GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


EVE DOĞRU

Sarı bir çayır kuşuyla yürüyoruz
Yol boyu süsenleri tepe tepe
Eve doğru.
Rüzgârı gördük geçerken
Belli çok işi vardı (arkasında
toplamış, uzun mu uzun saçlarını)
Ben gördüğüm kentleri düşünüyorum
O görmediği kentleri belki de.
Havada çınlayıp kesiliveren
Sesini dinledikten sonra ağustosböceğinin
Pusuya yatmış, çekilmiş içine.
Duymuyormuş, görmüyormuş gibi yaptık.
Duymuyormuş, görmüyormuş gibi yaptı.
En sonra hızla akan suyu gördük
Hızla akar gençliğini bilmeyen su.
İlhan Berk

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Başar Kurtbayram
Şaşırmak için Gezmeniz Gereken 55 yer
Binrota.com


Başar Kurtbayram, bir şirket yöneticisiydi. Cesaretini toplayıp dünyaya açıldı, merak ettiği coğrafyalarda pupa yelken yolculuklara çıktı. Gidilmemesi tavsiye edilen yerlere gidip, yemesi sakıncalı olabilecek ne varsa denedi. Sincap, karafatma yedi, tükürük çorbası içti. Pek çok ilginç olay yaşadı, pek çok farklı hayatla tanıştı. Yaşadıklarını kitaplaştırdı. Bu kitapta gezdiği, gördüğü 115 ülkenin içinden özellikle seçtiklerini keyifli bir dille anlatıyor. Volkanda sosis kızartanlar, kanalizasyonlarda yaşayanlar, pirinç tarlasında balık avına çıkanlar gibi pek çok sıradışı ayrıntı var yazdıklarında.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

MEHMET FAZIL COŞKUN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Miles Davis
Kind Of Blue
Columbia


Yönetmen Mehmet Fazıl Coşkun geçmişle bağını koparmamış ve çok da popülerleşmemiş, kişilikli küçük şehirleri seyahatleri için tercih ediyor. Sokaklarında yürüyüp esnaf lokantalarında oturup keyif yaptığı, teması keşfetmek olan seyahatleri seviyor. Yurtiçinde tatil mekanı Assos. Bu bölgenin bozulmamışlığı, çocukluk anıları onu Assos’a çekiyor. Şimdiye kadar görme fırsatı bulamadığı Artvin’e doğası, Diyarbakır’a tarihi ve güzelliği nedeniyle gitmek istiyor. Güney Amerika’yı, özellikle de Arjantin ve Peru’yu seyahat listesinin başına koyuyor. Defalarca severek gittiği tek şehir St. Petersburg. Coşkun, Avare okuyucularına efsanevi caz trompetçisi Miles Davis’in Kind Of Blue albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

FATMA TURGUT BU KİTABI ÖNERİYOR
Sabahattin Ali
İçimizdeki Şeytan
YKY


İkinci albümü geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Model grubunun solisti Fatma Turgut tam bir İzmir aşığı. Ailesi, arkadaşları ve tüm yakın çevresi İzmir’de. Tatilde Kuşadası’nı tercih ediyor. Çocukluğundan bu yana gittiği ilçenin kendine has enerjisi olduğuna inanıyor. Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nin neredeyse tümünü gezdiğini söylüyor. Karadeniz’i çok merak ediyor. Bitki örtüsü, doğal yaşam ve her gidenin büyülenerek dönmesi, Karadeniz özlemini besliyor. Özellikle Giresun, Rize ve Trabzon’u merak ediyor. Kültür ve tarihi nedeniyle ilk fırsatta Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya gitmek istiyor. Yurdışında ise vakti ve maddi imkanı oldukça Londra, Los Angeles, Hollywood ve Amsterdam’ı görmeyi arzu ediyor. Fatma Turgut, Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan adlı romanını öneriyor.
False