GeriSeyahat 36 saatte Anguilla
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Anguilla

36 saatte Anguilla

Kuzey Yarımküre’deki kıştan bunalanlara rüya gibi adalar, güneşli kumsallar sunan Karayipler’de küçük bir ada… St. Martin’in yaklaşık 13 kilometre güneyinde… Bozcaada’nın iki katı genişliğindeki Anguilla, İngiltere’ye bağlı. Kuru ve düzlük. 20 yıl önce başlayan turizm sayesinde hızla gelişti. Şimdi bölgenin Malliouhana, Zemi gibi lüks otelleri ve iddialı restoranlarından bazıları burada. Nefes kesici güzellikteki kumsallarında, mimarileriyle dikkat çeken pek çok villa, bu villaların Kevin Bacon, Jimmy Buffett gibi ünlü müdavimleri var.

36 saatte Anguilla

13.30
Nokta atışı
Anguilla’daki 33 kumsaldan her biri gerçekliğine inanamayacağınız kadar güzel. Deniz bu kadar mı mavi olabilir, bir kumsal beyaz kadife halıya bu kadar mı benzeyebilir? Bir an önce plaj çantanızı hazırlayıp kendinizi en ünlü plaja atın. Üç kilometre uzunluğundaki Shoal Bay East’in tam ortasında denize uzanan bir kum çıkıntı var. ‘Nokta’ adı verilen bu bölgede çekilmiş fotoğrafınızı sosyal medyada paylaşırsanız, dostlarınız kıskançlıktan çatlayabilir.

16.30
Keyif zamanı
Yemekleriyle ünlü CuisinArt Golf Resort and SPA’da şef Jasper Schneider şimdi yemek kursları düzenliyor. Baharat ve sebzeler iki dekarlık büyüleyici bahçede yetiştiriliyor. Venüs SPA, özgün ve zengin mönüsünün yanı sıra suyla da mucizeler yaratıyor. Sıcak denizkabuğu masajı (50 dakikası 350 TL) ya da deniz suyu kullanılan şifalı sular masajını (50 dakikası 375 TL) deneyebilirsiniz.

36 saatte Anguilla


18.00

Günbatımı kokteylleri
Viceroy Anguilla 2009’da açıldı. Karayipler’in South Beach’ine sıralanan meşhur tasarım otellerinden birine benziyor. Otelin Sunset Lounge’ındaki denize doğru uzayan havuzun başında bir masa bulun kendinize. Zengin rom ve Küba purosu seçeneklerini değerlendirin. Özel kokteyl fiyatları 40 TL’den başlıyor. Yerel blues gruplarından Omalie360 sahnedeyse, şanslı gününüzdesiniz. Solisti müthiş.

20.00

Klasik akşam yemeği
Cap Juluca adanın ilk lüks turistik tesisi. 1988’de açıldı. Yunan ve Mağribi stili kemerli mimarisi, masmavi deniz manzarasıyla Anguilla posterlerine ideal fotoğraf olabilir. Öylesine güzel... Spice adlı restoranı, Fas üslubunda yeniden düzenlendi. Koltuklar floş ipekle kaplı, dekoru rengârenk. Akdeniz mönüsünün yanı sıra deniztarağı tavası, kereviz ızgarası gibi yerel deniz ürünlerini tadabilirsiniz (iki kişi, içki hariç, ortalama 350 TL).

22.00
Karanlık çökünce

Sandy Ground, kentin eğlence bölgesinin merkezinde. Eski tuz fabrikasından bara dönüştürülen Pumphouse’un sahnesinde her akşam bir müzisyen var. Johnno’s Beach Stop, pazar gecelerini neşelendiren caz konserleriyle meşhur. Beş metrelik bir tekneyi bara dönüştüren Elvis’ Beach Bar, gecenin ilerleyen saatlerinde Meksika yemekleri sunuyor. Sahibi, boynundaki iri halkalı altın kolyeden tanıyacağınız Elvis...


36 saatte Anguilla

9.30
Gerçekler

Rehber kitaplardaki iddiaların aksine Karayipler ‘keşfedilmedi’. Batılılar adaya vardığında yüzlerce yıldır burada yaşayan yerlilerle karşılaşmıştı. Adalıların atalarına saygılarınızı sunmak istiyorsanız Taino mağara resimlerini görmelisiniz. Yerel rehber Oliver Hodge, mermer ve mercan kayalarından oyulmuş mağaralara günlük turlar düzenliyor (Tel: 264-772-4252; kişi başı 50 TL). Geçmişte Taino hac merkezi olan Fountain Cavern National Park dahil pek çok yer göreceksiniz bu turda. Yürümek yerine tembelliğin tadını çıkarmak istiyorsanız, The Valley’deki Koleksiyon Müzesi sizi bekliyor (giriş13 TL.)

13.30
Sahilin tadını çıkarın

Gününüzün büyük bölümünü denizde geçirmeyin sakın. En popüler plajlardan biri Meads Bay. Çarpıcı güzelliğinin yanı sıra Frangipani Beach Resort gibi kaliteli otelleriyle de tanınıyor. Oteldeki Straw Hat Restaurant (iki kişi 100 TL) barbun lakerdanın yanı sıra taze francaladan leziz sandviçler sunuyor. Yemek sonrasında şezlonglara uzanıp istirahat edebilirsiniz.

36 saatte Anguilla


16.00
Tekneye atlayın

Anguilla’da günbatımı doğanın müthiş bir gösterisi. Sea Pro Charters’ın (Dört kişiye kadar 880 TL) teknelerine atlayıp Little Bay’e gidin. Deniz gözlüğünüzü takıp, yüzerken suyun altındaki güzellikleri seyredin.

20.30
Yıldızı hak eden yemekler

Adanın en önemli lezzet merkezlerinden veya fazlasıyla abartılı bir restoran (iki kişi içkisiz ortalama 400 TL, beş tabaklık tadım mönüsü 240 TL) . Ahşap tavanlar, zeminler, balkonlar, ağaç ev izlenimi veriyor. Hafta sonunda Omeri Banks, akustik reggae ile yemeğe eşlik ediyor. Omari, ünlü Bankie Banx’ın yetenekli oğlu. Veya’nın mönüsü de pek sıradan sayılmaz: Dikenli Asyakabağı sotesi garnitürlü deniz salyangozu karpaçyosu, Fas karidesinden sigaraböreği garnitürlü guavaberry meyvesi soslu, vanilya terbiyeli ördek...

36 saatte Anguilla


08.00
Sabah turu

Güneş pırıl pırıl gökyüzünde yükselirken bakir bir kumsalda at sırtında gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Romantizmin dozunu mu kaçırdık? Eee n’olmuş yani? Seaside Stables’tan at kiralayın, bir fanteziyi yaşayın, geriye unutulmaz hatıralar kalsın (bir saatlik grup fiyatı 190 TL)...

12.00
Scilly Cay

Küçük balıkçı köylerinden Island Harbour’a gidin. 29 yıllık bir işletme Scilly Cay. Dev denizsalyangozu kabuklarıyla kaplı duvarları, deniz ürünleri cennetine geldiğinizi müjdeliyor. Issız kumsalda yürüyün, sığ sularda yüzün, barda reggae çalan grubu dinleyin, ızgaranın üstünde pişen dev ıstakozlardan, karavidalardan tadın. Romdan hazırlanan punch’ı yudumlayın. Istakoz, karavida 190 TL, tavuk 75 TL. Restoranın sahipleri Sandra and Eudoxie Wallace, esprili bir çift.

36 saatte Anguilla

False