GeriSeyahat Adeta bir kar küresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Adeta bir kar küresi

Adeta bir kar küresi

Kışın bembeyaz örtüsü kar, her yeri bambaşka bir görüntüye bürüyor. Masalsı hatta sihirli bir el değmiş gibi tertemiz görünen kentler ve doğa, en çok da fotoğraf tutkunlarını heyecanlandırıyor. Jürimize bu mevsimde en iyi fotoğrafları çekebileceğimiz adresleri sorduk... Büyük şehirlerden küçük köylere farklı öneriler ve fotoğralar aldık.

Erdoğan Gümüş, Hürriyet Seyahat gezgini
Her adımda başka bir kare
KARS

7’den 70’e herkesin rağbet gösterdiği Doğu Ekspresi ile yolculuk ve Kars seyahati, fotoğraf çekmeyi sevenler için de adeta vazgeçilmez bir tutku artık. Fotoğraf aşkı, daha Doğu Ekspresi’ne adımını atar atmaz başlıyor... Donan gölde atlı kızakların ve balık tutanların görüntüsünü almak için yaşanan heyecanın merkezi Çıldır Gölü, Baltık, Selçuklu ve Osmanlı eserleri, muhteşem taş yapılarla dolu Kars şehir merkezi, Sarıkamış’ta ünlü Katherina Köşkü ve kayak merkezi birer fotoğraf platformu adeta... Ani Ören Yeri ise apayrı güzelliklerle dolu... Ören yerindeki cami, kilise ve kervansaray gibi onlarca tarihi eser önünde birbirinden güzel kareler yakalamak, selfie çekmek oldukça cezbedici...

Adeta bir kar küresi

Mustafa Seven, fotoğrafçı
Tarihi doku
ERZİNCAN

Doğu Anadolu’daki kent, Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden biri. İpek Yolu üzerindeki Erzincan, Kemaliye ilçesindeki Karanlık Kanyon gibi dünyada benzeri olmayan coğrafi güzellikleriyle fotoğrafçılar için doğal bir plato gibi. Kentin karlar altındaki görüntüsü çok etkileyici.
Adeta bir kar küresi

Bünyamin Aygün, fotomuhabiri, Demirören Görsel Medya Direktörü
Kartpostal gibi...
MUŞ

Kar fotoğrafı denince aklıma ilk Muş gelir; Türkiye’nin en yoğun kar yağışı alan coğrafyası... Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu şehirde zaman zaman hayat durma noktasına gelirken kırsalda beyaz örtü doyumsuz bir manzara sunar. Muş’ta gezerken karlar altında kalmış bir köy ve karla mücadele edenleri ya da atını dörtnala süren bir köylüyü çekebilirsiniz. Muş’ta kartpostallık bir kar fotoğrafı kesinlikle yakalarsınız...
Adeta bir kar küresi

Oğuz Yeter, Demirören Görsel Medya fotomuhabiri
Çay molası verin
PIERRE LOTI TEPESİ, İSTANBUL

İstanbul’da kar yağışı sonrasında eşsiz manzarasıyla turistlerin uğrak yeri olan Pierre Loti Tepesi’nde kartpostallık manzaralar oluşuyor. Masalsı manzaraya şahit olmak ve fotoğraf çekmek isteyenler Pierre Loti’ye akın ediyor. Kafesinde manzaraya karşı bir çay molası verebilirsiniz.
Adeta bir kar küresi

Ercan Arslan, Milliyet gazetesi fotomuhabiri
En doğru zaman, şimdi...
AĞRI

Türkiye’nin çatısı olan Ağrı Dağı’na sırtını dayamış Iğdır ve Ağrı’da her mevsim güzel kare yakalamak mümkün ancak karlar altında bu şehirlerde fotoğraf çekmek bu coğrafyanın ruhuna daha uygun. Kuşkusuz, Ağrı’nın en kıymetli fotoğraf dokusunu oluşturan yer de Doğubayazıt’ta karlar altındaki İshak Paşa Sarayı.
Adeta bir kar küresi

