GeriSeyahat Eğlence şimdi başlıyor! Türkiye'nin en güzel kış festivalleri...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Eğlence şimdi başlıyor! Türkiye'nin en güzel kış festivalleri...

Eğlence şimdi başlıyor! Türkiye'nin en güzel kış festivalleri...

Büyük şehirlerde kışı çok yaşamasak da şu anda karda çocuklar gibi eğlenebileceğiniz ve bembeyaz manzarayı izleyerek huzur bulabileceğiniz birçok yer var. Oralara gitmek için festivalleri bahane edebilirsiniz.

2 Şubat

174 sporcu katılıyor
Şavşat Veliköy Kar Güreşleri Festivali / ARTVİN

Artvin her yıl ilginç kar güreşi müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.
Şölen havasında geçen karşılaşmalara bu yıl Ardahan, Erzurum, İstanbul, Kocaeli, Tokat, Rize, Samsun ve Sivas dışında Gürcistan, İran ve Ukrayna’dan da toplam 174 sporcu katılacak. 1370 rakımlı Veliköy’de yapılacak müsabakalarda toplam 60 bin liraya yakın ödül dağıtılacak.

Eğlence şimdi başlıyor Türkiyenin en güzel kış festivalleri...



2-13 Şubat

Uludağ’ın kış geleneği
WhiteFest Uludağ / BURSA

Uludağ’ın artık gelenekselleşen kış festivali Whitefest’te bu yıl eğlence çıtası oldukça yüksek. Etkinlikte Athena, Berkay, Fatma Turgut ve Koray Avcı’nın da bulunduğu 35 sanatçı sahne alacak. Ayrıca DJ performansları da katılımcıları bekliyor. Konaklama için üç farklı seçenek var. Tüm konaklamalar ‘Karina Otel’de yapılıyor ancak tarihler ve fiyatlar farklı… Tek kişilik konaklama fiyatı 2-6 Şubat arası 1990, 6-9 Şubat arası 1790, 9-13 Şubat arası 1990 lira.

Eğlence şimdi başlıyor Türkiyenin en güzel kış festivalleri...



5-9 Şubat

Kuşlar gibi...
Abant Kış Uçuşları Festivali / BOLU

Bembeyaz karların üstünde kuş gibi uçarak nefes kesen manzarayı izleyebileceğiniz festival Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği tarafından organize ediliyor. Katılımcıların gökyüzünde profesyonellerle birlikte süzülerek yamaç paraşütü yapabileceği festivalin tarihi, hava şartlarına göre değişebiliyor.

Eğlence şimdi başlıyor Türkiyenin en güzel kış festivalleri...



9 Şubat

Karadeniz usulü snowboard
Petran Kayak Şenliği / RİZE

Kaçkar Dağları’nın eteğindeki İkizdere ilçesine bağlı Meşeköy’de düzenleniyor. Festivalin alameti farikası snowboard’a atıfla ‘Lazboard’ veya ‘Petranboard’ adı verilen tahtalarla yapılan yarışlar. Muhlama, Rize kavurma, Rize pidesi ve pepeçura gibi birçok yerel lezzet de festivale tat katıyor.

Eğlence şimdi başlıyor Türkiyenin en güzel kış festivalleri...



15 Şubat

Buz üstünde kış masalı
7. Çıldır Gölü Altın At Buz Festivali / ARDAHAN

Buz tutan ‘Çıldır Gölü’ üzerinde düzenlenen festival bu yıl cirit ve gökbörü oyunu (atlı bir spor) gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak. Festivalde ayrıca rahvan at, atlı kızak, atlı okçuluk ve dörtnala at yarışları da düzenlenecek. Folklor ve güreş gösterilerinin olacağı festivalde, buz tutan gölün üzerinde halay da çekilecek.

29 Şubat- 1 Mart

Karların içinde macera
İkizdere Çağrankaya Yaylası Kar Yürüyüşü Festivali / RİZE

İkizdere Belediyesi’nin organize ettiği festival katılımcılara Kaçkar Dağları ve bölgenin güzelliklerini göstermeyi hedefliyor. Festival kapsamında 2 bin ile 2 bin 500 metre irtifa aralığında, kar üstünde, toplamda 20 kilometre yürüyüş yapılacak. Yürüyüş, tulum eşliğinde türkü ve horonlarla süslenecek. Katılım ücretsiz.

False