GeriSeyahat 36 saatte Austin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Austin

36 saatte Austin

Teksas’ın başkenti öylesine çekici ki son beş yılda nüfusu 100 bine yakın arttı, bir milyona yaklaştı. Yeni gelenlerin açtıkları restoran, bar, otel ve mağazalar şehrin nabzını yükseltti. İlk kez gidiyorsanız mutlaka Uğurböceği Gölü, Senato ve dev yarasa kolonisine ev sahipliği yapan Ann W. Richards Congress Avenue Bridge’i görmelisiniz.

CUMA 

16.00
YENİ GÜNEY

Kuşaklar boyunca alternatif kültürün merkezi olan South Congress Bulvarı (SoCo), kente yeni gelenlerin de katkısıyla son yıllarda Colorado Nehri’nin güneyine kadar genişledi. Service Menswear gibi tanınmış mağazalara, kot pantolonlarıyla ünlü yerel firmalardan Traveller Denim’in Revival Cycles mağazası katıldı. Caddenin karşısındaki Cove’da, Mara Hoffman gibi tasarımcıların günlük kadın giysileri satılıyor. Biraz ilerideki köklü mağazalardan Stag Provisions, yeni modellerle eski müşterilerine alışveriş heyecanı aşılıyor. Çizme üreten Red Wing’in ABD deniz komandolarının kullandığı Mohave derisinden modelleri görülmeye değer (780 TL).

20.00
FRANSIZ USULÜ

Hopfields ismi yanlış çağrışımlara neden olsa da kent merkezindeki bu gastropub çok popüler. Yakında ikinci şubesini açacak. Fransız esinli Dijon hardalı, kendi yapımları ciğer ezmesi leziz. Spesiyalitesi Pascal, pek çok kişiye göre, şehrin en iyi burgeri. Dana etini karamelize soğan, peynir, salatalık turşusu ve hardalla lezzetlendiriyorlar.

36 saatte Austin



21.30
MÜZİKSEVER KAZ

Austin’in “Dünyanın konser başkenti” iddiasını destekleyen mekânlardan biri de Geraldine’s. Dördüncü kattaki barın sahnesinde her gece müzik var. İsmini iki yıl önce trafik kazası geçirip dördüncü kata sığınan kazdan alıyor. Talihli kaz her akşam rock, blues ya da caz eşliğinde şehir manzarası seyrediyor.

23.00
TARİHİ EVLER

Rainey Street’teki barlar arasında turlayın. 2014’te açılan Container Bar, ismi gibi gemi kargo kutusunda hizmet veriyor. Austin’in pek çok popüler işletmesi Rainey’nin tarihi kulübelerinde. Örneğin Javelina, iç mekânında büyük ortak masalarda, kaldırımdaki gece geçidi manzaralı koltuklarda hizmet veriyor.

CUMARTESİ 

36 saatte Austin



10.00
JAVA DİNÇLİĞİ
Austin’in hızla genişleyen barista çevresi sayesinde sabah kahvesi içilecek mekânların sayısı artıyor. West Lynn Street’teki geçmişin popüler mekânı Caffé Medici’den yepyeni Radio’ya kadar seçenek bol. Güney Lamar semtindeki mağaza ve restoranları keşfe çıkmadan önce Picnik’e uğrayın. TIR kasasından bozma kafenin yüksek kaliteli java kahvesi, organik tereyağı, çörek ve gelincik tohumlu tatlılarıyla kahvaltı yapın.

12.30
PUNK RAMEN
Austin’de çoğunluk noodle’ı İtalyan stili seviyor. Fakat Güney Lamar’da yeni şube açan Japon noodle barı Ramen Tatsu-Ya istisnalar arasında. Ahşap dekorasyonu, Rancid grubunun duvarlarda yankılanan müziğiyle punk kulübünü çağrıştırıyor. Hafta sonunda, öğlen saatlerinde öğrenciler, Japon aileler ve dedeler-nineler tercih ediyor restoranı. Yemeğinize kalın eriştelerle hazırlanan Tokyo usulü et suyu çorbası Ol’ Skool (29 TL) ile başlayın. Daha yoğun bir lezzet istiyorsanız üstüne brüksellahanası serpiştirilmiş krema kıvamındaki acılı tonkotsu’yu (29 TL) deneyin.

36 saatte Austin



14.00
ENSTRÜMANINIZI SEÇİN
Yerel müzikçilerin verdiği ilhamla dostlarınıza hediye birer enstrüman alın. Güney Lamar’daki South Austin Music’te kaliteli elektrogitar ve pedaller bulacaksınız. Kuzeydeki Hill Country Guitars’ta yerel enstrüman yapımcılarından Collings Guitars’ın özel gitarları 14 bin TL’lik fiyatıyla sizi şaşırtacak. Biraz daha kuzeye ilerlediğinizde Austin Vintage Guitarsi göreceksiniz. Mağazada Fender, Gibson, Rickenbacker ve Danelectro gibi markaların koleksiyonluk gitarları, pedalleri, tişörtleri satılıyor.

