GeriSeyahat Avustralya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avustralya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Avustralya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Avustralya vizesi eğer başvuruda ya da evraklarda bir sorun olmazsa en fazla 10 gün içinde çıkar. Bazı aksilikler olması halinde 1 aya kadar uzadığı da görülmektedir. Bu nedenle seyahat tarihi yaklaşmadan en fazla 20 gün öncesine kadar başvurunun şahsen yapılmış olması önemlidir. Avustralya başvurusunun ne kadar sürede çıktığı ve en erken kaç günde çıkabildiğini de ayrıntıları ile derledik.

 Avustralya vizesi normalde 10 iş günü, erken başvuruda da 3 ş günü içinde çıkabilir. Bunun için başvuruyu doğru yapmak ve evrakları eksiksiz tamamlamak gerekir. 

 Avustralya Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 Avustralya vizesi normal koşullarda en geç 10 iş günü içinde çıkmaktadır. Fakat ilk kez vize alacak kişilerin seyahat tarihinden daha önce başvuru yapması gerekir. Özellikle ilk başvurularda ek belgeler ya da yetkililer tarafından ek süre talep edilebilir. Ülkeler ilk kez vize verecekleri kişilerin belgelerini daha detaylı ve daha uzun süre inceler. 

 Eğer ek süre ya da ek belgeler istenirse Avustralya vizesinin çıkması en fazla 1 aya kadar uzayabilir. Bu nedenle seyahat tarihinden en fazla 1 ay önce başvurunuzu tamamlamış olursanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Çünkü süreçte yaşanan aksiliklerden, süre uzamasından ya da ret durumundan Avustralya konsolosluk yetkililerinin sorumlu tutulması mümkün değildir.

  En Hızlı Kaç Günde Vize Alınabilir?

  Erken vize almak için en erken şekilde Avustralya'ya gitmek için bir sebebiniz olması gerekir. Eğer geçerli bir sebebiniz varsa konsolosluk tarafından da onaylanırsa 3 iş günü içinde hızlı vize alabilirsiniz. Hızlı vize için diplomatik ya da acil bir durum olması gerekir. Bunu belge ile kanıtlamanız ve bunu anlatan bir dilekçe de yazmanız gerekmektedir. 

 Vize başvurusu için acentelere ya da yetkilendirilmiş firmalara destek almak için başvuru yapabilirsiniz. Erken vize için başvuruyu da erken vize başvurusu olarak yapmanız gerekir. Bu şekilde yetkililer de hızlı işlemler yapar ve kısa sürede vizeniz çıkar. 

 Avustralya Vizesi İçin Gereken Evraklar 

Vize başvurusunda güncel fotoğrafınızın mutlaka olması gerekir. 2 adet biyometrik fotoğraf gerekir. 

Pasaport süresinin seyahat dönüşü sonrası en az 6 ay daha geçerliliğinin olması ve 2 boş sayfasının olması gerekmektedir. 10 yıldan eski pasaportlar ile başvuru yapılmaması gerekir.

 Banka hesap cüzdanı gerekir. Hesap özetinde son 3 aylık aktiflik istenir. En az 30.000,00 TL bakiyesi olması ve bankadan ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri de olması istenmektedir. 

Muvafakatname 18 yaşından küçük kişiler vizeye başvurduğu zaman istenmektedir. Ebeveynleri tarafından imzalanması gereklidir.

 Vize başvurusuna aldığınız randevu saatinde gitmeniz ve başvuruyu tamamlamanız gerekir. Harç masrafını da ödemeniz başvurunun tamamlanması için önemlidir. Başvuruların direkt kişilerin kendisi tarafından yapılması ve eğer randevu saatinde orada olunamayacaksa mutlaka yetkililere bildirilmesi gerekir. Aksi takdirde işlemlerde sorun olabilir ve bazı gecikmelere sebep olabilir. 

False