GeriSeyahat Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya'da eşleri ve çocukları olması durumunda onlarla birlikte yaşamak için almak istedikleri vize olarak bilinmektedir. Almanya aile birleşim vizesi, D tipi vizeler arasında yer almaktadır. Uzun süreli bir vize olduğu bilinmektedir. Vizenin alınması Almanya'da oturum hakkı sağlamaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

  Almanya aile birleşimi vizesi için Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Almanya aile vizesi için istenilen evraklar ise her seneye göre farklılık gösterebilmektedir. Aile vizesi başvurusunda bulunup bulunmamak ise oturum durumuna göre değişiklik gösterebilecek olan bir durum olarak bilinmektedir.

  Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

  Almanya aile birleşimi vizesi almak için, Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Almanya aile birleşimi vizesi almak için, Almanya Büyükelçiliğine veya Almanya Konsolosluğuna başvuru yapılması gerekmektedir.

  Almanya aile birleşimi vizesi, Almanya’da yaşayan çocuklarının veya eşlerinin yanına yerleşmek isteyen vatandaşların alması gereken bir vizedir. Aynı zamanda Almanya'da yaşayan ve Türkiye'de reşit olmayan çocukları bulunan vatandaşların çocuklarını yanlarına alması için yaptıkları bir vize başvurusu olarak bilinmektedir. 

 Almanya birleşim vizesinin alınması için mutlaka oturum izninin bulunması gerekmektedir. Aile birleşim vizesi, uzun süreli bir vize türü olarak ifade edilebilir. Almanya'da aile birleşimi yapmak istediğiniz kişilerin yakın aile üyesi olması gerektiği bilinmektedir. Aile birleşimi yapabileceğiniz kişiler; eşiniz, reşit olmayan bekar çocuklarınız, reşit olmamanız veya bekar olmanız durumunda ebeveynleriniz ve reşit olmayan kardeşleriniz olarak bilinmektedir.

  Ne Kadar Sürede Çıkar?

  Aile birleşimi vizesi almak için yapılan müracaatların sonuçlanması yaklaşık olarak 3 ay sürmektedir. Ancak bu durumun kısalabilmesi mümkün olabildiği gibi uzamasının da söz konusu olduğunu söylemek mümkündür. Aile birleşimi vizesi için başvuru yaptıktan 3 ay sonrasında durum ile ilgili olarak bilgi alınması mümkün olmaktadır. Almanya vize başvurusu sırasında belirlenen ücretin de Euro olarak nakit bir şekilde ödenmesi gerekmektedir. 

 Aile birleşimi yapılması için yerine getirilmesi gereken bir takım koşullarda bulunmaktadır. Kendinizin ve ailenizin geçimini sağlayabilmeniz gerekmektedir. Hem kendinizin hem de ailenizin sağlık sigortasının olması gerekmektedir. Daireniz yeteri kadar büyük olmalıdır. Aile üyelerinin Almanca konuşabiliyor olması gerekmektedir. Eşinizin üniversite diplomasi olduğu durumlarda dil beceresini kanıtlamasına gerek bulunmamaktadır. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Aile birleşimi vizesi başvurusu için istenilen evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

 Büyükelçilikten alınan randevu ile ilgili e-posta onayı,

 Evlilik cüzdanı,

 Aile bireylerinin doğum belgeleri,

 Almanya oturum izninin bir kopyası, 

Nüfus kayıt örnekleri, 

Başvuracak aile üyelerinin vize başvuruları, 

gerekli olan belgeler olarak ifade edilebilir. Aile birleşimi vizesi alınması için istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanarak götürülmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların hazırlanmasının ardından yerine getirilmesi gereken bir takım koşulların olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır.

False