GeriSeyahat Hep birlikte bahara doğru bir yolculuk…
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hep birlikte bahara doğru bir yolculuk…

Hep birlikte bahara doğru bir yolculuk…

Pandeminin gölgesindeki iki yılın ardından sevdiklerimizle beraber geçireceğimiz ilk bayrama sayılı günler kaldı. 5 günlük bayram molasını tatil fırsatına çevirmek isteyip hazırlıklara başlayanlar için jürimize ‘bu bayramda gidilecek en iyi rotaları’ sorduk.

Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı
Amalfi sahillerinde gibi...
FETHİYE, MUĞLA

Fethiye, eski bir Likya şehri olan Telmessos’un üzerine kurulmuş. Fethiye Körfezi’ne hâkim konumdaki Kadyanda, şehir yapısından dolayı ‘yuvarlak’ anlamına gelen Pınara, en geniş sınırlara sahip Likya kenti olan Tlos ile 1988’den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Ksanthos ve Likya’nın kutsal alanı olan Letoon antik kentlerini gezi listenize eklemenizi öneririm.

Hep birlikte bahara doğru bir yolculuk…

Ebru Erke, Hürriyet Ekler gastronomi yazarı
Her adımda başka lezzet
BODRUM, MUĞLA

Kısmet Lokantası, yaz-kış Bodrum’un olmazsa olmazı. Çağrı ve Çağlar Bozçağa kardeşlerin Orfoz’u deniz kabuklularının en iyi adresi. Gerçek Bodrum akşamlarını yaşamak için Mimoza’ya gitmeden olmaz. Rahat bir ortamda güzel yemekler için Bağ Arası. Marina karşısındaki Prep de iyi yemek arayanlara önerim.
Hep birlikte bahara doğru bir yolculuk…

Burcu Gürtürk Kadak, Hürriyet Seyahat gezgini
Bir yanı Ege, diğeri Akdeniz
DATÇA, MUĞLA

Yazı erken yaşadığımız yerlerden biri, Datça. Aracınızla giderseniz sahil boyu canınızın istediği koyda denize girebilir; dilerseniz günübirlik tur tekneleriyle de gezebilirsiniz. Datça’nın en ucundaki Knidos Antik Kenti’ni ziyaret edip 19’uncu yüzyıldan kalan Rum evlerinin olduğu Eski Datça’yı da keşfedin.
Hep birlikte bahara doğru bir yolculuk…

Serda Büyükkoyuncu, seyahat yazarı
Dondurmanın anavatanı
KAHRAMANMARAŞ

Önce, Sütçü İmam heykelinin önünde Maraş’ın kahramanlığına saygılarınızı iletin. Sonra arka sokaklara dalın. 1502’de inşa edilen Ulu Cami, bir Bizans kalesi kalıntılarına yapılmış. Geleneksel yapısıyla eski meydan, Küçük Taş Medrese, Dedeoğlu Konağı, Eski Çarşı ve Çukur Hamam’a uğrayın. Bol bol dondurma yiyin.

Burak Özberk, Hürriyet Seyahat yazarı
Kalabalıktan uzakta
ÇIRALI, ANTALYA

Bayramda, doğanın içinde ekonomik tatil isteyenlere Beydağları Milli Parkı’nın içindeki Çıralı’yı öneririm. Butik konaklama yerleri var. Limon, portakal, mandalina ağaçları arasında kiraladığınız bisikletle gezebilir, Likya yolunun işaretli rotasında yürüyebilir, denize girebilirsiniz.

Canan Demiray, seyahat yazarı
İstanbul’a çok yakın
BURSA

Önce Ulu Cami ve Yeşil Cami ile Yeşil Türbe’nin çinilerini görün. Ardından Koza Han’ı gezin. Avrupa’nın en büyüğü, Aktopraklık Höyük Açıkhava Müzesi ve Anadolu Arabaları Müzesi’nde çocuklarınız çok eğlenecek. Bursa Bilim Merkezi ile Soğanlık Botanik Parkı’na da uğrayın.

Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini
Tarihi doku ve farklı tatlar
ÇANAKKALE

Merkezde Aynalı Çarşı’yı dolaşıp peynir helvasını deneyin. Gelibolu Yarımadası’nda şehitlikleri ziyaret edin. Kaz Dağları’nın Rum köyleri Adatepe ve Yeşilyurt’a yolunuzu düşürün. Dar sokaklarında yürüyüp otlu dondurma yiyin. Zeus Altarı’na çıkıp manzarayı izleyin.

Melih Uslu, FOOD and TRAVEL Türkiye dergisi yazıişleri müdürü
Herodot’un Yolu’nda
FOÇA, İZMİR

Yörede 4 ana yürüyüş güzergâhı var ama tercihim, Sur Çevresi- Herodot Yolu. Yürürken palmiyeler ve zakkum çiçeklerinin süslediği caddelerde, yüz yıllık taş evlerin eskidikçe güzelleşen mimarisiyle tanışacaksınız. Otel önerim, 1891 yılında yapılmış Lola 38.

Erdal İpekeşen, Tempo Travel yayın danışmanı
Çam ve zeytinlilkler içinde
DALAMAN, MUĞLA

Akdeniz sahilini adeta bir oya gibi süsleyen Kapıdağ Yarımadası ile Gemile, Sarsala, Göbün, Merdivenli, Kurşunlu, Hamam, Sıralıbük, Taşyaka, Kille ve Boynuzbükü koylarını gezin. Dalaman Çayı’ndaki iki ayrı parkurda rafting yapın. Konaklama için tercihim Hilton Sarıgerme.

Erdoğan Gümüş, Hürriyet Seyahat gezgini
‘Dünyanın gözü’
AMASRA

Fatih Sultan Mehmet’in ‘dünyanın gözü’ dediği Amasra’nın dar sokaklarına atın kendinizi. Kale, kale içinde kiliseden çevrilme Fatih Camisi, günbatımının en güzel adresi Boztepe, tarihi Kemere Köprüsü, deniz feneri ve ağlayan ağaç görülmesi gereken yerlerden bazıları...



False