GeriSeyahat Brezilya semalarında Türk Bayrağı açan çılgın Türk!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Brezilya semalarında Türk Bayrağı açan çılgın Türk!

Brezilya semalarında Türk Bayrağı açan çılgın Türk!

Televizyonlardaki görüntülerine hayranlıkla baktığımız, gazete veya dergi kupürlerini keserek odamızın baş ucuna astığımız, çocukluğumuzun o hayal ülkeleri, o esrarengiz şehirleri… İşte Brezilya’nın en gözde şehirlerinden biri olan Rio De Janeiro’da benim için tamda böyleydi. Ayak basar basmaz öyle maceralar yaşadım ki… İşte size Rio De Janeiro rehberim…


Brezilya’nın en yüksek tepesi ve Türk Bayrağı

Ülkenin ikinci büyük şehri olan Rio De Janeiro, Portekizce dilinde 'ocak ırmağı' anlamına geliyor. Copacabana Sahili,  Tijuca Yağmur Ormanı, Kurtarıcı İsa Heykeli, Corcovado Dağı ile ünlü… Seyahat sırasında yanımda gururla taşıdığım, göklerde dalgalandırmak istediğim Türk Bayrağım vardı. Camila gökyüzüne meraklı gözlerle bakma sebebimi anlamış olmalı ki, Paraşüt ile uçan kişiyi ve ardından bir tepeyi göstererek  “işte Rio De Janeiro’yu en güzel oradan görebilirsin” dedi.

Brezilya semalarında Türk Bayrağı açan çılgın Türk


Brezilya'nın en yüksek tepelerinden birisi olan Pedra Bonita, turistlerin yoğun olarak gittiği, Hang Gliding (yamaç paraşütü ile planörcülüğün birleşmiş hali)  sporunu gerçekleştirdikleri bölgenin adı. Bizde tüm yapılacak listemizi erteleyerek tepeye çıkmak için rotamızı değiştirdik.

Uzun süren araba yolculuğundan sonra tepeye ulaştık. Yaklaşık olarak 300-400 Türk Lirası ödediğim uçuş için gerekli tüm hazırlıkları gerçekleştirdik. Ayaklarımın yerden kesildiği andan itibaren farklı bir dünya ile kucaklaşmıştım adeta… Her şeyi en ince ayrıntısına kadar görebiliyordum.

Brezilya semalarında Türk Bayrağı açan çılgın Türk


Rio De Janeiro’yu en güzel ve unutulmayacak dakikalar içerisine sığdırarak gökyüzünde süzülmeye başladık. Uçuşu birlikte gerçekleştirdiğim eğitmen Coconuch bir şarkı mırıldanmaya başladı. Yavaş adımlarla koştuğumuz tepeden, gökyüzünde uçan bir kuş gibi süzülmeye geçen iki arkadaş olmuştuk. Yaklaşık sekiz dakika süren uçuşumuzun ardından ise Rio’nun en güzel sahillerinden bir tanesi olan Barra sahiline inişimizi gerçekleştirdik. Rio, hayallerim ve 'I believe that  I can fly' mısraları eşliğinde gururla dalgalandırdığım Türk Bayrağı…

 

 

False