GeriSeyahat İstanbul’un spor rotaları haritalandı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’un spor rotaları haritalandı

İstanbul’un spor rotaları haritalandı

Yüzmek isterseniz etrafı denizlerle çevrili ışıltılı Boğaziçi’ne, koşmak isterseniz onlarca kilometre kıyı hattına, tarihi sokaklara, bisiklete binmek isterseniz ormanlara, tenha köylere ve tepelere sahip dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul’un spor rotaları belirlendi.

İstanbul’un spor rotaları haritalandı

Bugüne kadar 44 kez İstanbul Maratonu ve 18 kez İstanbul Yarı Maratonu’na ev sahipliği yapan İstanbul’un spor haritasında koşu yapmak isteyenler için 15 rota var. Mesafesi, ne kadar yükseltiye sahip olduğu, zemin özelliği, hangi seviyede sporculara uygun olduğu ve ihtiyaç karşılama noktaları gibi kriterler göz önüne alınarak belirlenen rotalarda günün hangi saati olursa olsun koşu antrenmanına başlamak mümkün.

Aynı çalışma kapsamında keyifle yüzülebilecek ve profesyonel sporcular için de antrenman yapılabilecek 10 tane yüzme rotası da çizildi. Bölgenin kısa bir tanıtımı, değişken hava koşullarına uygunluğu, dip örtüsü gibi bilgileri de bulabileceğiniz yüzme rotalarında; hangi seviyede yüzücülere uygun olduğu, örnek yüzme rotası, avantajları ve riskleri gibi detaylar da hayatınızı kolaylaştırmak için oluşturuldu.

Spor İstanbul bisikletseverleri de unutmadı. Hazırlanan 15 bisiklet rotasında parkurun hangi bisiklet tipine uygun olduğu, mesafeleri, yükselti kazanımları ve dikkat edilmesi gereken noktalar düşünüldü. Seçenekler arasında, Adalar veya Bağdat Caddesi bisiklet yolu gibi trafikten uzak kalabilecek rotalar olduğu gibi anayolları diğer araçlarla paylaşarak kullanılabilecek rotalar da mevcut.

Ücretsiz ulaşabileceğiniz spor rotalarını incelemek için spor.istanbul/rotalar linkini tıklayabilirsiniz.

 

False