GeriBayram Önerileri Geri Dönmek İstemeyeceksiniz: Alaçatı (Kurban bayramı 2016)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Geri Dönmek İstemeyeceksiniz: Alaçatı (Kurban bayramı 2016)

Geri Dönmek İstemeyeceksiniz: Alaçatı (Kurban bayramı 2016)

Mavi beyaz evleri, yaz boyunca hareketli sokaklarıyla Alaçatı su sporlarından, eğlenceli gece hayatına farklı seçenekleri bir arada sunan bir tatil vadediyor. İşte Kurban bayramı tatilinde Alaçatı'ya gidecekler için Alaçatı gezi rehberi

İzmir'in en havalı tatil beldelerinin başında gelen Alaçatı, her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok turisti ağırlıyor. Esintili havası, salaş mekanları, rengarenk butikleri, otantik takı ve yerel sabunlarıyla Alaçatı her daim gözde destinasyonlardan. Son yıllarda bölgeye yapılan yatırımlarla lüks ve eğlencenin de tadına varabileceğiniz Alaçatı'da her zevke göre bir tatil seçeneği bulmak mümkün.

İşte Alaçatı tatil rehberi:

1. Roka Butik Hotel

Haftasonu İzmir halkının bölgeye akın etmesiyle kalabalıklaşan Alaçatı sokaklarında konaklama seçenekleri için önceden araştırma yapmak ve rezervasyon yaptırmak önemli. Özellikle yüksek sezonda Alaçatı'daki otellerde yer bulmak oldukça zorlaşıyor. Roka Butik Hotel, Alaçatı çarşıya 7 dakika yürüme mesafesinde ve bir butik otelden beklediğiniz her şeyi burada bulmak mümkün. Kahvaltıda yöresel ev yapımı çilek, incir ve vişne reçellerini tadabilir, havuz başında şahane bir kahvaltı yapabilirsiniz. Pastel tonların hakim olduğu odalarda ise her türlü konfor düşünülmüş.

Geri Dönmek İstemeyeceksiniz: Alaçatı (Kurban bayramı 2016)

2. Babylon Çeşme Ayayorgi

İstanbul'un en tanınmış gece mekanlarından olan Babylon'un, Ayayorgi koyundaki beach club'ı şahane bir konuma sahip. İnsanların daha doğal takıldığı, ılık ve berrak denizi, rahat minder ve şezlong düzeni ile plaj keyfi için tercih edilebilecek mekanların başında geliyor. Akşamları çeşitli konser ve etkinliklere de ev sahipliği yapan Babylon Çeşme, yaz aylarının en iddialı mekanlarının başında geliyor.

3. Alancha Alaçatı

Alaçatı manzarasına hakim en gözde restoranların başında gelen Alancha, beldenin en iyi yeme - içme kültürüne sahip mekanlarının başında geliyor. Yöresel lezzetlerle birleştirdiği deneysel mutfağında Ege lezzetleri yanında tadımlık menüsüyle de pek çok farklı lezzeti tadabilme imkanı sunan mekan, kokteylleri ile de oldukça iddialı.

4. Dutlu Kahve

Görkemli bir dut ağacının hemen dibinde yer alan bu mekan, sabah sunduğu ev yapımı ve doğal kahvaltısı ve yörenin meşhur damla sakızı aromalı Türk kahvesi ile meşhur. Mavi masa örtüleriyle Alaçatı ruhunu yansıtan bu mekan, damla sakızlı kurabiyeleriyle de sevenlerinden tam not almayı başarıyor. Mekanda öğlen ve akşam menüsü için ise Ege mutfağından seçilmiş olan pek çok lezzet bulmak mümkün.

False