GeriSeyahat Cemile Sultan’a gitmek için 6 neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cemile Sultan’a gitmek için 6 neden

Cemile Sultan’a gitmek için 6 neden

Nasıl olmuş da gözümden kaçmış, burnumuzun dibinde böyle bir yer varmış, haberim yok. Yemyeşil, sakin, temiz ve ucuz. İşte Kandilli Cemile Sultan Korusu’ndaki İTO tesislerine gitmek için 6 neden.

1. ŞAHANE MANZARA Boğaz’a neresinden bakarsanız bakın, hep güzel. Ama bazı yerler daha bir güzel. Cemile Sultan Korusu’nun Kırtepe denilen en yüksek noktası, iki köprünün ortasından Boğaz’a bakıyor ve Sarıyer’den Eminönü’ne kadar görüyor. Sizden aşağısı denize kadar Cemile Sultan Korusu. Karşınızda Levent-Maslak gökdelenleri, önünde Bebek koyu. Koydaki yatlar, tekneler, küvetteki oyuncak gemiler gibi. Kırtepe’de düğünler yapılıyormuş. Ama düğününüz olmasa bile manzara için bir tırmanın derim.

2. BOL OKSİJEN İstanbul Ticaret Odası tesisleri, 100 dönüm orman olan Cemile Sultan Korusu’nun içinde kurulu. Cemile Hanım, Addülmecit’in 35 çocuğundan biri. Burada yaşadığına göre en şanslısı. Yaşadığı köşk yanmış, artık yok. Koru 1992’den beri İstanbul Ticaret Odası Vakfı tarafından işletiliyor. Yürüyüş yolları, tenis kortları, basket sahası, mini golf, dev satranç sahası, uçurtma alanları var. Püfür püfür Boğaz havası, yeşillikler içinde oksijene doyuyorsunuz.

3. BEBEK’E KARŞI HAVUZ Tesisin en güzel yanı havuzu. Yarı olimpik. En derin yeri 2 metre 25 santim. Etraf hep ormanlık. Bazı havuzlar gibi oradan buradan millet sizi seyretmiyor. Bir tek cepheden Bebek’e bakıyor. Dürbünlü bir manyak varsa bilemem tabii... Yalnız havuza giderken iki şeyi unutmayın. 1) Havlu, çünkü parayla satıyorlar. 2) Koruyucu krem, çünkü Boğaz rüzgârıyla fark etmeden acayip yanıyorsunuz.

4. GÜZEL YEMEKLER Tesislerde, hepsi farklı alanlarda üç ayrı lokanta var. Havuz başındakinin adı Koru Restoran. Dünya mutfağı yapıyorlar. En sevilen yemek balzamik soslu bonfile. Limonatasına da herkes bayılıyor. Taze nane ve kirazla geliyor. Havuz başının favorisi. Bence içine azcık da votka damlattırmak lazım. Akşamüstü süper gider. Sultan Köşk dedikleri bir ocakbaşı var. En çok Adana kebabı tutuluyor. Hünkar adını verdikleri üçüncü restoranda ise Akdeniz mutfağı ağırlıklı yemekler var. Ama ben orada da alaturka bir şey buldum. İskender’e benzeyen yoğurtlu kebap en güzel yemeği.

5. GÜLERYÜZ Tesisler vakıf üyelerine ve dışarıdan gelenlere açık. Ancak üye olmayanların gelmeden önce rezervasyon yaptırması gerekiyor. Aynı anda Şehzade kısmında şirket toplantısı varken, Kırtepe’de nişan ya da düğün olabiliyor. Ünlü işadamlarının katıldığı Kandilli Grubu’nun aylık toplantıları burada yapılıyor. Yazları açıkhava sineması var. Haftanın her günü, sabah 09.00’dan gece son müşteri çıkana kadar açıklar. Ama yemek servisi gece yarısı bitiyor. Yarın üyelerin bahar şenliği var.

6. BOĞAZ’DA BU FİYATLAR Boğaz’da böyle bir yer için fiyatlar fena değil. O meşhur limonata 3.75 lira mesela. Adana Kebap 17, yazlık sinema 10, havuza giriş hafta içi 25, haftasonu 35 lira. Tenis kortunun saati 15. Gece oynayacağım, ışık yaktıracağım derseniz saat başına ekstra 5 lira. Pazar brunch var, kişibaşı 35 lira. Çoluk çocuk yok, yaş ortalaması 30 üstü. Çoğunlukla iş dünyası ve tek tük Ticaret Üniversitesi öğrencileri geliyor. Bu üniversite de Ticaret Odası’na ait zaten.
False