GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Simena Tatil Köyü’nde 5 yıldızlı lezzet durağı

Kebapçı agora

Çamyuva'da Ceylan Complex Simena Tatil Köyünün 5 yıldızlı Agora kebapçısının ismi Yunanca’dan gelsede yemekleri tamamen Türk kökenli

Gourmet Club

Bu haftaki gourmet köşemi yazmaya hazırlanıyordum ki bir arkadaşımdan gelen telefon, yazıyı bırakıp ‘‘kısa bir seyahate‘‘ çıkmama yol açtı. Çünkü telefonda Beş Yıldızlı Kebapçıya gitmekten bahsediyordu. Çamyuva'da Ceylan Complex Simena Tatil Köyüne gelince merakım da son buldu. Simena'nın A La Carte restaurantlarından biri Kebapçı ‘‘Agora’’ imiş. Hem ne kebapçı...

GÖZ VE KULAK ŞÖLENİ

Bikinili değişik milliyetlerde kişilerin arasından geçip Havuzbaşına geldik. Agora havuzun hemen yanında çünkü. Ne önemi var demeyin. Çünkü havuzda sık sık Su Balesi gösterilerinin de düzenlendiği düşünülecek olursa, damak zevkinize göz-kulak şöleninin de eklenmesi cabası..

Restaurantın adı Yunan kültüründen gelse de yemekler alabildiğine Türk. Fırının açık olarak kenarda bulunduğu kısım Ocakbaşı hissi bile yaratıyor. Yani ortam sıcak.

EKMEKLE SALATA

Bir yanda doyumsuz güzellikteki günbatımını seyrederken diğer yandan siparişler verildi. Öncelik tadımlık gelen mezelerde. Klasik barbunya Pilaki, Zeytinyağlı biber dolma, ezme tabaklarının yanında bir tabak dikkat çekiciydi. Sonradan sorup sırrını öğrendiğim bu meze kabak tava. İnce dilimlenmiş kabaklar şefin özel hazırladığı ( içinde süt hatta ketçap bile varmış) bir mayalı karışımla kaplanıp tava ediliyormuş. Kabak olduğuna inanmazsınız, tadı mükemmel. Muhakkak tatmalısınız. Yeri gelmişken salatada hoş bir lezzet vardı. Önce fesleğen yapraklarından kaynaklanıyor sandım ama değil. Sanırım nar ekşisi ile lezzetlendirilmişti. Sadece ekmekle salata yiyip kalkmaya razı olabilirsiniz. Öyle bir lezzet. Fındık lahmacunlar pek de fındık değildi ve çok lezzetli idi. Pide varyasyonları da vardı ama ben Beyti seçimimden çok mmemnun kaldım.Tadına baktığım kuzu şiş öyle marine edilmişti ki hem inanılmaz yumuşak hem de müthiş baharatlı bir aroma kazanmış. Adana ve Urfa'dan azıcık tadınca normal kıymadan yapılmadıklarını anladım. Doğruymuş, özel bıçak kıymadan yapılmışlar. Ayrıntı, ama önemli lezzet farkı katıyor.

GREASE MÜZİĞİ

Şalgam sularımızı yudumlarken Amfitiyatrodan yükselen ‘‘Grease’’ müzikalinin şarkılarını dinlemek, Simena'da kebap yemenin ayrıcalığını yaşattı.

Tatlıda Türk tatlı tabağını meyveli özel olarak istedik ve geldi. Şöbiyetten ceviz sarmaya, kividen dondurmaya geniş yelpazede hoş bir kombinasyon oldu.

FaTURA: 10-15 MİLYON

Söz konusu olan Birinci sınıf Tatil Köyü olunca fatura nasıl olur acaba? Şöyle olur, kişibaşı içki dahil yaklaşık 10 - 15 milyon lira. Hiç de abartı yüksek değil yani. Tesisin sunduğu yan unsurlar da (Su balesi, Grease) gözönüne alınırsa!..Gece yarısı Monkey Club'a uğramayı da unutmayın, iyi eğlenceler..

Adres ve telefon

Adres: Simena Tatil Köyü, Ceylan Kemer Kompleks, Çamyuva-Antalya

& Telefon:

0.242.824 51 00

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False