GeriSeyahat Berlin’de sıra dışı 5 adres
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Berlin’de sıra dışı 5 adres

Berlin’de sıra dışı 5 adres

Berlin, kendisine ne zaman gidersek gidelim yepyeni mekânlar, sıra dışı adresler sunmayı ihmal etmeyen bir şehir. Her bütçeye, her zevke göre pek çok şey var bu şehirde. Girdiğiniz mekanların her birinin bir diğerinden farklı olduğu da su götürmez bir gerçek. Berlin’in kozmopolit yapısı bu çeşitliliğin en büyük nedenlerinden biri. Hadi gelin son Berlin gezisinde keşfettiğim sıra dışı beş adrese bir göz atalım…

Cafe Pförtner

‘’Dağınıklık Şıklıktır’’ sloganıyla Berlin’e gelenleri bir otobüs içinde lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor Cafe Pförtner. Tablolarla dolu eski bir otobüsün içinde öğle yemeğinizi yiyebilir ve otobüsün dışında kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Menüsü günlük ve haftalık olarak değişiyor. Deneysel yemekleri uygun fiyatlara bulmak mümkün. U Bahn: Pankstr. (U8) veya Nauener platz (U9) ile ulaşabilirsiniz.

Berlin’de sıra dışı 5 adres


Apoteke Bar

Kreuzberg, Berlin’in en hareketli ve son zamanlardaki en hips bölgelerinden. Sokaklarında kaybolduktan, bit pazarlarında ve antikacılarında gezdikten sonra dünya mutfağının uçsuz bucaksız nimetlerinden yiyebilir ve son olarak ‘Apoteke’ isimli eski bir eczaneden bozma barda soluklanabilirsiniz. 150 yıllık bir eczanede enfes kokteyller deneyebilir ve mekandaki eski eczane dekorlarını ve ilaç şişelerini inceleyebilirsiniz.

Berlin’de sıra dışı 5 adres



HüttenPalast Karavan Oteli

Berlin’de konaklama için seçtiğimiz Hüttenpalast bize tam bir Berlin deneyimi sunmanın yanında seyahatin dayanışma ve kaynaşma bakış açısına da çok güzel yaklaştırıyor. Şehrin yükselen bohem semti Neukölln’de gizli bir karavan alanı burası.

Berlin’de sıra dışı 5 adres

Berlin’de sıra dışı 5 adres


Eski bir temizlik fabrikasını kurtarıp Retro karavanlar, mobil evler ile doldurmuşlar. Ortak bahçe, kahvaltı ve oturma alanları eklemişler ve ortaya nefis bir konaklama deneyimi çıkmış. Hüttenpalast 'a U-Bahn (Metro) istasyonu olan Hermannplatz’da inip, beş dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz.


Design Panoptikum

Tuhaf şeylerin peşinde koşmayı seviyorsanız Berlin tam size göre. 3000'den fazla tuhaf görünümlü endüstriyel nesnenin bulunduğu tuhaf şeyler müzesi Design Panoptikum’a mutlaka uğrayın.

Berlin’de sıra dışı 5 adres


Moskovalı Vlad Korneev, eski tıbbi cihazları, alışılmadık endüstriyel nesneleri ve gündelik eşyaları toplayarak oluşturmuş bu müzeyi. Çoğunu yerel bit pazarlarından veya şehrin mahzenlerinden çıkarıp, hak ettiği değeri vermiş. Müze, DDR-Plattenbau binasında yer alıyor. Müze içinde garip araçlar, koruyucu kıyafetler ve hatta bir kedi denizaltısı bile bulacaksınız. Biyonik protez, diş hekimi koltukları, sandalyeleri, lambalar ve vitrin mankenleri başınızı döndürecek.


Clärchen’s Ballhaus

Berlin değişime bayılan ama aynı zamanda eskiye de sıkı sıkı bağlı bir şehir. Mitte bölgesinin göbeğinde bulunan Clärchen’s Ballhaus’da nostaljinin dibine vurabilirsiniz. 1903’te açılan bu balo salonunda pizzalar ve Alman yemekleri yiyebilirsiniz.

Berlin’de sıra dışı 5 adres


Akşam yemeğinden sonra da dansa başlamak için pek çok nedeniniz var. Pazartesi günü salsa, salı günü tango, çarşamba günü swing, chacha ve vals, perşembe, cuma, cumartesi eğlenceli bir canlı grup sizi bekliyor. Aynı şekilde pazar öğleden sonra da… Özel partilere, davetlere ev sahipliği yapan mekanda ayda bir de pop-up akşam yemekleri düzenleniyor.

Berlin’de sıra dışı 5 adres


 Fotoğraflar: Sevda Serbest, Booking, The Boho Guide

 Avusturya'da 'Yeşil Göl' diye bilinen bu göl, dünyanın en berrak golü sayılıyor. İşte o görüntüler...

False