GeriSeyahat İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İngiltere öğrenci vizesi almadan önce alınması gereken öğrenci vizesini seçmek gerekir. İngiltere dil öğrenmek için gelen öğrencilere ayrı, lisans ya da yüksek lisans öğrencileri için ayrı vize vermektedir. Dil için alınan vize daha kısa süreli olurken lisans ve yüksek lisans vizesi daha uzun süreli olur. İngiltere öğrenci vizesinin nasıl alındığı ile birlikte kaç günde çıkacağını ve nasıl başvurulacağı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

İngiltere öğrenci vizesi almak için gerekli evrakların tamamlanması ve İngiltere başkonsolosluklarına vize başvurusunda bulunulması gerekir. İngiltere öğrenci vizesi en fazla 3 haftada çıkar fakat herhangi bir aksilik olmaması için seyahatten 1 ay öncesine kadar başvurunun tamamlanması gerekir. 

 İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 İngiltere öğrenci vizesi almak için öncelikle kendinize uygun olan vize türünü seçmeniz gerekir. Bu esnada İngiltere vize uyum koşullarını da mutlaka eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz. Bununla ilgili bilgilerini temsilcilikler aracılığı ile edinmek mümkündür. İngiltere öğrenci vizesi iki farklı şekilde hazırlanmış bir vizedir. İlki Student Visitor Visa ikincisi ise Tier 4 General Student Visa'dır. İlk vize İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesi olarak bilinir. 

 İngiltere'de dil eğitimi için düzenlenmiş bir vizedir ve İngilizce dil bilgisi aranmaz. 11 ay ve 6 ay olarak Stundet Visitor Visa almak mümkündür. İkincisi ise orta düzeyde bir İngilizce koşulu bulundurur. Uzun süreli öğrenci vizesi olarak geçer ve lisans ya da yüksek lisans öğrencilerine çalışma imkanı da sunar. Öğrenci vizeleri için 10 yıl içinde alınmış ve seyahat sonrasında da 6 ay geçerli olan pasaportunuz bulunması gerekir. 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 İngiltere öğrenci vizesi işlemleri eğer normal seyrinde ilerlerse en fazla 3 hafta içinde sonuçlanır. İngiltere Konsolosluğu tarafından bazı durumlarda ek süreye ihtiyaç duyulabilir. Bunun dışında eksik evrakların olması halinde tamamlanması için de ek süre tanınabilir. Eksik evrakların tanınması da 3 haftalık süre içinde sayılırken konsolosluk tarafından ek süre eklenmesi de mümkündür. 

 Bunun için gitmeniz gereken tarihten en az 1 ay öncesine kadar öğrenci vizesi için başvuru yapmanız daha sağlıklı olur. Ayrıca öğrenci vizesine başvuru yaparken 10 yıl içinde alınmış ve seyahatinizin 6 ay sonrasına kadar da geçerliliği olan bir pasaportunuzun olması gerekmektedir. Eksik evrak olması halinde sürenin uzamasından ya da öğrenci vizesinin onaylanmamasından konsolosluk yetkilileri ya da danışmanlıklar sorumlu tutulmaz. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Gerekli belgeler çıkarılmak istenen vizeye göre değişir. Bu nedenle öncelikle çıkarmak istediğiniz öğrenci vizesi kategorisini seçmeli ve sonrasında gereken evrakları edinmelisiniz. İngiltere vize uyum koşullarını da eksiksiz bir şekilde yerine getirirseniz öğrenci vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. 

 İngiltere'de kalınacak olan süreye göre vize fiyatlarında değişiklik olması da mümkündür. Danışmanlık veren firmalardan öğrenci vizesi ücretlerini öğrenebilirsiniz. İngiltere öğrenci vizesi fiyatları İngiltere Başkonsolosluğu İstanbul, İngiltere Büyükelçiliği Ankara makamları tarafından belirlenir. 

False