GeriSeyahat Şehir merkezindeki Patpong’da eğlendim, deniz böceklerini tattım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Şehir merkezindeki Patpong’da eğlendim, deniz böceklerini tattım

Şehir merkezindeki Patpong’da eğlendim, deniz böceklerini tattım

Volkan Verimli (32) tiyatro, sinema ve kitap meraklısı. Seyahat etmeyi çok seviyor. Zaten işi nedeniyle sık sık yolda. Bulgaristan, Romanya, Macaristan, İtalya, İngiltere, Fas, Mısır, Arap Emirlikleri gittiği ülkeler arasında. Önceki hafta eşi ve arkadaşlarıyla Tayland’ın başkenti Bangkok’a gitti. Verimli, Bangkok’un çeşitli deniz böceklerinin ucuza bulunduğu, geleneksel Tay mutfağından yemeklerin servis edildiği restoranları, sokak satıcılarını, erotik, yılanlı şovlarıyla gece hayatını anlattı.

Bangkok’a nasıl gittiniz?
- Bayramda düzenlenen Bangkok ve Phuket turuyla gittik. Mahan Air’le (İran Havayolları) İstanbul’dan Tahran’a uçtuk. Uçak aprona yanaşır yanaşmaz tüm kadınlara baş örtüsü dağıtıldı. Transit uçuş için beş saatlik bekleyişimizde kadınların başları örtülüydü. Daha sonra Bangkok’a altı saatte uçtuk.

Gece hayatını nasıl buldunuz, nereleri gezdiniz?
- İlk akşam “yüzüyorsa bizde vardır” sloganıyla meşhur restorana gittik. Girişte zengin bir balıkçı tezgahıyla karşılaştık. Bizdeki restoranlardan tek farkı böcek çeşitliliğiydi. Seçilen canlı balık ve böceklerle masaya geçiliyor. Garson siparişi alıp, istenilen şekilde hazırlatıyor. Fiyatlar, özellikle böceklerinki, Türkiye’den ucuz. Şehrin gece en hareketli bölgesi, turistik Patpong. İstanbul’un Taksim Meydanı’na benziyor, hele bayramda Türklerle dolunca... Elbette ki eğlence anlayışı Türkiye’den çok farklı. Caddelerde yürürken çok güzel kızlar yanımıza yanaşıp kulüplerdeki özel şovlara davet ediyordu. Gözümüze sokulan broşürlerden birinde İngilizce “ping pong, ustra, jilet şov” yazıyordu. Ne anlama geldiğini Taylandlı rehberimiz bizi bu şova götürdüğünde anladık! Kadın erkek karışık gidilen şov, klasik stiptriz gösterilerinden çok daha uç noktalarda. İzleyiciyi hayrete düşürüyor. Lokal ara sokaklarda olmasına karşın Türkler tarafından çoktan keşfedilmiş, buna da epeyce şaşırdık. Dünyanın başka bir yerinde bu tür şovları görmek gerçekten imkansız. Bazı kadın arkadaşlarımız gördüklerine dayanamayıp dışarı çıktılar.
/images/100/0x0/55eb569df018fbb8f8bad864


Neydi onları rahatsız eden?
- Sadece kadınların sahneye çıktığı bu şovlarda bel bölgesindeki kaslar kullanılarak şaşırtıcı çıplak sirk gösterileri yapılıyor. Sahnede seks yok. Fakat insan vücudunun ne kadar tuhaf şeyler yapabildiğini görüyorsunuz, hayret ediyorsunuz. Kesici aletlerle, çıplak ten üstünde yapılan gösteriler soluk kesiyor.

Geceleri sokaklarda ne gibi izlenimleriniz oldu?
- Sokaklar çok canlıydı. Yerel halkın yanı sıra turistlerle doluydu. Türk, Avrupalı, ABD’li turistler... Ama en çok İran’dan gelenler vardı. Hemen herkesin yüzü gülüyordu. İlginç bir şekilde hiç dilenene rastlamadık. Gece kulüplerinin yanı sıra alışverişe de büyük ilgi gösteriliyor. Magnet, çakmak, takı gibi hediyelik eşya satan yerler, ünlü markaların taklitlerini bulabileceğiniz giyim, aksesuvar mağazaları var. Teknoloji marketleri de bulunuyor. Ama teknolojik ürünler Türkiye’den daha ucuz sayılmaz. Bu yüzden biz almaya gerek duymadık.

