GeriSeyahat İrlanda Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İrlanda Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

İrlanda Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

İrlanda oturma izni herhangi bir İrlanda vize kapsamında 90 günden uzun süreli olarak ikamet edecek kişilere verilebilir. Geçerli bir vize kapsamında eğer 5 yıllık bir ikametiniz varsa başvuru yapabilirsiniz. 5 yıl İrlanda'da ikamet etmiş olan kişiler uzun süreli oturum izni için göçmenlik bürolarına başvuru yaparak bu hakkı alabilirler. İrlanda'dan oturma izni almak için yapılması gerekenler hakkında tüm detayları ayrıntıları ile derledik.

 İrlanda ülkesinde 5 yıl yaşadığını yasal olarak kanıtlayan kişilere uzun süreli oturma izni vermektedir. Bunun için ikametinizi yasal olarak belirtmeniz gereklidir.  

 İrlanda Oturma İzni Nasıl Alınır?  

 İrlanda oturma izni almanız için 5 yıldır İrlanda'da ikamet ediyor olmanız gerekir. İlk olarak İrlanda'da oturmak için kısa süreli oturma izni alınır ve 5 yılı ülkede geçirmek gerekir. 5 yıl İrlanda'da ikamet ettikten sonra uzun dönem oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Kısa süreli başvurular iş için, eğitim için, yatırım yaparak ya da aile birleşimi ile mümkündür. İrlanda'da yasal olarak en az 60 ay yani 5 yıl ikamet ettiğini kanıtlayan kişiler uzun dönem oturma iznine başvurarak bu hakka sahip olabilirler.

  Şartları Nelerdir?

 İrlanda'da uzun süre oturma izni almak için 5 yıl yani 60 ay İrlanda'da yasal olarak ikamet etmiş olmak gerekir. İrlanda oturma izni ya da İrlanda çalışma vizesi alarak İrlanda'da bulunanlara da oturma izni verilebilir. Eğer İrlanda'da bir aile bireyiniz varsa ve 5 yıl orada yaşadılarsa siz de oturma izni için başvuru yapabilirsiniz. Stamp 1, Stamp 3 ya da Stamp 4 damgalarına sahipseniz İrlanda oturma iznine başvurabilirsiniz. 

 

 Uzun süreli oturum izni almak için AB ya da AEA ülkelerinin vatandaşı olarak, İrlanda'da öğrenci olarak, Türk anlaşması kapsamında İrlanda'da yaşayarak başvuru yapabilirsiniz. Yeşil karta sahip olmak, işletme izniyle İrlanda'da ikamet etmek ya da İrlanda sınırlarında bir büyükelçilikte yaşamak da uzun süreli başvuruya hakkınız olduğunu gösterir. 

 

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 

 İrlanda'dan oturma izni almanız için bir vize kapsamında 90 günden daha uzun süreli ikamet edecek olmanız gerekir. İrlanda'da geçerli olan bir vize kapsamında yasal bir şekilde ikamet eden bireyler 5 yıl İrlanda'da ikamet ettikten sonra uzun süreli izin için başvuru yapabilir. Uzun dönem oturma izni çalışma vizesi ya da aile birleşimi vizesi alarak 5 yıl İrlanda'da yaşayan kişilere verilir

  İrlanda Uzun Süreli Oturum İzni İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

  Uzun süreli oturma izni için İrlanda'da 5 yıllık ikameti belgelemeniz gerekir. Başvuru yapan kişilerin çalışma izni, göçmenlik kayıt belgesi, IRP oturum izin kartı ile beraber pasaportlarını da Adalet bakanlığının göçmenlik bürolarına götürmek gerekir. Gereken belgeler 5 yıllık çalışma izninin belgesi, IRP kartının fotokopisi, pasaport fotokopisi, İrlanda göçmen belgesi, uzun süreli oturum izninin talep dilekçesi ve ikamet ile iletişim ve adres bilgileri gereklidir.

 

 

False