GeriSeyahat Ömür Restoran alışveriş merkezi oldu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ömür Restoran alışveriş merkezi oldu

Ömür Restoran alışveriş merkezi oldu

Yarım asır önce Fikret Yüzatlı tarafından kurulan Ömür Restoran, alışveriş merkezi oldu. Bahçelievler İlçesi’nin kurucusu Fikret Yüzatlı’nın Ömür’ü, yıllar boyu ilçenin simgesi durumundaydı.

O zamanlar şehrin dışında kalan, Londra Asfaltı üzerindeki restoran, otomobillere servis yapıyordu. Sayısız Türk filmine mekan oldu. Ömür yoğurduyla ünlü oldu. Restoran, 2004’e kadar açık kaldı. Ardından, Fikret Yüzatlı’nın torunu Feyyaz Yüzatlı’nın inşaat şirketi tarafından, yerine alışveriş merkezi yapılmak üzere yıkıldı.İSTANBUL’DAKİ EN BÜYÜK TEKNOSA BURADA
/images/100/0x0/5679308bf018fb32748afe4a
<ımg>
İncirli Caddesi üzerinde, Boyner mağazasının tam karşısında yer alan Ömür Plaza alışveriş merkezi, bir yılda tamamlandı. 10 bin metrekare büyüklüğündeki merkez, üç ay önce hizmete girdi. İsim için, efsane markayı devralan ve Ömür ismiyle yoğurt ve tavuk ürünleri satmaya başlayan Sabancı Grubu’ndan izin alındı. Restoranın adı şimdi Ömür Plaza’da yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık 9 milyon YTL’ye mal olan alışveriş merkezi üç kattan oluşuyor. En büyük mağazalar, Sabancı Grubu’na ait TeknoSa ve ChampionSa’ya ayrılmış. 1200 metrekarelik departman mağazasıyla, İstanbul’daki en büyük TeknoSa burada bulunuyor. Merkezde ayrıca, Burger King, Starbucks Coffee, Tatlıcı Tombak ve en son açılan Joker Maxi Toys yer alıyor. Ömür Plaza’yı inşa eden Feyyaz Yüzatlı, alışveriş merkezinin yakın çevrede oturanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir konsept üzerine kurulduğunu belirtiyor. Bu sebeple, giyim mağazaları değil, hipermarket ve yiyecek alanları ağırlıkta.

False