Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.a.v) Çocukları Kimlerdir? Peygamberimizin Çocuklarının İsimleri

Güncelleme Tarihi:

Peygamberimiz Hz. Muhammedin (S.a.v) Çocukları Kimlerdir Peygamberimizin Çocuklarının İsimleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 13:56

İslam’ın son peygamberi Hz. Muhammed, davranışlarıyla Müslümanlar için iyi bir örnek olmuştur. Bu sebeple vefatının üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen hem kendisi hem de onun çevresindeki insanlar araştırılmaya devam etmektedir. Hz. Muhammed’in çocuklarının kimler oldukları da bu araştırma konuları arasında yer almaktadır. Peki, peygamberimiz Hz. Muhammed’in çocukları kimlerdir? Bu sorunun cevabını sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve tüm ayrıntılarıyla derledik.

Haberin Devamı

Hz. Muhammed’in eşlerinden sadece Hz. Hatice ve Hz. Mariye’den çocukları vardır. Kendisinin erkek çocuklarının hepsinin de daha süt çağındayken vefat ettiklerini bilinmektedir.

 Peygamberimizin Çocuklarının İsimleri

 Hz. Muhammed’in (s.a.v) Hz. Hatice’den (r.a) altı çocuğu dünyaya gelmiştir. Bu çocukların isimleri doğum sırasına göre; Kasım, Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma ve Abdullah’tır. Resul-ü Ekrem’in Hz. Mariye’den (r.a.) ise yalnızca bir çocuğu olmuştur ve ismi de İbrahim’dir.

 Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Çocukları Kimlerdir?

 Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in oğulları daha bebekken, kızları da genç denebilecek yaşlarda vefat etmişlerdir. Kendisi, ilk oğluna Kasım ismini koyduğu için Ebül-Kasım olarak çağrılmaya başlamıştır. 2 yaşına kadar yaşayan Kasım, Mekke’de vefat etmiştir. Kasım, Hz. Muhammed’in hem ilk doğan hem de ilk vefat eden çocuğudur.

Haberin Devamı

 Hz. Zeynep, peygamber efendimizin dört kızının en büyüğüdür. Hz. Muhammed 30 yaşındayken doğan Zeynep, aynı yaşta Medine’de vefat etmiştir. Peygamber efendimiz 33 yaşına geldiği zaman ise Hz. Rukiyye doğmuştur. İslamiyet döneminde Hz. Osman ile evlenen Hz. Rukiyye, eşiyle birlikte Habeşiştan’a göç etmiştir. Sonra Mekke’ye dönerek, Medine’ye hicret etmiştir. Kendisi Bedir Savaşı’nın sona erdiği bir dönemde vefat etmiştir. Bu sebeple de babası cenazesine katılamamıştır.

 Ümmü Gülsüm, İslamiyet tebliğ olunmadan önce doğmuştur. Hz. Rukiyye vefat ettikten sonra Hz. Osman ile evlenmiştir. Evliliğinin altıncı senesindeyken de vefat etmiştir. Hz. Muhammed’in damadı Hz. Osman’a peygamberin iki kızıyla evlendiği için “Zinnureyn” denilmiştir. Bu kelime iki nur sahibi anlamında kullanılmıştır.

 Hz. Fatıma, Hz. Muhammed’in en küçük ve en sevgili kızıdır. Mekke’deyken doğan Hz. Fatıma 15 yaşına geldiğinde Hz. Ali ile evlenmiştir. Hz. Muhammed’in vefatından 6 ay geçtikten sonra Hz. Fatıma da vefat etmiştir. Resulü Ekrem’in soyu kızı Fatıma’dan devam etmiştir.

 Peygamber efendimizin oğullarından Hz. Abdullah ve Hz. İbrahim bebeklik çağlarını atlatamadan vefat etmişlerdir. Hz. Abdullah henüz 3 aylık, Hz. İbrahim de yaklaşık 18 aylıkken vefat etmiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!