GeriSeyahat Seyahat boy alışveriş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyahat boy alışveriş

Seyahat boy alışveriş

İnsan seyahate çıkarken, günlük hayatındaki bazı küçük konforları da yanında götürmek isteyebilir. Film izlemekten vazgeçemeyenler, tatilde dahi bakımlı görünmeyi tercih edenler, küçük aksiliklere her zaman hazırlıklı olanlar için seyahat boy alışveriş zamanı. Şimdi pek çok şeyin valize sığanını bulmak mümkün.

Çantadaki sinema

Taşınabilir DVD oynatıcılar yolda, plajda, piknikte, otel odasında istediğiniz filmi izleme imkanı sunuyor. Orta boy bir el çantasına bile sığacak büyüklükte olanları var. Pilleri 6 saate kadar dayanıyor, ekran panelleri 180 derece dönebiliyor. Tüm teknoloji marketlerde bulmak mümkün. Otomobilde şarj edilebilme, çözünürlük, ekran genişliği, ürünün desteklediği format çeşidi sayısı, USB girişi olup olmadığı ile bluetooth/ wi-fi özellikleri, ürünün fiyat aralığını belirleyen parametreler. Sony, LG, Philips, Goldmaster ve Piranha bu cihazı üreten markalardan birkaçı. Fiyatları 150-650 lira arasında değişiyor.

Eğlenceye devam

Arkadaşlarınız veya ailenizle seyahate çıkıyorsanız, yanınıza bir kutu oyun almanız eğlenceyi garantileyecektir. Bunların da seyahat boyu olanları üretiliyor. Ebatları 9.50 x 11.50 cm oluyor. Örneğin Scrabble’ın cep versiyonu manyetik üretilmiş. Böylece arabada giderken bile harfler savrulmuyor. Monopoly, Cranium, Pictureka ve Boggle, seyahat versiyonu olan diğer oyunlar. Zincir kitabevlerinde ve büyük marketlerde bulabilirsiniz. Fiyatları normal boyların çok altında; 10.50 ile 24 lira arasında değişiyor.

Marifetli ufaklık

Evdeki saç kurutma makinesi seyahat çantanızda büyük yer kaplayabilir. Ancak pek çok kişi sağlık sorunları veya estetik kaygılarla tatilde bile saçlarını kurutma ihtiyacı hissediyor. Çare; mini saç kurutma makineleri. Katlandıklarında cüzdan ya da makyaj çantası kadar yer kaplıyorlar. Güçleri 1000-1200 watt civarında oluyor. Deniz ve güneşten yıpranan saçlarınızı korumaya yardımcı olanları veya saçın kolay taranmasını sağlayanları bile var. Bazılarında akıllı termal sigorta bulunuyor. Braun, Rositell, Rowenta, Bosch ve Sinbo gibi markalarda bulabilirsiniz. Fiyat aralığı 27-93 lira arasında.

Ketenlerin yanına

Tiril tiril ketenler, bavula koyduğunuzu gibi kalmaz, otele varana kadar buruşur. Giyimine titizlenen biriyseniz, bavulda ketenlerin yanına bir de ütü koyun. Kenwood, Clatronic, Philips ve Rowenta gibi markalarda bulabilirsiniz. 800 ila 1000 W güçle çalışabilen seyahat boyu ütüler, 70 mililitreye kadar su haznesine sahip olabiliyor. Hatta yapışmayan tabanlı olanları bile var. Sıcaklık kontrol ve buhar düğmeleri kullanımı kolaylaştırırken ayarlanabilir termostat özelliği cihazın sıcaklık kontrolünü sağlıyor. Fiyatları 15 -90 lira arasında.

Her yer kuaför salonu

Remington, Acura ve Babyliss markalarının ürettiği mini saç düzleştiriciler, el çantanıza dahi sığabilecek küçüklükte. 60-90 saniye arasında ısınabilen bu cihazların uzunluğu 20, genişliği ise yalnızca 6 cm. 140 ila 200 dereceye kadar çıkıyorlar. Ürüne sahip olmak için kişisel bakım ve elektronik ürün mağazalarına bakabilirsiniz. Fiyatı cihazın özelliklerine göre 20 -70 lira arasında değişiyor.

Diziler kaçmasın

Taşınabilir televizyonların ekran büyüklüğü 7.6 cm ile 45.7 cm arasında. DVD, CD, Blu-Ray ve MP3 oynatabilen cihazlar evdeki televizyondan daha fazla özelliğe sahip. Anten ve USB girişi, altyazı seçeneği, AM/FM radyo, uzaktan kumanda ve otomobil şarjı ile yüksek kalitede görüntü sağlayan Zero Bright Dot özellikleri ürünlerin fiyatlarını belirleyen kıstaslar. Piranha, Sunny, Forland, Sony ve Panasonic bu cihazı üreten markalardan birkaçı. Fiyatı 150 ile 1600 lira arasında değişiyor.

Her ihtimale karşı

Uzunluğu 30 cm’yi geçmeyen mini dikiş makinelerinde çift dikiş ipliği, kolay kullanım için ayak pedalı ve hız kontrolü sağlama özellikleri olabiliyor. El için üretilen dikiş makinesi modelinde ise dikişi başlatmak için tek yapmanız gereken düğmeyi itmek. Pil veya adaptör ile çalışabilen bu makineler tatilinizde dikiş ve tamir ihtiyacınızı karşılayacaktır. Artes ve Scarlett markaları bu cihazı üreten isimlerden ikisi. Ürünün fiyat aralığı ise özelliklerine göre 18 -100 lira arasında.
False