GeriSeyahat İzlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İzlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İzlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İzlanda vizesi her şeyin olumlu ilerlemesi ile 5-10 gün arasında çıkabilir. Ekspres vize ise 48 saat içerisinde sonuçlanır. Türkiye'de İzlanda konsolosluğu olmadığı için vize başvurusunu Danimarka konsolosluğundan gerçekleştirebilirsiniz. İzlanda vizesinin çıkma süresiyle nasıl başvuru gerçekleştirmek gerektiği hakkındaki ayrıntıları sizler için derledik.

  İzlanda vizesi en erken 2 günde çıkabilir. Bunun için erken vize gerekçesini yetkililere sunmanız ve bu doğrultuda belgelerinizi de eksiksiz toplamanız gerekir. 

 İzlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 İzlanda vizesi eğer bir aksaklık olmazsa 5 ile 10 iş günü arasında çıkabilir. Konsolosluk yetkililerin yoğunluğuna göre bu süre uzayabilir. Bu nedenle başvuru gerçekleştirecek kişilerin seyahat tarihine 30 gün kalana kadar başvuru yapması gerekir. İzlanda'nın vize harç bedeli 60 Euro olarak belirlenmiştir. 6 ve 12 yaş arası çocuklar için indirim uygulanır ve bu ücret 35 Euro'ya düşer. 6 yaş altındaki çocuklar için ise ücretsiz bir şekilde İzlanda vizesi çıkarılabilir. Ülkemizde İzlanda konsolosluğu ya da büyükelçilik olmadığından başvuru için Danimarka konsolosluklarından ya da büyükelçiliğinden hizmet almak gerekir.

  En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

  Eğer acil olarak İzlanda'ya gitmeniz gerekiyorsa ve vize çıkarmanız gerekiyorsa ekspres vize başvurusu yapmanız gerekir. Yapılmış olan ekspres vizede seyahat nedeni istenir ve bunun belgelenmesi de gerekir. Yetkililer tarafından incelenen neden ve belgeler uygun bulunması halinde ekspres vize 48 saat içinde çıkar ve tarafınıza gelir. 

 İzlanda Vize Türleri 

 Schengen ülkelerinden biri olan İzlanda kısa süreli seyahatler için C tipi vize talep etmektedir. 90 günü geçmeyen seyahatler için Schengen vizesi yani C tipi vize başvurusu yapmak gerekir. Eğer İzlanda'da 90 günden daha fazla kalacak olursanız bunun için de uzun süreli vize olan D tipi vizeye başvurmanız gerekmektedir. İzlanda'dan alınabilecek vize türleri turistik, şoför, transit, ticari, öğrenci ya da aile ziyareti vizesidir. 

 İzlanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  Ülkemizde İzlanda'nın diplomatik temsilciği olmadığı için işlemler için Danimarka konsolosluğuna başvurmak gerekir. İzlanda vize başvurusunda bulunmak isterseniz Danimarka konsolosluğundan ya da Danimarka büyükelçiliğinden randevu almalısınız. Vize başvurusunda parmak izi taraması, dijital fotoğraf ve elektronik imza zorunludur. Bu nedenle randevu almak ve evrakları tamamlayarak randevu saatinde vize başvuru merkezinde olmak gerekir. İzlanda vizesi için istenen evraklar pasaport, kimlik fotokopisi, vize talep dilekçesi, vize başvuru formu, vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat belgeleri ve finansal durum belgesidir.

  İzlanda Hangi Ülkelerden Vize İster ve İstemez? 

 Schengen ülkesi olan İzlanda bazı ülkelerden vize isterken bazı ülkelere kolaylık sağlamaktadır. İzlanda'nın vize istediği ülkeler Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Azerbaycan, Ukrayna, Karadağ, Rusya, Moldova, Ermenistan, Sırbistan ve Gürcistan'dır. İzlanda'nın vize istemediği ülkeler ise Dominika, Peru, Birleşik Arap Emirlikleri, Kolombiya, Kiribati, Palau, Marshall Adaları ve Samoa'dır. İzlanda ülkemiz vatandaşlarından vize ister. 

False