GeriSeyahat Baharın en konforlu 4 tatili
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Baharın en konforlu 4 tatili

Baharın en konforlu 4 tatili

Güneş yüzünü gösterdi. Uzun kışın ardından hepimiz şımartılmayı hak ediyoruz. İşte sualtı masajından, altın tabakta yemeğe kadar lüks tatil rotaları... Butik tatil organizatörü Meltem İskit anlattı.

Ne için gidilir? Yaklaşık 1 200 mercan adasından oluşan Maldivler, turkuvaz renkli denizi, pudra beyazı plajlarıyla deniz – güneş- kum üçlemesini özleyenler için ideal tatil mekanı.
Nerede kalınır? One & Only Reethi Rah, Huvafenfushi, Four Seasons Landaa Giraavaru gibi lüks oteller. Fiyatlar sezona ve oda tipine göre gecelik kahvaltı dahil 1400 dolardan başlıyor, 6000 dolara kadar çıkıyor.
Denizler altında spa deneyimi: 43 bungalowdan oluşan Huvafen Fushi Resort’ta bulunan dünyanın ilk sualtı spa’sında balıkları izleyerek masaj yaptırabiliyorsunuz. 90 dakikalık paket 300 dolar, 150 dakikalık masaj ise 475 dolar.
Maldivler’in mercan resifleri şnorkel veya tüplü dalış yapmayı sevenlerin favori noktalarından biri. Hem profesyonel dalgıçlar hem de yeni başlayanlar için farklı paketler var. Dalış başına yaklaşık 100 dolar ödüyor ya da paket satın alabiliyorsunuz. 2 kişi için bir haftalık dalışlı paketler 12 bin dolar civarı.


Nerede kalınır? Romantik bir tatilde kendinizi kral ve kraliçe gibi hissetmek için Hindistan doğru adres. Ülke spa’ları ve restoranlarıyla ünlü saraydan bozma otellerle dolup taşıyor. Birkaç örnek: Jaipur’da gerçek bir saray olan Taj Rambagh Palace veya Oberoi Rajvilas, Udaipur’da gölün üzerindeki saray otel Taj Lake Palace veya Oberoi Udaivilas.
Ne kadara kalınır? Fiyatlar 800 dolardan başlıyor, 4 bin dolara kadar çıkıyor.
Ne yapılmalı? Yine bir saray-otel olan Taj Rambagh Palace’da özel bir parti verin. Seçtiğiniz kadar kişi için meşalelerle süslü bir çadır kuruluyor ya da ‘jharokha’ adı verilen balkonlardan biri ayrılıyor. Altın tabaklarda ödüllü şeflerden kişiye özel mönüler servis ediliyor.
Fiyatlar kişi başı 100 dolar civarında.


Nerede kalınır? Toskana’nın farklı şehirlerindeki Castiglion del Bosco, Borgo Santo Pietro, Villa Salviatino veya Borgo San Felice gibi ortaçağ döneminden kalma malikâneler, günümüzde butik otel olarak hizmet veriyor.
Ne kadar? Fiyatlar gecelik 500-1.000 euro arasında değişiyor.
Ne yapılmalı? Bir şarap turuna mutlaka çıkın: Beyaz şarabıyla ünlü San Gimignano, Montepulciano, ortaçağ şehri Pienza, dünyaca ünlü Brunello şaraplarının ev sahibi Montalcino ve Greve-in-Chianti mutlaka görülmeli. Bu seyahati yaz tatili olarak düşünenler ise temmuzda Siena’da yapılan Palio dell’Assunta festivali için balkon kiralamak durumunda. Meydana bakan evlerin balkonlarını kiralama ücreti 500-750 Euro arasında değişiyor. Rezervasyonlar bu ay başlıyor.

Ne için gidilir? Zanzibar’ın kuzeydoğusunda 1.5 kilometre çapındaki Mnemba Adası, özel beyaz kumlu sahili ve mercan kayalıklarıyla dalış meraklılarının gözdesi.
Nerede kalınır? Afrika’nın en iyi dalış merkezlerinden birine sahip olan, sadece 10 odadan oluşan ‘&Beyond Mnemba Island Lodge’ spa hizmetleriyle de çok iddialı. Fiyatı kişi başı 4000-8000 dolar arasında.
“Gelmişken safariye çıkmamak olmaz” diyorsanız Tanzanya’daki &Beyond Kleins Camp, &Beyond Ngorongoro Crater Lodge gibi otellerde kişi başı gecelik fiyatlar 800-1500 dolar arasında değişiyor. Safari aktiviteleri ve yeme-içme bu fiyata dahil.

False