GeriSeyahat Antalya'da bir gün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Antalya'da bir gün

Antalya'da bir gün

Antalya'da ilk uğrak yeriniz Kaleiçi olmalıdır. Kaleiçi'ndeki Kesik ve Yivli Minare ile diğer Türk-İslam eserleri görülmeye değer güzelliklerdir

TATİLİN bir gününü Antalya'yı keşfetmeye ayırmalısınız ve ilk uğrak yeriniz tarihi Kaleiçi olmalı. Daracık sokaklarda dolaşırken karşılaşacağınız eski Türk ve Rum yapıları, Antalya tarihinin son birkaç yüz yıllık bölümünün ayakta kalan tanıklarıdır. Kaleiçi'ndeki Kesik Minare, Yivli Minare ve diğer Türk-İslam eserleri görülmeye değer güzellikler. Bu gezintide fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın. Tarihi konakların önünde oturanların portreleri, cumbalı pencereden sizi süzenler, ya da antika tokmaklı bir kapı sizin için iyi bir görüntü avı olabilir.

İsterseniz, bir arazi aracı temin edip küçük bir safari turu da yapabilirsiniz. Zaman zaman doruklardaki karlarla içinde, zaman zaman da sahilin sıcaklığıyla buluşup, bir günde iki mevsimi yaşamanın zevkine ulaşabilirsiniz. YARIN: PHASELİS-OLYMPOS-ADRASAN

Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü falezlerde muhteşem bir manzara ortaya çıkar. Teknelerle körfez turuna çıkanlar bu manzarayı denizden seyretmenin doyumsuz zevkini yaşama fırsatı bulurlar.

Arazi aracıyla çevrede küçük bir safari düşünürseniz, yolda karşınıza çıkan bir yörük çadırında yöreye has gözleme ve ayranla açlığınızı giderebilirsiniz.

Şelaleler

Tatİlde, deniz değil de bir mesire yerinde piknik yaparak gün geçirmek isterseniz Düden ya da Kurşunlu Şelalelerinden birine gidebilirsiniz. Düden Şelalesi kent merkezinde. Bu şelaleye özel otoyla gidebileceğiniz gibi, kent içinde çalışan dolmuş ve halk otobüsleriyle de ulaşabilirsiniz. Kurşunlu Şelalesi'ne, yeni Isparta yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Her iki şelale de koruma altında ve giriş ücretlidir. Kurşunlu Şelalesi'nde uzun süre kalmak istemeyenler, Aksu Beldesi'ndeki dünyaca ünlü Perge Antik Kenti'ni gezebilirler. Antik çağın en görkemli kentlerinden biri olan Perge'de, binlerce yıl öncesinde insanoğlunun altyapı sorunlarını nasıl çözdüğüne tanık olabilirsiniz.

Akşam saatlerinde yapılacak tekne turunun keyfine doyum olmaz. Körfeze tüm kızıllığıyla vedalaşmaya hazırlanan güneşin çizdiği siluetler ilham kaynağıdır.

Suna & İnan Kıraç Müzesi

Koç Vakfı bünyesindeki Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve Müzesi Arkeolojik ve kentsel SİT alanı olarak koruma altına alınan Kaleiçi'nde gezilmeye değer bir kültürel güzellik. Harap haldeyken Suna ve İnan kıraç çifti tarafından satın alınıp restore edilen 3 yapıdan oluşan kompleks 2 eski Türk evi ve bir kiliseden oluşuyor. Türk evlerinden biri, etnografya müzesi olarak kullanılıyor. Burada eski geleneklerimizi, özgün dekorlar içinde görebilirsiniz. Diğer Türk yapısı enstitü ve kütüphane, bahçedeki Aya Yorgi Kilisesi de sergi salonu olarak kullanılıyor. Aya Yorgi Kilisesi'nin kapısında Türkçe yazılmış kitabeye göre çok daha eski çağlarda var olan kilisenin 1863 yılında onarım geçirdiği yazılmaktadır. Bu kültür kompleksini hafta içinde her gün gezebilirsiniz. Kaleiçi'nin son durağı Yat Limanı olmalı.

Antik çağdan günümüze kadar ulaşan yapıların yer aldığı limandaki kafelerde dinlenme molası verebilirsiniz. Ayrıca buradan yapılan tekne turlarına katılıp, falezlerin ve Düden suyunun denize döküldüğü yerdeki muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz.

Kaleiçi'nde gezerken Suna & İnan Kıraç Müzesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Burada sergilenen etnografik eserler, geçmiş kültürümüzü yansıtmaktadır.

Antik çağdaki altyapı anlayışına tanık olmak isteyenler mutlaka Perge'yi görmeli.

Antalya halkının denizden en fazla yararlandığı bir plaj olan Konyaaltı sahili, bu mevsimde de çok hoş bir manzara oluşturuyor.

Antalya, deniz, kum, güneş ve tarih kenti olarak bilinir. Oysaki, Saklıkent gibi bir kayak merkezi Antalya'ya bir günde iki mevsimi yaşatan bir güzelliktir.

KIŞ olmasına rağmen halen daha sıcak havaların hakim olduğu Antalya'da bir günde iki mevsimi birden yaşamak isteyenler Saklıkent'e çıkmalı. Antalya'ya 50 km. uzaklıktaki Saklıkent modern bir kayak merkezi. Bar restorant ve konaklama tesislerinin bulunduğu Saklıkent'te kalabileceğiniz gibi, aynı gün Antalya'ya dönebilirsiniz. Şayet doğa tutkunuz çok ağır basıyorsa minik bir safari turu da yapılabilir. Böyle bir turu düşünenler kiralayacakları arazi araçlarıyla Çakırlar istikametine gidip burudan Saklıkent'e ulaşabilirler. Burada verilecek küçük bir moladan sonra Altınyaka Yolu'na ulaşıp, çam ve sedir ormanları arasında Kemer ya da Kumluca'ya ulaşabilirler.

Saklıkent

GÜVER UÇURUMU

Termessos Milli Parkı içinde yer alan Güver Uçurumu Antalya'nın en gözde mesire yerleriden biri.

False