GeriSeyahat Kabak koyu nerede, nereye bağlı? Kabak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kabak koyu nerede, nereye bağlı? Kabak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kabak koyu nerede, nereye bağlı? Kabak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Yaz aylarının aranan koylarından biri Kabak koyudur. Birçok aktivite sunması ile beraber deniz ve kumu en iyi şekilde değerlendirme imkanı tanır. Peki, Kabak koyu nerede? Nereye bağlı? Kabak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu noktalardan birinde olan Kabak Koyu, harika bir doğa manzarası sunuyor. Aynı zamanda mavi ve yeşilin buluştuğu enfes bir doğal alan verdiğini söylemek mümkündür. Yüksek çaplı İki dağın arasında yer alması ile beraber, harika bir fotoğraf da veriyor. Hatta birçok takvim ve benzeri alanlarda resim olarak kullanılır.

 Kabak Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Gür ormanlık alanlara sahip olan iki dağın ortasında yer alan Kabak Koyu, en sevilen bölgelerden biridir. Dar bir alana sahip olması ile beraber, berrak denizi üzerinden tatilin tadını çıkarma şansı vermektedir. Akdeniz ve Ege bölgesini dahil eden yerde olması üzerinden, her sene yerli ve yabancı turist akınına uğrar. Aynı zamanda yürüyüş ve fotoğrafçılık gibi daha pek çok aktivite imkanı veriyor.

 Kabak Koyu Nerede?

 Kabak Koyu Muğla Şehrinin Fethiye ilçesine bağlı konulardan biridir. Aynı zamanda Ölüdeniz ile beraber Kelebekler Vadisi'ne yakın bir bölgede olduğunu ifade etmek mümkün. O yüzden bölgeye farklı yerlerden değişik ulaşım araçları ile beraber gelme şansı yer almaktadır. Bütünüyle bakir bir koy olması üzerinden, denize girmek için muazzam bir güzellik sunuyor.

 Kabak Koyu Ücretli mi?

 200 metre genişliğine sahip bir sahili olması üzerinden, Kabak Koyu dar bölgeler içerisinde bulunuyor. Ayrıca bölgede sit alanı bulunduğu için herhangi bir tesiste yer almamaktadır. Bu doğrultuda kabak koyunun ücretsiz olduğunu söylemek mümkündür. Ancak aynı zamanda denizden çıktıktan sonra duş almak için farklı yerlerin olduğunu ifade etmek gerekir. Halka açık olarak ücretsiz bir şekilde farklı ulaşım yolları ile bölgeye gelmek mümkün.

 Kabak Koyu'na Nasıl Gidilir?

 Kabak koyuna gidebilmek için Muğla üzerinden Fethiye’ye geçmek ve oradan da araçlar vasıtasıyla ulaşmak gerekir. Fethiye'ye 33 kilometrelik bir mesafesi olmasının yanı sıra, Ölüdeniz'e 17 kilometre uzaklıktadır. Aynı zamanda Kelebekler Vadisi'ne 4 kilometre kadar uzaklıkta olduğunu söylemek gerekir. Faralya Köyü üzerinden ise 30 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Hem bireysel araçlarla hem de bu bölgelerden farklı toplu taşıma araçları üzerinden gitmek mümkün.

 Kabak Koyunda Neler Yapılır?

 Bölgede herhangi bir tesis olmaması ile beraber Kabak Koyu sit alanıdır. Bölgede özellikle denize girmek için 200 metrelik güzel bir plaj bulunur. Ancak burayı kullanabilmek için mutlaka direkt eşyaları getirmek gerekir. Ayrıca Fotoğrafçılık, dalgıçlık, yürüyüş ve balık tutma gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün.

 Kabak Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Doğa ile iç içe kamp yapabilmek için kabak koyunda birçok farklı bölge bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde kamp severlerin tercih ettiği bölgeler içerisinde geliyor. Böylece hem karavan hem de çadır üzerinden kan imkanı bulunmaktadır.

False