GeriSeyahat İzlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İzlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İzlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İzlanda aile birleşimi vizesi Schengen vize türlerinden birisidir. Bu nedenle Schengen vize protokollerine uyulması gerekmektedir. Bu vizeyi alabilmek için belirli prosedürleri takip etmek ve konsolosluğun bazı kurallarına uyum sağlamak gerekir. Peki İzlanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte İzlanda ile birleşimi vizesi hakkında detaylar.

Eşi ve çocuğu ile beraber İzlanda'da yaşamak isteyen kişiler İzlanda aile birleşimi vizesi almaları gerekmektedir. İzlanda Konsolosluğuna gitmeden önce başvuru sürecinin tamamlanması gerekmektedir. 

 İzlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 İzlanda aile birleşimi vizesi İzlanda sınırları içerisinde oturum iznine sahip kişilerin veya İzlanda vatandaşlarının ülke dışında ikamet eden eşle bireylerini İzlanda'ya davet edebilmesi ve oturum sağlayabilmesi için başvurulan bir vize türüdür. İzlanda aile birleşimi vizesi başvurusu yapan kişilerin İzlanda'daki eşleri veya evliliklerin ya da aile üyeleri ile akrabalık ilişkilerin yasal olarak kanıtlanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra en az yaşında olma zorunluluğu da bulunmaktadır. 

 İzlanda aile birleşimi vizesi için istenen belge ve evrakların hazırlanmasının ardından Türkiye Danimarka Büyükelçiliğine vize başvur randevusu alınması gerekmektedir. Bu evrakların hazırlanması ile beraber randevu tarihinde gerekli evraklar ile büyükelçiliğe şahsen başvuru işlemi yapılabilir. 

 Ne kadar Sürede Çıkar? 

 Başvuru işlemlerini yapan vatandaşların başvuru sonuçlanma süresi genellikle 10 ile 14 iş günü arasında değişmektedir. Fakat acil İzlanda aile birleşimi vizesi almak isteyen kişiler bu vizeyi 3 günde de alabilmektedir. Aile birleşimi vizesi başvurusu konsolosluğun çalışma saatlerinde yoğunluğuna göre değişmektedir. Bunun yanı sıra kişilerden ek belgeler de talep edilebilmektedir. Ek belge talep edilmesi halinde süreç biraz daha uzamaktadır. 

  Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 İzlanda vatandaşı olan, yasal olarak İzlanda'da çalışan veya okuyan eşi ile birlikte yaşamayı planlayan kişilere İzlanda aile birleşimi vizesi verilmektedir. Bu vize İzlanda'da oturma izni ve ülkede üç yıl ikame ettikten sonra vatandaşlık hakkı vermektedir. Vize almak için İzlanda'da ikamet eden bir kişi ile aile bağının bulunduğunun kanıtlanması gerekmektedir. Ayrıca mali durum ve ülkede bir ikamet yerinin varlığının da kanıtlanması istenmektedir. İkamet belgesi ile beraber İzlanda aile birleşimi vizesi için istenen diğer evraklar şunlardır: 

 - Uluslararası pasaport

 - Var ise eski pasaport

 - Beyaz arka plan üzerine köşeleri olmayacak şekilde 3,5 * 4,5 santimetre boyutunda renkli biyometrik fotoğraf

 - Biyotmerik fotoğrafta çeneden başın tepesine kadar olan mesafenin 28 ile 30 milimetre olması gerekir.

 - Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ve boş olan sayfalar hariç tüm sayfaların fotokopisi

 - Çalışma belgesi

 - İzlanda ile birleşimi vize başvuru formu

 - Maddi olarak kişinin kendisini ve ailesinin geçimini sağlayacağının kanıtı

 - Seyahat sigortası

 - İzlanda'daki işvereni ile olan yazışmalar

 - Aile birleşimi yapacak olan kişi ile evlilik cüzdanı, evlilik yok ise uzun süre birlikte olunduğuna dair kanıt 

False