El-Mani Ne Demek? El Mani Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Mani Zikrinin Fazileti İle Faydaları

Güncelleme Tarihi:

El-Mani Ne Demek El Mani Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Mani Zikrinin Fazileti İle Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:40

Arapça kökenli men etmek fiilinden türetilen mani sözcüğü, bir şeyin gerçekleşmesine imkan tanımamak, engellemek, perdelemek, korumak gibi anlamlara gelir. Esmaül Hüsna'daki isimlerden biri olan El Mani de kullarını haramlardan uzaklaştıran, onlara vasi olan demektir. El Mani esmasının Türkçe anlamı ve Ya Mani zikrinin faziletleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Mani kelimesi, birçok ayet ve hadiste geçer. Münafıklardan bahseden Ma'un suresinde, onların en ufak bir yardıma ve hayra bile mani oldukları yazılıdır. Bakara Suresinde ise Mescid'i Haram'ın ziyaret edilmesine mani olanların çok büyük bir günah işledikleri bildirilir.

 El- Mani Ne Demek ve Nedir?

 El Mani şeytanın vesveselerine, fitne fücurun yayılmasına, kötülüğe ve harama engel olan demektir. Kuranı Kerim'in birçok ayetinde kafirlerin ve münafıkların kalplerinin mühürlendiği yazılıdır. Onlar bu dünyada bolluk bereket içerisinde yaşasalar da ahirette işledikleri günahlardan sorguya çekilecektir.

 Allahu Teala, sevdiği kulları korur gözetir ve onların günah işlemesine mani olur. Takva sahibi kullar da Allah'ın ayetleriyle haram kıldığı şeylerden uzak durur ve hep salih amel işlemeye çalışır.

Haberin Devamı

 El-Mani Esması ve Türkçe Anlamı

 El- Mani, Allah'ın hem dünyada hem de ahirette kullarını koruyup gözetmesi, haksızlığa ve fitneye engel olması demektir.

 Ya- Mani Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 Ya Mani zikrini çekenlerin evlerinden belalar ve hastalıklar uzak durur. Kem gözleri de uzaklaştıran Ya Mani esması, en faziletli zikirlerden biridir. Kişiyi şeytanın aldatmacalarından ve vesveselerinden uzaklaştırır. Kalp gözünü açarak kötülükleri ve günah işlemesine vesile olacak şer odaklarını görmesini sağlar.

 Sabah evden çıkarken Ya Mani esmasını okuyanlar manevi sıkıntılarından kurtulur. Allah'ın diğer isimleri gibi Ya Mani de imanı tazeler. Bu nedenle Esmaül Hüsnadaki diğer isimler ile birlikte sık sık zikredilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!