Celal Korkut, DHA Genel Müdürü
Harikalar diyarında...
POLONEZKÖY, İSTANBUL

Kim bilir bir daha ne zaman yaşarız... İstanbul 1987’den bu yana hiç bu yılki kadar yoğun kar görmedi. Trakya tarafına gidecekler için tıkanan yollar çileye dönüşse de birçoğumuz yıllar sonra karın tadını çıkardık. İstanbul’un kuzeyi Beykoz, Sarıyer, Şile, Çatalca en çok kar alan yerler olunca birçok kişi gibi ben de hafta sonu oraya gittim. En güzel kar manzarasına Polonezköy’de rastladım. Yoğun kar nedeniyle boyunlarını eğen ağaçların yarattığı kar tünelinden geçerken kendimi harikalar diyarında hissettim. Hava çok soğuk, yerler bileğe kadar kar ama orman içindeki yollarda yürürken içimden geçirdiğim ‘Yaşamın güzelliği bunlar’...
Adeta bir kar küresi

Uygar Taylan, Hürriyet Ekler muhabiri
Gün boyu eşsiz manzara...
İSTİKLAL CADDESİ, İSTANBUL

Eğer karlı bir sabaha uyandıysanız belediyeler sokaklara tuz döküp kürek vurmadan erkenden yollara düşmek lazım. İstiklal Caddesi’nden başlayın. İstanbul ve kar deyince ilk akla gelen, lapa lapa yağan karlar arasında beliren kırmızı tramvay fotoğrafıdır. İstiklal’i bitirip tünelden Karaköy’e inince, tipi gibi yağan kara rağmen olta sallayan sarı yağmurluklu balıkçıların görüntüsü size her zaman güzel kontrast verir. Galata Köprüsü’nü geçip Sirkeci’den tırmanın ardından son durak Sultanahmet. Bembeyaz meydanda sizi karşılayan Ayasofya ve Sultanahmet Camisi görüntüsü adeta bir kar küresini andıracak. Gün boyu karşılaşacağınız bu eşsiz manzaralarda akıllı telefonunuzla kar yağarken ağır çekim video kaydetmeyi unutmayın.
Adeta bir kar küresi

Muhsin Akgün, fotoğrafçı
Efsanelerin peşinde
GEREDE, BOLU

Gerede şehir merkezine 53 kilometre uzaklıkta... Bölgede ziyaret edilecek tarihi yapılar var. Asar Kalesi, efsanelere dayanan hikâyesiyle Gerede Keçi Kalesi, Bizans döneminden günümüze kadar gelmiş olan Kiliseli Tüccarlar Hanı, Osmanlı döneminde yapılmış olan Yıldırım Bayezid Camisi ve Yıldırım Bayezid Hamamı başlıcaları. Arkut Dağı da kış turizmi için öne çıkan lokasyonlardan.
Adeta bir kar küresi

Dilek Uyar, fotoğrafçı
Dört mevsim ziyarete uygun
BAŞKONUŞ YAYLASI, KAHRAMANMARAŞ

Akdeniz’in saklı cenneti Başkonuş Yaylası, birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran, geyiklere ve kuşlara ev sahipliği yapan doğa harikası bir yayla. Dört mevsim açık Başkonuş Restoran, 22 tane bungalov, çadır ve karavan kamp alanlarıyla gidenleri ağırlıyor. Trekking, ATV, binicilik, kızak gibi aktivite alanları da var. Bağışıklık sistemini güçlendiren havasıyla, yıllardan beri birçok kanser hastası, doktor tavsiyesiyle burada tedavi olmuştur...
Adeta bir kar küresi

Adem Meleke, fotoğrafçı
İstanbul’a yakın
ABANT GÖLÜ, BOLU

İstanbul gibi kar fakiri bir şehirde yaşıyorsanız ve kışın tadını çıkarmak istiyorsanız şehre sadece 2 saat uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı’na mutlaka gitmelisiniz. Fotoğrafçılar için sembol olmuş Devlet Konuk Evi’ni de (eski Öğretmen Evi) içine alan ve gölün etrafında tam bir tur atabileceğiniz yürüyüş parkuru, fotoğrafçılar için de eşsiz manzaralarla dolu. Yürüyüşünüzü tamamladıktan sonra çevre köylerde yaşayanların odun ateşinde yaptığı sucuk ekmek ve semaverde demlediği çay, keyfinize keyif katar.

False