Yemekler nasıldı?
- Tayland’da geçirdiğimiz günler boyunca en zevk aldığım şey geleneksel Tay mutfağı ve taze deniz mahsulleriydi. Şehirde sokakta yemek alışkanlığı çok yaygın. Her köşe başında kaldırım lokantaları kurulmuş. Tezgahtan seçilen eti mangaldaki vok tavasında hemen pişirip, kavrulmuş sebze ve pirinçle sunuyorlar. Et tercihiniz, balık, tavuk, domuz olabilir. Tek kişilik yemek için ödeyeceğiniz miktar 20-30 Baht (5-8 TL). Bizim tercihimiz bu tür sokak lokantaları yerine daha
/images/100/0x0/55eb569df018fbb8f8bad866
klas restoranlar oldu, burada da sokakta satılan ürünlerin aynısının daha süslenmiş halini buluyorsunuz. İyi bir restoranda kişi başı ödeyeceğiniz rakam maksimum 500 Baht (25 TL) civarı.

PİTON YILANIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRİN

Mevsim şartları kasımda nasıldı?

- Kasımda yağmur mevsimi sona eriyor. Hava sıcak olmasına rağmen güneş kendini yoğun bir şekilde göstermiyor. Güneşte yanmayı sevmeyenler için mükemmel bir zaman. Bu bölge Muson bölgesi olduğu için her zaman yağış alma ihtimali var ama bu yağışlar sizi korkutmasın anlık, gelip geçici.

Nerede konakladınız, seçenekler neler?
- Bangkok’ta da Phuket’te de kaldığımız oteller gayet güzel ve temizdi. Otel sınıflandırması Türkiye’dekilere çok yakın.
Bu bölgeye gideceklere tavsiyem iyi bir ön araştırma yapıp kendi çabalarıyla gitmeleri. Maliyet tur paketlerine oranla yüzde 60 düşüyor. Ulaşım araçlarının fiyatları çok ucuz. Halk son derece güleryüzlü. Turiste yardım ediyorlar. Biz tur şirketine ekstralar hariç 950 Euro ödedik. Kişi başı yaklaşık 800 Dolar da kendimiz harcadık.

Seyahatınız boyunca en beğendiğiniz yerler nerelerdi?
- En etkileyici yer Bangkok’taki yüzen çarşı ve kutsal sayılan su kanallarının çevresindeki yaşamdı. Kanallar Bangkok’ta yaşayanlar için tam bir hayat kaynağı, bu kanallarda bulaşık yıkıyorlar, temizliklerini yapıyorlar; sulardan besin sağlıyorlar, yıkanıyorlar.

Gideceklere neler önerirsiniz?
- Öncelikle iyi bir seyahat programı hazırlanmalı. Hangi uçuşla gidilecek, aktarmada ne kadar beklenecek, gidilen şehirlerde nereler görülmeli? Tayland’da her alışverişte pazarlık yapmak gerekiyor. Gece hayatı meraklıları için tek tavsiyem Avrupa usulu ödeme, yani ısmarlanan her şeyin ücretini hemen ödemeleri. Son gelen hesap size kötü bir süpriz yaşatabilir.

Başınızdan ilginç bir olay geçti mi?
- Turun en enteresan duraklarından biri yılan gösterisiydi. Kobra Şov küçük bir hayvanat bahçesinde yapılıyordu. Tüm kafesler çeşit çeşit yılanla doluydu: Pitonlar, kobralar, su yılanları. Şov hafızaya kazınacak cistendi. Önce zehirli bir kral kobrayla başlıyor, yılan terbiyecisi Taylandlı genç yılanı kızdırıyor ve kendisine saldırtıyor. Şov sonunda da zehirli olduğunu kanıtlamak için yılana bir şeyi ısırtarak bir kaç damla zehir akıtmasını sağlıyor. Daha sonra seyirciler kral kobra ve bakıcısıyla fotoğraf çektirebiliyor. Bu gösterinin ardından kafes açılıyor ve seyircilerin üstüne doğru onlarca zararsız yılan fırlatılıyor, tabii herkes çığlık çığlığa kaçışıyor... Daha sonra sahneye çıkan bir başka bakıcı üç zehirli yılanı etkisiz hale getirebileceğini söylüyor; ikisini eliyle tuttuktan sonra üçüncü yılanı da ağzıyla tutarak etkisiz hale getiriyor. Tüm izleyiciler tepkilerini aynı sözcükle ifade ediyor: İğrenç. Gösteri büyük pitonların ortaya çıkmasıyla sona eriyor. Çıkışta isteyenler benim gibi 5 metrelik piton yılanıyla 100 Baht (5 TL) karşılığında fotoğraf çektirebiliyor. Bu arada Phuket’te ormanın içinde 500 Baht (25 TL) vererek yaptığımız, 1 saat süren fil safarisi de unutulmazdı.
False