GeriSeyahat İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Hürriyet Seyahat editörleri haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını ve fırsatlar hakkındaki bilgileri sizin için derledi…İşte detaylar…

Kuzey seni çağırıyor...

Avrupa’dan yokuş yukarı dümdüz gidin… İsviçre, Almanya, Danimarka’yı geçin Finlandiya’yı bitirin ‘Lapland’e (Laponya) ulaşacaksınız. Kuzey Kutup Diresi içinde bulunan bu inanılmaz coğrafyayı Gazella Turizm’le 2018 Ocak’ta keşfetmeye ne dersiniz? İnekten çok geyik dolu ovalar, gökyüzünde rengârenk dans eden ‘Kuzey Işıkları’, husky köpeklerinin çektiği kızaklarla rüya gibi bir tatil sizi bekliyor. Lapland’e direkt uçuşlu son üç turun tarihi şöyle: 21-24, 24-27 ve 27-30 Ocak 2018. (Tüm ekstra turlar dahil fiyatı 6.455 TL – www.gazella.com)

İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


İki kafadar dünya turunda

Muammer Yılmaz ve Milan Bilhmann’ın büyük dünya turları sırasında kaleme aldıkları ’80 Günde Parasız Devri Alem’ kitabı Ephesus Yayınları’ndan çıktı. Jules Verne’nin unutulmaz eserinden ilam alan kitap hem bir rehber hem de anı kitabı görevinde. Fransa’dan başlayıp Haiti’de son bulan sıfır para, dayanışma ve arkadaşlık üçgenine oturtulmuş seyahatleri okuyucuyla buluşmayı bekliyor. (D&R fiyatı: 20.63 TL, 288 sayfa)

İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Güney’e inme zamanı…
Ama ‘o Güney’ değil

‘The Cruise Line’ bu kış hayatta pek fazla karşınıza çıkmayacak bir fırsatla sizinle. Güney’e, daha da Güney’e Antarktika’ya düzenlenecek 10 ila 23 günlük keşif turlarında, ultra lüks gemilerle buzulların içinden geçip, zodiac’larla karaya yanaşıp vahşi hayatı tanıma şansınız olacak. Yavaşça günlük hayatınızdan uzaklaşırken geminin yanında size eşlik eden balinalar, morslar, deniz filleri bile görebilirsiniz. (www.thecruiseline.com.tr)

İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Dağlar bizi bekler

Her cumartesi ve pazar katılabileceğiniz Jolly Tur’un ‘Trekking Turları’ başladı. 1.069 metre yükseklikteki Aladağlar’da uzman yöre rehberleriyle birlikte yeşil ve kahverenginin tonlarını keşfedeceksiniz. 7 kilometrelik yürüyüş rotası üzerinde yaylalar, göller sizi bekliyor. (Fiyatı: 177 TL - www.jollytur.com)

İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Kışın huzuru bir başka

Noel mutluluğu ve renkleri yavaşça Avrupa’yı sarmaya başladı. Eşine rastlanmayan güzel görüntülere ve ruha sahip Noel bayramına 13-16 Aralık’ta ‘Travel Dreams’in düzenlediği turla tanık olabilirsiniz. b bölgesindeki Strasbourg’u, sonra ‘Avrupa’nın En Güzel Köyleri’ listesindeki Riquewihr’i ve el yapımı kurabiyelerini deneyimleyebilirsiniz. Colmar’a geçip Avrupa’nın en güzel şaraplarının üretildiği bağlarda kadeh kaldırmayı da unutmayın. Bu sıcak tatil havasını kaçırmayın. (İki kişi için 5.810 TL - www.traveldreams.com.tr)

İşte kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Yaz biter, tatil bitmez

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da 8 Ocak 2018’e kadar yüzde 35 erken rezervasyon indirimi var. (www.hapimag-seagarden.com)

False