GeriSeyahat D Tipi Vize Nedir? Nasıl Alınır? D Tipi Vize Kimlere Verilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
D Tipi Vize Nedir? Nasıl Alınır? D Tipi Vize Kimlere Verilir?

D Tipi Vize Nedir? Nasıl Alınır? D Tipi Vize Kimlere Verilir?

Yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin, ülkelerin istemesi durumunda vize alması gerekmektedir. Vize türlerinden birisinin de D tipi vize olduğu bilinmektedir. D tipi vize, uzun süreli ve ulusal vize olarak bilinmektedir. Ziyaretleri 90 günden daha uzun sürecek olan kişilerin D tipi vize alması gerekmektedir. Ulusal D tipi vize ile kişilere büyük ayrıcalıklar tanınmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vize almak isteyen kişilerin durumlarına göre alacakları vize türleri değişiklik göstermektedir. D tipi vizenin uzun süreli ve kapsamlı bir vize türü olduğunu söylemek de mümkündür. D tipi vizenin alınması için birçok aşamadan geçmesi gerekmektedir.

  D Tipi Vize Nedir? 

 D tipi vize, 90 günden uzun süreli olarak yolculuk yapacak olan kişilerin alması gereken bir vize türüdür. D tipi vize alan kişilere birçok ayrıcalık tanınmaktadır. D tipi vize almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir takım şeyler bulunmaktadır.

  D tipi vizeler, kişinin evlenmesi durumunda veya uzun süreli bir eğitim alacağı durumlarda geçerli olmaktadır. D tipi Schengen vizelerinin uzun süreli dil eğitimi veya akademik eğitim almak isteyen kişilere de verileceğini söylemek mümkündür.

  D Tipi Vize Nasıl Alınır?

  D tipi vize alınması için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. D tipi vizeler, kişilerin uzun süreli eğitim alacağı veya aile birleşimi yapacağı ülkelerden alınmaktadır. Uzun süreli bir vize türü olan D tipi vizenin alınması için, pek çok aşamadan geçilmesi gerekmektedir. 

 D tipi vizeyle tüm Avrupa ülkelerine giriş yapılması mümkün olmaktadır. Ancak giriş yapılacak olan ülke için de D tipi vizenin alınması oldukça önemlidir. D tipi vizelerin alınması için, gerekli şartları taşımak gerekmektedir. D tipi vize almak için öncelikli olarak gerekli belgelerin hazırlanması ve götürülmesi gerekmektedir. 

 Gerekli olan belgeler; fotoğraf, başvuru formu, seyahat belgesi, seyahat sağlık sigortası ve finan sal belgeler olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda seyahat amaçlarına göre eklenmesi gereken ek belgelerin olduğu da bilinmelidir. Eğitim görmek, çalışmak, eş, akraba veya arkadaş ziyareti yapmak, uzaktan çalışmak için vize alınması gereken konular olarak ifade edilebilir.

  D Tipi Vize Kimlere Verilir? 

 D tipi vize, Schengen ülkelerine gidecek olan kişiler tarafından alınmalıdır. D tipi vizenin Schengen ülkelerinde çalışacak, eğitim alacak veya kalıcı olarak ikamet edecek olan kişiler tarafından alınması gerekmektedir. D tipi vize ulusal bir vizedir. Daha sonrasında ülkelerine tekrar dönecek olan kişilere verilmektedir.

  Belirli bir süre ile ve tek bir amaçla ikamet etmesi gereken kişilere özel verilen tek giriş vizesidir. D tipi vize; öğrencilere, stajyerlere, bilim adamlarına ve gönüllü hizmet amacıyla başvuran kişilere verilmekte olan bir vize türüdür. D tipi vizenin, uzun süreli ikamet edecek olan kişiler için verilmekte olan bir vize türü olduğu söylenebilir.

 

False