36 saatte Austin



15.00
YENİ İPUCU
Geçmişte damak tadına düşkün ızgara et meraklıları yakınlardaki Lockhart, Driftwood gibi kasabalara giderdi. 2009’da Doğu Austin’de Franklin Barbecue açıldı. Kuyrukta bekleyecek zamanınız yoksa yakınlardaki Micklethwait Craft Meats’te dev biftekler, pirzolalar, leziz sosisler sizi bekliyor. Arka bahçedeki parti atmosferi de ilavesi. Sonrasında, damağınızdaki lezzeti değiştirmek için butik biracılardan Blue Owl’a uğrayın. Özellikle sour ales türünde uzman bu birahane.

16.00
SANAT AÇLIĞI
Geçen kasımda başlayan East Austin Studio Tour tam 280 sanatçının atölyesini içeriyor. Bölgenin en renkli mekânlarından Wade ArtRoom da bunlardan biri. Ressam Angela Mathias’ın atölyesi... Büyük bir atölyede bir araya gelen 35 sanatçı bölgenin en uzun ömürlü kooperatifini yarattı. İsmi, Pump House Project. Aralarına geçen yıl 20 görsel sanatçıdan oluşan Icosa Collective de katıldı. Sonra bir taksiye atlayıp Interstate 35 otoyolundan kent merkezine gidin. Jones Center iki yıl önce, Laguna Gloria’da helkel sergisine dönüştürülmüş parkla birleşip Contemporary Austin ismini aldı. Şu andaki sergi Devo’nun kurucusuna ait. “Mark Mothersbaugh: Myopia” 17 Nisan’a kadar sürecek.

36 saatte Austin



19.00
GÜZEL ÇAMAŞIR OTOMATIM
Kentin en iddialı restoranlarından Wu Chow Bullfight ve Geraldine’s açılalı henüz bir yıl olmadı. Yeniler arasında en iyilerden biri Launderette. Rene Ortiz çağdaş Akdeniz mutfağını Kuzey Afrika ve Doğu mutfağıyla harmanlıyor. Leziz humus, çıtır pidelerle servis ediliyor. Baharatlı Halep karidesleri naneyle lezzetlendirilmiş. Izgarada kurutulmadan pişirilmiş köfte şef Laura Sawicki’nin pamuk gibi sandviçleriyle sofraya getiriliyor. Launderette’te servis mutfak kadar mükemmel olmasa da harika lezzetler, eğlenceli kalabalık bu çamaşırhaneden bozma restoranı cazip kılıyor.

36 saatte Austin



22.00
USTASINDAN KOKTEYLLER
Merkezdeki Republic Meydanı’nı çevreleyen Warehouse semtindeki barlar usta işi kokteylleriyle ünlü. Roosevelt Room’daki seçenekler klasik Brandy Crusta’dan (Konyak, portakal likörü, limon suyu) içki yasağı yıllarındaki meşhur Blood & Sand’a (Scotch, portakal suyu, tatlı vermut, Cherry Heering) uzanıyor. Duvara yansıtılan fotoğraflar, videolar uzun ve karanlık salona gizem veriyor. Ardından birkaç sokak ötedeki geçmişin popüler barlarından Péché’ye gidip, bugünle geçmişi karşılaştırın. Barın spesyalitesi İsviçre’den ithal sıradışı Clandestine.

PAZAR 

36 saatte Austin



11.00
TACO BBQ
Zorlu bir akşamdan sonra hiçbir şey midenize Valentina’s mönüsü kadar iyi gelemez. Geleneksel Meksika mutfağını klasik Teksas ızgarasıyla birleştiren bu tekerlekli restoranı meraklıları merkezdeki park yerinden geceleri geldiği Güney Austin’e kadar takip ediyor, sonra yumurta, peynir ve patatesten Meksika çörekleri için sıraya giriliyor (9 TL). En popüler ürünler guacamole ve domatesli sosla sunulan şiş kebap (15 TL), acı tomatilla-habanero susuna batırılmış pollo tavuk (12 TL) bir diğer popüler ürün.

12.30
TEPEYE

Hill Country’ye gitmek için pek çok sebep var. Bira meraklılarının buluşma noktası Jester King. Web sitesi Biraya Puan Ver (ratebeer.com) kullanıcılarının en sevdiği mekân El Cedro. Otlağa kurulan birahanede El Cedro gibi özel biraları tattıktan sonra bir diğer birahane Revolution Spirits’e geçin. Jester King adlı butik biracı ise kuru kayısı, kiraz, böğürtlen likörleri, aromatik cin Austin Reserve’ü üretiyor. Otoparktan diğer butik biracı Last Stand’a geçin. Acımsı kahveli birayı yudumlarken popüler oyun tavuk tombalasını izleyin.

False