GeriSeyahat Görenleri şaşkına çeviren yer: Dans Eden Orman
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Görenleri şaşkına çeviren yer: Dans Eden Orman

Görenleri şaşkına çeviren yer: Dans Eden Orman

Baltık Denizi‘yle Kuron Lagünü‘nünün birbirinden ayrıldığı yerde, 98 km boyunca incecik uzanan bir kum tepeciği bulunuyor. Kuron Dili olarak adlandırılan yerin Kaliningrad Oblastı‘na denk gelen güney kısmında karşınıza ‘Dans Eden Orman’ çıkıyor. Daha önce ağaçların dans ettiğine tanıklık etmemiş herkes için burada şaşırtıcı bir görüntü mevcut: ‘Dans Eden Orman’daki ağaçların gövdeleri toprağın biraz üzerinde kıvrılıyor, bükülüyor, kırılıyor ve gökyüzüne öyle uzanıyor.

Dans Eden Orman, 1961’de bölgedeki kumları sağlamlaştırmak için dikilmiş ağaçlardan oluşuyor. Ağaçların gövdesinde meydana gelen bu tuhaf şekiller ise henüz gizemini koruyor. Fakat elbette olaya dair hem doğaüstü hem de bilimsel teoriler var.

Görenleri şaşkına çeviren yer: Dans Eden Orman


En çok rağbet gören teori, ağaçların büyüme evresinde Rhyacionia buoliana kelebeğinin tırtılları tarafından zarar gördüğünü ve bu yüzden böyle tuhaf şekiller aldığını öne sürüyor. Bu tırtıllar genellikle besleyiciliği düşük topraklarda yetişen genç çam ağaçlarına saldırıyor. Tıpkı bu bölgede olduğu gibi…


Sık rastlanmayan bir görünümü olması sebebiyle ‘Dans Eden Orman’, gizemli hikayeleri sevenlerin de ilgisini çekiyor. Olaya getirilen doğaüstü yorumlardan biri, bu ormanın pozitif ve negatif enerjilerin çarpıştığı bir yer olduğuna dair. Buna göre artı ve eksi güçler burada ağaçların şekliyle oynuyor. Bunun dışında, ağaçların kendi iradeleriyle kumların hareketini takip ettiğini düşünenler var. Yerel efsaneler bunlarla da sınırlı değil. Bir efsaneye göre, yüzyıllar önce bu ormandaki ağaçlar tanrının gücünü kanıtlamak için dans ettirilmiş ve bu şekli almışlar.

Görenleri şaşkına çeviren yer: Dans Eden Orman


Rusya’daki bu az rastlanan doğa olayı gizemini bir süre daha koruyacak gibi duruyor. Nasıl bu görünüme kavuştuğu bir yana, Dans Eden Orman’ın en güzel yanı, insana bir an için ağaçların dans ettiğini hayal ettirebilmesi…

Görenleri şaşkına çeviren yer: Dans Eden Orman



Hafta sonu için en sakin yer!

 

False