Sabah namazı farzında hangi sureler ve dualar okunur?

Güncelleme Tarihi:

Sabah namazı farzında hangi sureler ve dualar okunur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

Namaz, biz Müslümanlara farz olarak kılınan ve gün içinde 5 ayrı vakitte kılınan bir ibadettir. 5 ayrı vakitte kılınması ezan zamanları ile ayrılır. Yani her ezandan sonra o vaktin namazı kılınır. Sabah namazı günün ilk vakit namazıdır. Sabah namazı sünnet ve farz olarak iki selamda kılınır. Sabah namazı farzında hangi sureler okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Sabah namazı toplamda 4 rekat olan bir namazdır. Bu 4 rekat 2 rekat sünnet ve 2 rekat farz olarak ayrılmaktadır. Sabah namazının vakti sabah ezanın okunması ile başlar e gün ağarıncaya dek devam eder.

 Sabah Namazı Farzında Hangi Sureler ve Dualar Okunur?

 Sabah namazı günün ilk saatlerinde kılınan namazdır. 5 vakit namaz içerisinde ilk namaz olup sabah ezanının okunması ile kılınır. Sabah ezanı ile başlayan sabah namazı vakti diğer vakit namazları gibi bir diğer vaktin ezanı okunana kadar sürmez. Sabah namazı gün ağarıncaya kadar kılınmalıdır. Ancak istenirse sonradan kazası kılınabilir. Sabah namazı toplamda 4 rekat olup 2 rekat sünnet 2 rekat farz olarak kılınır. Farzında okunan surelere ve dualara gelecek olursak ilk olarak niyet edilerek namaza başlanır. Daha sonra 1. rekat kılınmak için eller bağlanır. Subhaneke okunarak namaza devam edilir. Subhaneke'den sonra Fatiha suresi okunur. Sonrasında Nas suresi okunur. Ancak bu sure bilinmiyorsa Kuran'ı Kerim'den bir sure de okunabilir. Daha sonra rukuya gidilere secde edilir. 2. rekatına yine Fatiha suresi okunarak başlanır. Ardından biliniyorsa Felak Suresi bilinmiyorsa başka bir sure okunabilir. Yine secdeye gidilerek otururken önce Ettahiyyatu sonra sırasıyla Allahümme Salli, Allahümme Barik ve Rabbena duaları okunur. Selam verilerek sabah namazının farzı kılınmış olur. Sabah namazı farzı sünneti kılındıktan sonra kılınır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!