GeriRotalar Aksazlar koyu nerede, nereye bağlı? Aksazlar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Aksazlar koyu nerede, nereye bağlı? Aksazlar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Aksazlar koyu nerede, nereye bağlı? Aksazlar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil için gidilecek en güzel yerlerden birisi Aksazlar Koyu'dur. Bunun nedeni ise koyda her zevke uygun olan bir tatil anlayışı bulunmasıdır. Yani koya kim giderse gitsin oldukça güzel bir vakit geçirme şansı elde edilmektedir. Aksazlar koyu nerede? Nereye bağlı? Aksazlar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Aksazlar Koyu'nun adı güç geçtikçe daha çok kişiye ulaşmaktadır. Özellikle buraya gidip fotoğraf veya bilgi paylaşan kişiler oldukça koyun merak edildiği görülmektedir. Koya ulaştıktan sonra harika bir hava, yemyeşil doğa ve benzersiz bir deniz karşınıza çıkıyor. Özellikle plaja girmek ve sahilde yürüyüş yapmak için koyun yapısı oldukça müsaittir.

Aksazlar Koyu Hakkında Genel Bilgiler

Aksazlar Koyu, genel olarak değerlendirildiği zaman etkileyici bir koy olarak karşımıza çıkmaktadır. Gidenleri pişman etmeyen ve aksine memnun eden bir koy olarak bilinmektedir. Koyun bulunduğu Fethiye bölgesi zaten plajları ile sıkça duyulan bir yerdir. Doğal olarak Aksazlar Koyu'nunda insanları memnun etmesi beklenmektedir. Bu beklenti koya ulaştıktan sonra fazlasıyla karşılanmaktadır.

Koyun en önemli yapısı ise farklı taleplere karşılık vermesidir. Çünkü burayı kamp yapmak isteyenler başta olmak üzere birçok insan tercih etmektedir. Ayrıca koyda çeşitli organizasyonlar (düğün, nişan vs.) yapma şansının da olduğu görülmektedir.

Aksazlar Koyu Nerede?

Aksazlar Koyu, Muğla'ya bağlı olan Fethiye'de bulunan bir koydur. Koyun tam adresi ise Fethiye'de bulunan Keçiler mahallesidir. Keçiler mahallesinde Fevzi Çakmak caddesi üzerinden gidildiği zaman koya ulaşılmaktadır.

Aksazlar Koyu Ücretli mi?

Aksazlar Koyu'nun ücretli bir koy olduğu bilinmektedir. Ancak koyun giriş ücreti çok pahalı değildir. Alınan ücret kişi başı olarak alınmaktadır. Ücret içerisinde şezlong ve şemsiyede bulunmaktadır.

Aksazlar Koyuna Nasıl Gidilir?

Aksazlar Koyu'na ulaşmak oldukça kolaydır. Tabi bunun için öncelikle Fethiye'ye ulaşım yapılması gerekir. Fethiye'ye geldikten sonra sahil yoluna doğru Fevzi Çakmak caddesi takip edilmelidir. Zaten bir süre sonra koyun girişi karşınıza çıkmaktadır. Ayrıca sahil yoluna giden toplu ulaşım araçları da buraya gitmek için kullanılabilir.

Aksazlar Koyunda Neler Yapılır?

 Koyda plaja girebileceğiniz gibi kampta yapabilirsiniz. Uzun yürüyüşler içinde uygun bir sahil şeridi bulunmaktadır. Bunun yanında birçok sporun yapıldığı bir ortamda koyda yer almaktadır. Denizin keyfini çıkarmanın yanında özel organizasyonlar içinde ideal bir yerdir.

Aksazlar Koyunda Kamp Yapılır mı?

Koyun geniş bir kamp alanı olması oldukça dikkat çekicidir. Ancak her sene buraya gelen tatilci sayısı arttığı için kamp alanı giderek kalabalık hale gelmektedir. Buna rağmen kendinize özel bir ağaç altı veya sahile yakın sakin bir yer bulabilirsiniz. Kamp yapanların en çok sevdiği şey ise gün batımını ve eşsiz doğayı izlemektir.

Kamp alanı girişinde ücret alınmaktadır. Bu ücreti ödeyen kişiler plajdan ise ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Her yıl çok sayıda tatilci burayı ziyaret ederek harika zamanlar geçirmektedirler.

 

 

 

False