GeriSeyahat İlk kez gidenler için Floransa
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İlk kez gidenler için Floransa

İlk kez gidenler için Floransa

Görkemli Roma, aşkın şehri Venedik veya modanın kalbi Milano gibi, İtalya’da bulunan birçok gözde şehrin zaman zaman gölgesinde kalsa da, Floransa ya da yerel değişiyle “Firenze”, misafirlerine unutulmaz anlar yaşatacak güzelliklere sahip.

Floransa dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri hiç şüphesiz Rönesans. İtalya’nın kuzeyinde, Toskana Bölgesi'nde yer alan şehir, 15. ve 16. yüzyılda Avrupa’yı etkileyen Rönesans'ın başkenti olarak anılır. Dünya sanat tarihine yön veren şehir, hâlâ koruduğu tarihi dokusu ve insana huzura veren yapısı ile en sevdiğiniz şehirler arasına girecek.

İlk kez gidenler için Floransa

Bologna Floransa Pisa Paketi İçin Tıklayın

Dönemin sanat, bilim ve felsefe alanında çalışan ünlü düşünür ve sanatçıları, Floransa’yı mesken edinmişlerdir. Şehirde gezerken sizin de mutlaka fark edeceğiniz üzere, dünya sanat tarihinde büyük önem taşıyan birçok yapıt bu şehirde ortaya çıkmıştır. Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Dante gibi birçok ünlü sanatçı ve düşünüre ev sahipliği yapan şehir, bütünüyle bir açık hava müzesi konumundadır.

İlk kez gidenler için Floransa

MEDİCİ AİLESİ 

Şehirde gezmeye başladığınız ilk andan itibaren sıklıkla ismini duyacağınız Medici Ailesi, 13. ve 17. yüzyıllar arasında İtalya’nın en güçlü ailelerinden birisiydi. Özellikle Floransa’nın tarihine çok büyük oranda yön vermiş olan Medici Ailesi, Rönesans’ın gelişimine de büyük katkılarda bulunmuştur. Tabii ki, bu gücün bir yansıması olarak da şehrin en görkemli yapılarının arasında Medici Sarayı gelir. Michelozzo Di Bartolomeo tarafından inşa edilen saray, şehir merkezindedir. Floransa’nın tarihi yapısını anlamadan once, Medici Ailesi’ni yakından tanımak oldukça büyük bir önem taşır. Bu sebeple, sayısız tarihi eser ve müzeyi barındıran şehri gezmeye başlarken ilk durağınız Medici Sarayı olmalıdır.

İlk kez gidenler için Floransa

MICHELANGELO'NUN BAŞ YAPITI: DAVUT HEYKELİ 

Dünyaca ünlü heykeltıraş Michelangelo’nun baş yapıtı olarak adlandırılan Davut Heykeli’nin replikasını Piazza della Signoria ismindeki meydanda, aslını ise hemen yakınında bulunan Akademi Galerisi’nde yakından inceleyebilirsiniz. Dünya heykel tarihinin en önemli eserlerinden biri sayılan Davut Heykeli, şehrin simgesi haline gelmiş yapıtlardan biri konumundadır.

İlk kez gidenler için Floransa

Floransa Seyahatinizi Planlayın

FLORANSA KATEDRALİ 

İtalyan şehirleri, geniş meydanları ve bu meydanlarda bulunan olağanüstü güzellikteki tarihi yapılarıyla bilinir. Floransa da bu akımdan nasibini alan şehirlerden biridir. Piazza del Duomo isimli meydanda bulunan katedral, bölgede Santa Maria Del Fiore olarak da biliniyor. Görkemli kubbesi ile şehrin birçok yerinden görülebilen yapı, hem Floransa’nın hem de Rönesans mimarisinin en önemli sembollerinden bir tanesi.

İlk kez gidenler için Floransa

ALIŞVERİŞİN KALBİ PİAZZA DELLA REPUBBLİCA

Her ne kadar sanat ve Rönesans'ın kalbi Floransa’yı geziyor olsak da, özellikle bir İtalya şehrine yapılan ziyaretin olmazsa olmazlarından biri de alışveriştir. Piazza Della Republica, Floransa’nın en geniş ve en ünlü meydanlarındandır.  Şehrin kalbinin attığı yer, mağazaları ve alışveriş imkanlarıyla öne çıkar. Floransa gezinizde, kendinizi bir müzeden diğerine atarken arada soluklanmak ve eşsiz İtalyan kahvesinin tadını çıkarmak isterseniz, buraya mutlaka uğramalısınız.

İlk kez gidenler için Floransa

False