Er-Rahim Ne Demek? Er Rahim Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti

Güncelleme Tarihi:

Er-Rahim Ne Demek Er Rahim Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:40

Esmaül Hüsna, en güzel isimler anlamına gelir. Kuranı Kerim'in birçok ayetinde Allah'ın güzel isimleriyle birlikte zikredilmesi emredilir. Er-Rahim de Esmaül Hüsna'da yer alan 99 isimden biridir. Er-Rahim ne demek? Er Rahim esması Türkçe anlamı ve zikrinin fazileti nedir? Merak eden okurlar için detaylı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Fatiha'yı okumaya başlamadan önce besmele çekilir. Her besmele çektiğimizde Allah'ın Er Rahim ismini zikrederiz. Bismillahirrahmanirrahim, Rahim ve Rahman olan Allah'ın adıyla demektir. Sadece dualardan önce değil, evden çıkmadan ve bir işe başlamadan önce de besmele çekilir. 

Er- Rahim Ne Demek ve Nedir? 

Er Rahim, kullarına karşı bağışlayıcı olan ve merhamet eden demektir. Kuran-ı Kerim'in birçok ayetinde Allah'ın tüm kullarına karşı merhametli olduğu yazılıdır. 

Er-Rahim Esması Türkçe Anlamı 

Er- Rahim esması, Allah'ın hem bu dünyada hem de ahirette mümin kullarına karşı merhametli olması demektir. Genellikle Er- Rahman esması ile birlikte zikredilen bu isim, ''rahm'' kökünden türemiştir. Rahmetullah kelimesi de aynı kelimeden türeyip Allah'ın esirgediği ve koruduğu kişi anlamına gelir. 

Haberin Devamı

Kuran'ı Kerimde, Allah'ın rahmetinin gazabını aşacağı yazılıdır. Allahu Teala, Nisa Suresinin 48. ayetinde ise şirk hariç tüm günahları dilediği takdirde emredeceğini bildirir. Tüm bu ayetler, her şeyi yoktan var eden Allah'ın takva sahibi kullarına karşı ne kadar merhametli olduğunu kanıtlar niteliktedir. 

Er-Rahim Ne Demek Er Rahim Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti

Er-Rahim Zikrinin Fazileti ve Faydaları 

Elham Suresi, besmelesiz okunmaz. Besmelede ise Allahu Teala'nın Er Rahim esması yer alır. Her besmele çektiğimizde ve namaz kıldığımızda Allah'ın Rahim esmasını zikretmiş oluruz. 

Peygamberler hariç herkes günah işler. Önemli olan kulun haramdan sakınması, takva sahibi olmasıdır. Bunun dışında işlediği küçük günahlar için Er Rahim ismi zikredilmeli ve tövbe edilmelidir. Allah'ın merhametine sığınan Müslümanlar, günahlarından arınır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!