Ortadoğu, Afrika, Uzak Doğu ve Avrupa’da onlarca noktaya uçuyor. 2018’de İstanbul dışında Fas’ta Kazablanka ve Rusya’da Moskova uçuşlarına başlayacak. Oman Air’in ayrıca THY ile de ortak uçuşları bulunuyor.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


En iyi kim tırmanacak?

Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nde önümüzdeki hafta sonu duvar tırmanışı yarışması yapılacak. Üç turlu yapılacak yarışlarda minik, çocuk, genç ve büyük kategorileri olacak. Tırmanışlar ipli ve lider olarak iki farklı türde yapılacak. Üniversitenin dağcılık öğretim görevlisi Doğan Palut’un koordinasyonunda yapılacak yarış, Anadolu Hisarı’ndaki Spor Bilimleri Fakültesi’nin tırmanış duvarında gerçekleşecek. Dileyenler ücretsiz izleyebilecek. 9-10 Haziran.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Ayvacık - Midilli seferleri başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018’in ‘Troya Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Ayvacık (Küçükkuyu) ile Midilli arasından yeni seferler başladı. Geçen günlerde tamamlanan bina ve gişe çalışmalarının ardından Küçükkuyu Gümrük Kapısı’nın açılışı da yapıldı. . Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvacık hattındaki seferler, Çanakkale Boğazı ile Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında hizmet veren GESTAŞ ve DENTUR AVRASYA ortaklığıyla gerçekleştirilecek. İlk sefer geçen pazartesi saat 08.30’da yapıldı. Seferler, haftanın her günü, günde iki kez yaz boyunca devam edecek.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları




 

False