GeriSeyahat İrlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İrlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İrlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İrlanda vizesi sadece İrlanda sınırları içerisinde kullanılan bir vizedir. Bu vize ile Güney İrlanda ve Kuzey İrlanda bölgelerine giriş yapılmaktadır. İrlanda vizesinin kaç günde çıkacağı bazı durumlara göre değişmektedir. Özellikle bu durum başvuru kategorisine göre değişir. Peki İrlanda vizesi ne kadar sürede çıkar? En hızlı ve erken kaç günde vize alınabilir? İrlanda vizesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

İrlanda vizesi için ilk olarak vatandaşların vize başvurusunda bulunmak gerekir. Vize randevusu 2022 yılında değişkenlik göstermemiş ve tekrar randevusuz sistem üzerinden devam etmiştir. Bu nedenle İrlanda vizesi almak için herhangi bir randevu alınmasına gerek yoktur. 

 İrlanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Günümüzde pek çok ülke vize başvurularında sistem üzerinden randevu sistemi ile çalışmaktadır. Fakat İrlanda vizeleri çok yoğun olmadığı için başvurularda randevu sistemi kullanılmamaktadır. Başvuru kategorisine uygun olarak online form doldurmak adına hesap açılsa da sistemin devamında randevu uygulaması sunulmamaktadır. Bu nedenle o gün yapılan başvurularda yoğunluğa bağlı olarak başvuru merkezlerinde bekleme süresi de değişmektedir. Bazı zamanlarda yoğunluk durumuna göre bekleme süresi de uzayabilir. 

 İrlanda vizesi başvurularında ilk olarak seyahat amacına bağlı olarak belirlenmektedir. Bu kategoriye göre hazırlanacak evraklar ve doldurulacak formlar da belirlenmektedir. İrlanda vizesi almak için evrakların eksiksiz, başvuru kategorisine uygun, gerekli ve istenen dile tercüme edilmiş ve formlar istenen düzeyde doldurulmuş olması gerekir. Bu şekilde hazırlanmayan belgelerde başvurular kabul edilmeyecektir. Evrakların eksiksiz ve tam olması durumunda vize başvuruları 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

  En Hızlı ve Eken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 İrlanda vizesi kaç günde sonuçlanır diye bakıldığı zaman sonuçlanma süresinin değişkenlik gösterdiği görülmektedir. Özellikle başvuru kategorisine göre vize sonuçlanma süresi değişmektedir. Genelleme yapılması gerekir ise İrlanda vize işlem süresi ortalama 10 ile 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Bu belirtilen günlerin teyit edilmesi için İrlanda Büyükelçiliğinin sitesinde belirtilen resmi tatil günleri kontrol edilebilir. 

 Her ülkenin ulusal bayramları farklı olmaktadır. Bu nedenle ülkelerin tatilleri de değişmektedir. Seyahat içerisinde bir sıkıntı yaşanmaması için başvuru tarihleri bu günleri hesaba katılarak yapılması ve ayarlanması gerekmektedir. Normal bir süreç söz konusu iken en az 1 ay öncesinden başvuru yapılması önerilmektedir. 

 Başvuru süreci değerlendirilmesi Ankara İrlanda Büyükelçiliğinde yapılmaktadır. Süreç sonuçlandığı zaman başvuru yapılan merkezlerinden sonuçlar alınmaktadır. Kişiler ister ise ek ödeme ile kurye seçeneği de tercih edilebilir. Kurye ile sonuçların ve pasaportun eve ulaşması mümkündür.

 İrlanda vize sonuçlanma süresi hakkında sınıktı yaşamamak için vatandaşların seyahat tarihlerini ve resmi tatil tarihlerini ayrıntılı olarak incelemesi gerekmektedir. İrlanda vize başvurularında hızlı sonuçlanma seçeneği bulunmamaktadır. Bu nedenle hızlı sonuç almak isteyen kişiler başvurularını erken tarihlerde yapması gerekmektedir. Vize başvurularında herhangi bir eksik evrak olmaması durumunda en erken 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 

False