GeriSeyahat Arkadaşım tatilde de benimle
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Arkadaşım tatilde de benimle

Arkadaşım tatilde de benimle

Artık birçok otel hayvan kabul ediyor. Ama ‘pet friendly’ deyince benim anladığım, boyuna, cinsine bakmadan her kediye, köpeğe kapılarını açanlar. Aksi takdirde “Biz 1.80’den uzun misafir kabul etmiyoruz” demek gibi bir şey oluyor…

Otelde kalmak güzeldir çünkü müessesedeki herkesin amacı sizi mutlu etmektir. Bunu bir de hayvanınızla yaptığınızı düşünün... Pet friendly yani ‘kedi-köpek dostu’ işletmelerin sayısı her gün artıyor. Bundan benim anladığım her kediye ve köpeğe kapılarını açanlar ama gördüm ki çoğu otel sadece ufak ve orta ırk köpekleri kabul ediyor. Önlemler alınmışsa yasaklı ırk bile misafir eden işletmelerden birkaçını sayfamıza taşıdık.

AYRI KONAKLAMA DA VAR

Nirvana Dolce Vita-Kemer, Antalya

Kendine özel Mavi Bayraklı kum plajı ve aquapark’ı olan otelde evcil hayvanınızla odanızda kalabiliyorsunuz. İsterseniz kediniz/köpeğiniz tesisin içindeki ‘Luxy Pet Hotel’de 5 yıldızlı kendi tatilini yapabiliyor. Plajın ‘pet dostu’ kısmında denize girebiliyor. Odada kalırsa boyutuna göre gecelik 750-1.500 lira ek ücret alınıyor. Luxy Pet Hotel’in geceliğiyse 750-1.250 lira.

TEMİZLİK ÜCRETİ ALINIYOR

Simurg Evleri Olimpos, Antalya

Ahşap ve kerpiçten yapılmış bungalovlardan oluşuyor. Tabii hepsi klimalı. Köpek ve kedi de kabul ediyorlar. Boy kısıtlaması yapmak istemiyorlar ama sakin ve sahiplerinin sözünü dinleyen köpekleri ağırlamayı tercih ediyorlar. Hayvan için ekstra oda parası istenmiyor. Sadece tek seferliğine 300 lira alınıyor. O da siz çıktıktan sonraki temizlik için.

KEDİLERE MANİKÜR RİCASI

Bedirhan Konak-Alaçatı, İzmir

Bir avlu etrafında sıralı 10 odalı bir taş ev burası. Kahvaltıları çok beğeniliyor ve huzurlu, sakin bir ortamı var. Her boy köpek ve kediyi kabul ediyorlar. Ekstra bir ücret talep etmiyorlar. Sadece kedilerin tırnaklarının kesilmesini rica ediyorlar. Çünkü birkaç kez oda kapılarını tırmalayan misafirleri olmuş.

CİNS VE BOYDA SINIR YOK

Stonehouse By İpek-Selçuk, İzmir

Efes Antik Kenti’ne arabayla 10 dakika mesafede. Tesis sahiplerinin de bir köpeği var: Rusty! Sizi o karşılıyor. Misafir köpek boyutunda ve cinsinde sınırlama yok. Hatta ‘yasaklı ırk’ tabir edilen köpekleri de kabul ediyorlar. Ama o cinslerin ağızlıklı olması tercihleri. Köpeklerin odada yalnız kalmasına izin verilmiyor. Ekstra ücret talep etmiyorlar.

 

SİZİNLE SURF BİLE YAPABİLİR

Urla Surf House, İzmir

Tesisin sahipleri Pınar Başoğlu ve Nicolas Feraud freestyle kiteboarding şampiyonları. Hem kitesurf okulu hem de otel olan işletmede 12 oda, 4 bungalov var. Irk ve boy sınırı olmadan hayvan kabul ediyorlar ve ücret almıyorlar. Tesiste yaşayan uysal ve cana yakın sokak köpekleri de var. Hayvanınız tesisin her yanında sizinle olabiliyor. Hatta belki surf bile yapabilir…

ÖZEL HAVLU VE SU KABI

Flamm-Bodrum, Muğla

Gölköy’deki otel her boy evcil hayvan kabul ediyor ve ekstra ücret almıyor. Sayı konusunda da bir kısıtlamaları yok ama rezervasyon yaparken sizin rahatınız için odanın metrekaresine dikkat edilmesini öneriyorlar. Hayvanlar tasmalı olarak, sizinle otel ve plaj iskelesi hariç her bölümde dolaşabiliyor. İsterseniz onlara da özel havlu ve su kabı takdim ediliyor.

 

False