Avare - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

AVARENİN ŞİİRİ

BALKON
Çocuk düşerse ölür çünkü balkon
Ölümün cesur körfezidir evlerde
Yüzünde son gülümseme kaybolurken çocukların
Anneler anneler elleri balkonların demirinde
İçimde ve evlerde balkon
Bir tabut kadar yer tutar
Çamaşırlarınızı asarsınız hazır kefen
Şezlongunuza uzanır ölü
Gelecek zamanlarda
Ölüleri balkonlara gömecekler
İnsan rahat etmeyecek
Öldükten sonra da
Bana sormayın böyle nereye
Koşa koşa gidiyorum
Alnından öpmeye gidiyorum
Evleri balkonsuz yapan mimarların
Sezai KARAKOÇ

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Muammer Kırdök
Durgun Sular Sesiz Akar
Notos Kitap

Muammer Kırdök, Ölümsüz Olduğum Zamanlar adlı ilk romanıyla ilgi çekmiş ve pek çok okuyucuya ulaşmıştı. İkinci romanı Durgun Sular Sessiz Akar’da insan ruhunun hastalıklı bir tutkuya dönüşen cinsellik, yabancılık duygusu ve yalnızlık gibi karmaşık ve derin yapısını deşiyor. Viyana’daki öğrenimini bitirmek üzere olan Kayhan’la gizemli bir kadın olan Elizabeth Weiss’in yaşadığı sıradışı aşkın insanlar arasındaki kültürel farklılıkları nasıl aştığının anlatıldığı romanda cinselliğin sert sarmalının kendini ona kaptıran insan için bir kıskaç olmaya başlaması da irdeleniyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

AYKUT GÜREL BU KİTABI ÖNERİYOR

Yılmaz Özdil
İsim Şehir Hayvan
Doğan Kitap

Prodüktör Aykut Gürel’in sık seyahat ettiği ülkelerin başında Amerika geliyor. Ülkenin karmaşasını sevdiğini söylüyor. Avrupa’daki ilk tercihleri ise Hollanda’da Amsterdam, Almanya’da Berlin. Türkiye’deki gözdesi Bodrum. Burada hem tatil mekanı hem de büyük şehir enerjisini buluyor. Türkiye’de ayak basmadığı şehir neredeyse kalmamış. Antakya’ya tekrar tekrar gitmekten zevk alıyor. Şimdiye kadar Uzakdoğu’da hiç yolculuğa çıkmamasını bir eksik olarak değerlendiriyor. Kuzey Kutbu’na yakın bölgeler onu çok cezbediyor. Aykut Gürel, Avare okuyucularına Yılmaz Özdil’in İsim, Şehir, Hayvan adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

NAZIM ALPMAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Şevval Sam
Karadeniz
Kalan

Gazeteci, İz TV programcısı Nazım Alpman, mesleği sayesinde dünyayı dolaşmış. Bu açıdan kendisini kısmetli buluyor. Az ve zor gidilen, turistik rotaların dışında, sahici insanlarla tanışabildiği her yeri seviyor. Küba ve Kafkasya’yı her zaman tercih ediyor. Nedeni güzel ve içten insanlarıyla mutlu zaman geçirmesi. Görmediği ve hep gitmek istediği mekanlar arasında Van Gölü’nün batı kıyıları, Hakkari var. Yurtdışında Latin Amerika’nın en güneyindeki Patagonya, Ekvator, Guayaquil ve Quito’yu merak ediyor. Nazım Alpman tüm Avare okuyucularına Şevval Sam’ın Karadeniz albümünü öneriyor.

False