GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

KAÇAKLAR

Uslu ve güleç bir uyku özlemi

Kolumuzu çekerdi alışık parmaklarla

Soluk yorgun sandallar

Eğilir öperdi

Utanır gibiydi rengi ellerimizin

Sevimli bir uğultu siner seslerimize

Sevdalı solgun yaz gecelerimize

Bir acıyı taşırdık

Çiçek takarmışçasına

Göğüslüklerimize

Sennur Sezer

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Murat Belge

İstanbul Gezi Rehberi

İletişim Yayınları


Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan İstanbul, tarih boyunca içinden çeşitli medeniyetler geçen; Bizans, Osmanlı gibi büyük imparatorluklara başkentlik yapmış olağanüstü tarihi dokuya sahip bir kent. Ve bugünkü İstanbul’da, bu yaşam keşmekşinin içinde gözümüzden kaçan, haberimizin bile olmadığı bu müthiş tarihi zenginlik hálá yerli yerinde duruyor. Savaşlardan, yangınlardan, depremlerden sağ kurtulmuş, yaralı çıkmış birçok bina hızla yenilenen kentin dinamiğine direnerek bir kenarda sessiz sedasız varlığını sürdürüyor. Murat Belge, bu rehber kitapta İstanbul’un eşsiz zenginliğini, kendine has üslubuyla, aralara serpiştirdiği ilginç hikayeler ve tarihi "dedikodularla" anlatıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SEMA ŞİMŞEK

BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Fatih Erkoç

Kör Randevu


Rec By Saatçi

Manken Sema Şimşek, iş temposundan fırsat buldukça yeni yerler keşfetmeye çalışıyor. Yurtiçinde Kaş’ı doğa ve dalış merkezi olduğu için seviyor. Assos’ta gezmeyi sevdiğini, kendini özgür ve rahat hissettiğini söylüyor. Karadeniz’e seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Avusturya, yeşillikleri ve huzur veren ortamıyla ilk tercihi. İsviçre, kayak merkezleri ve beyaz rengiyle vazgeçemediği yerlerden. Avusturalya’yı merak ediyor. Sema Şimşek, Avare okuyucularına Fatih Erkoç’un "Kör Randevu" adlıalbümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

NALAN

BU KİTABI ÖNERİYOR

Buket Uzuner

İstanbullular

Everest Yayınları




Şarkıcı Nalan, sakin ve kafasını dinleyebileceği yerlere seyahat etmeyi seviyor. Yaz aylarında Bodrum’u güneş, kum ve huzurlu ortamı için tercih ediyor. Ayvalık, tarihi ve doğasıyla ilgisini çekiyor. Dalyan’da huzuru bulduğunu söylüyor. Yurtdışında Paris’i, büyüsüne kapılıp gidilecek bir aşk şehri olarak tanımlıyor. Düseldorf’un insanlarını çok cana yakın buluyor. Milano’yu alışveriş yapmak için tercih ediyor. İlk bulduğu fırsatta Çin’i görmek istiyor. Nalan, Avare okuyucularına Buket Uzuner’in "İstanbullular" adlıkitabını öneriyor.
False