GeriSeyahat Bolu'da Deniz Ve Göl Var Mı? Bolu Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bolu'da Deniz Ve Göl Var Mı? Bolu Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Bolu'da Deniz Ve Göl Var Mı? Bolu Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Türkiye'de birçok şehrin denize kıyısı olduğu bilinmektedir. Bu yerler turizmin nabzını her daim korumaktadır. Ancak bazı şehirlerin denize kıyısı olup olmadığı da merak edilmektedir. Bu şehirler arasında Bolu şehri de bulunmaktadır. Bolu'da deniz var mı? Bolu'ya en yakın deniz hangisidir tüm detayları sizler için derledik.

Bolu şehri popüler illerden birisidir. Bu ili ziyaret eden kişiler memnun bir şekilde ayrılmaktadır. Ayrı zamanda pek çok kişi Bolu''da deniz olup olmadığını merak etmektedir. 

 Bolu'da Deniz Var mı? 

 Bolu şehri Türkiye'de Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alır. Topraklarının büyük çoğunluğu ormanlarla kaplıdır. Bolu dağlar, platolar ve ovalar bakımından zengin bir alandır ve önemli yer tutar. Bununla birlikte Bolu'nun, batısında Sakarya ve Düzce, güneybatısında ise Bilecik, Eskişehir bulunmaktadır. Şehrin güneyinde ise Ankara, doğu tarafında Çankırı, kuzeyinde Zonguldak vardır. Tüm çevresini kara parçası ve ormanlar kapladığı için ilin me yazık ki denize kıyısı yoktur. 

 Bolu'da Göl Var mı? 

Bolu’nun gidip görülecek birçok gölü bulunmaktadır. İlçelerinin isimleri ile meşhur olan gölleri yer almaktadır. Bununla birlikte güzelliği ile büyüleyen tüm gölleri aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir. 

Yedigöller Milli Parkı 

Abant Gölü 

Gölcük Gölü 

Sülüklü Göl 

Çubuk Gölü 

Seben Gölü 

Sünnet Gölü 

Yeniçağ Gölü 

Aladağ Gölü 

​​​​​Karagöl Milli Parkı

Şirinyazı Göleti 

Bolu'ya En Yakın Deniz 

 Bolu ili Türkiye'de Karadeniz Bölgesinde yer alır. Sınırları ise Batı Karadeniz topraklarına bağlı olmaktadır. Bu nedenle Bolu'ya en yakın deniz Karadeniz olmaktadır. 

False