GeriSeyahat Haydar koyu nerede, nereye bağlı? Haydar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haydar koyu nerede, nereye bağlı? Haydar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Haydar koyu nerede, nereye bağlı? Haydar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye'nin her yerinde ayrı bir güzellik olduğu herkesçe bilinmektedir. Özellikle tatil zamanlarında birçok yerin ismi sıklıkla ön planda yer almaktadır. Bu yerlerden biriside Haydar Koyu olarak dikkat çekmektedir. Haydar koyu nerede? Nereye bağlı? Haydar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Koylar arasında birbirinden farklı ve ilgi çekici yerler bulunmaktadır. Bu koylarda zaman geçirmek ise oldukça keyifli sonuçlar vermektedir. Bundan dolayı tatil yapacağınız zaman en iyi koylardan birisini tercih edebilirsiniz. Özellikle Haydar Koyu'nun fazlasıyla dikkat çekici bir yer olduğu bilinmektedir.

Haydar Koyu Hakkında Genel Bilgiler

Haydar Koyu, Türkiye'nin sevilen ve ismi çoğu kişi tarafından bilinen bir koyudur. Koya gidenler için birçok farklı imkan bulunmaktadır. Denizin ve doğanın tadını burada çıkarırken aynı zamanda çeşitli aktivitelerde yapabilirsiniz.

Haydar Koyu Nerede?

Haydar Koyu, Muğla sınırlarında yer alsa da koyun bulunduğu yer Akbük'e yakındır. Akbük ise Didim'e bağlı bir yerdir. Yani doğal olarak Haydar Koyu, Aydın şehrine yakın bir konumda yer almaktadır.

Haydar Koyu Ücretli mi?

Haydar Koyu'nun geniş bir kısmını ücretsiz olarak kullanma şansı bulunmaktadır. Ancak bazı alanlarda ücret talep edildiği de bilinmektedir. Tabi bu ücretlerin uygun miktarlarda alındığını bilmelisiniz. Zaman geçirmek ve tatilden keyif almak adına tercih edilecek uygun bir koy olduğunu söyleyebiliriz.

Haydar Koyuna Nasıl Gidilir?

Haydar Koyu'na birçok farklı yerden gitmek mümkündür. Ancak Akbük tarafından giderseniz eğer koya daha rahat ulaşabilirsiniz. Akbük'e vardıktan sonra 20-25 dakikalık bir yolculukla Haydar Koyu'na adım atabilirsiniz.

Haydar Koyunda Neler Yapılır?

Haydar Koyu, oldukça temiz ve hoş bir denize sahiptir. Denizi gören kişiler genellikle burayı oldukça çok beğenmektedirler. Çünkü denize girilecek çok güzel alanlar bu koyda yer almaktadır. Ayrıca bu eşsiz koyda piknik yapabilir veya çadır kurarak vakit geçirebilirsiniz. Bunun yanında yürüyüş, olta balıkçılığı ve çeşitli spor faaliyetleri de bu koyda yapılabilir. Daha birçok seçenek için koyu ziyaret edebilirsiniz.

Haydar Koyunda Kamp Yapılır mı?

Tatil yapmayı düşünen kişilerin önemli bir kısmı kamp alanları olan yerleri tercih etmektedirler. Yani kamp alanı olan yerlerin daha fazla ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Bu yüzden Haydar Koyu'da sevilen ve ilgi duyulan bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Koya gelenler için belirli bir alanda kamp yapma yerleri bulunmaktadır. Bunun yanında koyun çevresinde geniş alanlar olduğu için kendinize uygun bir kamp yeri bulma şansınızda vardır. Tabi biraz gezinmeniz ve uygun yerler keşfetmeniz gerekecektir.

 

Koyun çevresinde ormanlık bir alan bulunmaktadır. Genellikle buralarda dinlenip denize karşı vakit geçiren insanlar bulunmaktadır. Tabi ormanlık alan çok olduğu için bu yerlerde mangal yakmak yasaktır. Bunun nedeni ise yangın olaylarına karşı önlem almaktır. Kamp alanları da çok büyük olmamakla birlikte belirli bir kitle almaktadır.

 

 

 

False